Οκ το οικονομικό, οι επιλογές όμως… 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 23.3.2024
Οκ το οικονομικό, οι επιλογές όμως… 

Η συζήτηση το τελευταίο διάστημα στην ΑΕΛ αφορά μονάχα την επερχόμενη Γενική Συνέλευση. Η παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων του σωματείου, η πρόθεση της υφιστάμενης διοίκησης, το πλάνο για τη νέα χρονιά. Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα απαντηθούν στις 27/3. Ερωτήματα που «καίνε» τον ΑΕΛίστα διότι απλά δεν θέλει η νέα σεζόν να εξελιχθεί όπως τη φετινή.

Η διοίκηση Χριστοδουλίδη προσπάθησε φέτος να δημιουργήσει μία ομάδα ανταγωνιστική που είχε ως πρώτο στόχο να μπει στην εξάδα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ό,τι μπορεί. Το κύπελλο ανέκαθεν αποτελούσε στόχο για την ΑΕΛ και πολύ νωρίς φέτος έστρεψε εκεί τη προσοχή της. Το ταξίδι της όμως ολοκληρώθηκε σχετικά νωρίς, όπως βεβαίως και η διεκδικήση διάκρισης μέσω πρωταθλήματος.

Τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΛ για τη σεζόν 2023-2024 πατούσαν σε δύο βάρκες

Αφενός ο στόχος ήταν να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο μέγεθος της φανέλας που θα φορούσαν και από την άλλη να γίνει ένα σουλούπωμα των υφιστάμενων προβλημάτων που βάζουν χαλινάρι σε οποιαδήποτε ρισκαδόρικη επιλογή στον προγραμματισμό.

Η ΑΕΛ έφερε στην ομάδα το καλοκαίρι και τον χειμώνα 10 ποδοσφαιριστές και άλλαξε δύο φορές προπονητή. Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι Τσούκα, Μαρς, Μόρσεϊ, Γερολέμου, Μορέιρα και Κα. Τον χειμώνα ήρθαν οι Ανέστης, Μίντσιεφ και Κανό για να μπολιάσουν την ΑΕΛ με περισσότερη ποιότητα. Τον Χρίστο Χαραλάμπους διαδέχτηκε ο Τόνι Κόσκελα και τον Φινλανδό ο Αλέξης Γαρπόζης.

Ο μέσος ΑΕΛίστας διαβάζοντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, άντε να έβρισκε 3 που όντως κατάφεραν να βοηθήσουν, ως ένα σημείο όμως. Από την άλλη, κρίνεται αποτυχημένη η επιλογή του Τόνι Κόσκελα ενώ μερίδιο ευθύνης έχει και ο Χρίστος Χαραλάμπους ο οποίος έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στον προγραμματισμό του καλοκαιριού.

Από την άλλη, ο Αλέξης Γαρπόζης κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα όμως εκ των προτέρων το έργο του ήταν δύσκολο. Και από την στιγμή που εδώ και καιρό η ΑΕΛ δίνει αγώνες που δεν έχουν καμία βαθμολογική σημασία, θα ήταν άδικο να κριθεί τόσο αυστηρά.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται αντιληπτό πως ακόμα και μέσα σ΄ενα στενό οικονομικό πλαίσιο, θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες επιλογές, πρώτα στους ποδοσφαιριστές. Η φετινή σεζόν δεδομένα δεν μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την ΑΕΛ. Ανεξάρτητα με τη πρόθεση της διοίκησης Χριστοδουλίδη, η ομάδα δεν μπορεί και δεν θα μείνει ακέφαλη. Αν πάρουμε ως δεδομένο (υποθετικό) πως η σεζόν 2024-2025 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τη φετινή όσον αφορά το μπάτζετ, δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πως είναι αδύνατο να βρεθούν και να αποκτηθούν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από αυτούς που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ