Νέες επιτυχίες για την Κύπρο στο «Malta Invitational Games», χρυσό στο Aquatlon
Δημοσιευτηκε:

Συνεχίστηκαν οι καλές εμφανίσεις για τους αθλητές της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους αγώνες “Malta Invitational Games” που διοργανώνει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Μάλτας. Κατά την τρίτη μέρα των αγώνων, η Κύπρος κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Aquathlon, αγώνισμα που εντάσσεται στο άθλημα του Τριάθλου στο οποίο οι αθλητές συναγωνίζονται στο τρέξιμο και στο κολύμπι. Στο σύνολο των αγώνων που περιλαμβάνουν τα αθλήματα του Τάε Κβο Ντο, του Τριάθλου και του Μπόουλινγκ, η Κύπρος έφτασε στα έντεκα χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια.
Τρία μετάλλια στο Aquathlon
Το Σάββατο συνεχίστηκε το άθλημα του Τριάθλου, με τη διεξαγωγή του Aquatlon που περιλάμβανε τρέξιμο-κολύμπι-τρέξιμο. Η κυπριακή αποστολή είχε τριμελή παρουσία με τον Αλέξανδρο Δημητρίου στους άνδρες που ξεχώρισε από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, και δύο γυναίκες την Αντωνία Σοφοκλέους και την Παναγιώτα Παντέλα που κατέκτησαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.
Την τελευταία μέρα των αγώνων η κυπριακή ομάδα θα αγωνιστεί στο Τρίαθλο (Κολύμπι-Ποδηλασία-Τρέξιμο) με στόχο την πρώτη θέση, ενώ παράλληλα στοχεύει και στην κατάκτηση του Ομαδικού στο άθλημα, όπου για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας θα προστεθούν τα αποτελέσματα του Διάθλου, του Aquathlon και του Τριάθλου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των συμμετοχών των τριών Κυπρίων αθλητών στο Aquathlon:
Άνδρες
Δημητρίου Αλέξανδρος 31.00, 1η θέση
(Run1 06:26, T1 00:19, Swim 16:40, T2 00:25, Run2 07:36)
Γυναίκες
Σοφοκλέους Αντωνία 37.25, 3η θέση
(Run1 08:09, T1 00:28, Swim 18:46, T2 00:27, Run2 10:03)
Παντέλα Παναγιώτα 40:20, 4η θέση
(Run1 08:14, T1 00:31, Swim 22:01, T2 00:36, Run2 09:35),
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ