Είδος… προς εξαφάνιση!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 3.7.2022
Είδος… προς εξαφάνιση!

Mε 14 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, και όπως γίνεται αντιληπτό αυξήθηκαν και οι θέσεις στους πάγκους. Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ, στον… χάρτη των προπονητών, μπήκε από την Ανόρθωση που θα έχει ως τιμονιέρη της τον Ντάρκο Μίλανιτς. Πλέον όλες οι ομάδες έχουν τον «καπετάνιο» τους, αλλά όπως γίνεται τις πλείστες φορές, ελάχιστοι φτάνουν στον προορισμό τους.

Αυτό που παρατηρείται με μία πρώτη ματιά είναι ότι ο Κύπριος προπονητής είναι «είδος προς εξαφάνιση». Μόλις τρεις τεχνικοί θα είναι στους 14 πάγκους, αν και ήταν ένα από τα επιχειρήματα των συλλόγων για την αλλαγή στη δομή του πρωταθλήματος και την αύξηση των ομάδων. Δηλαδή η εργοδότηση Κυπρίων προπονητών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλες δέκα εθνικότητες, με κάποιες εξ αυτών να είναι γνώριμες σε εμάς και κάποιες άλλες να μην είναι τόσο διαδεδομένες.

Η ισπανική σχολή έχει δύο εκπροσώπους και από εκεί και πέρα από έναν εκπρόσωπο έχουν: Γερμανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Βόρειος Ιρλανδία, Ελλάδα, Βοσνία, Λευκορωσία, Πορτογαλία και Τσεχία.

Αλλού πέρσι, αλλού φέτος

Ένα σημείο αναφοράς που προκύπτει από το προπονητικό τοπίο, είναι πως τρεις προπονητές είχαν ξεκινήσει και τον περσινό ποδοσφαιρικό μαραθώνιο στην Κύπρο, όμως θα είναι σε πάγκο άλλης ομάδας τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Ντάρκο Μίλανιτς από αυτόν της Πάφου θα κάθεται σε αυτόν της Ανόρθωσης, ο Χένινγκ Μπεργκ θα κοουτσάρει την Πάφο και όχι την Ομόνοια, ενώ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είχε κάνει την πρεμιέρα πέρσι στον ΑΠΟΕΛ, απολύθηκε και αργότερα πήγε στη Νέα Σαλαμίνα με την οποία ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία.

Σε διαφορετικό πάγκο σε σχέση με αυτόν που ολοκλήρωσε πέρσι θα είναι και ο Νταβίντ Μπαντία (από ΑΕΚ σε Ακρίτα), αλλά αυτό έγινε μεσούσης της περιόδου.

Ένας… επιβίωσε

Μόνο ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ του Απόλλωνα… επιβίωσε σε σχέση με αυτούς που είχαν ξεκινήσει την περασμένη σεζόν. Μαζί του ολοκλήρωσε τη χρονιά και ο Τιμούρ Κετσπάγια, εντούτοις όμως υπήρξε διαφωνία σε κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τον κυανόλευκο πάγκο της Ανόρθωσης μετά από τρία χρόνια παρουσίας.

Δύο οι πρωτοεμφανιζόμενοι

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα της ΑΕΚ και ο Χόρχε Σίλας της ΑΕΛ είναι οι δύο… πρωτοεμφανιζόμενοι στο κυπριακό πρωτάθλημα στους πάγκους. Για τον Πορτογάλο όμως της λεμεσιανής ομάδας η Κύπρος δεν είναι άγνωστη, μιας και θήτευσε ως ποδοσφαιριστής (σε ΑΕΛ, Πάφο και Εθνικό).

4261900357508171 1

4261900451453887 2

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ