«Άγγιξε» το διπλό η ΑΕΛ, κτύπησε στο τέλος η Ανόρθωση

Δημοσιεύθηκε 25.2.2023
«Άγγιξε» το διπλό η ΑΕΛ, κτύπησε στο τέλος η Ανόρθωση

Η ΑΕΛ βρέθηκε μια ανάσα από το μεγάλο διπλό που θα την έβαζε για τα καλά στο κόλπο της εξάδας ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής όμως η Ανόρθωση «κτύπησε» στο τέλος και πήρε τον βαθμό.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο «Α. Παπαδόπουλος» για την 25η αγωνιστική και προτελευταία της πρώτης φάσης, με τον Κατσανίκλιτς να ανοίγει το σκορ στο 58’ και την «Κυρία» να ισοφαρίζει στο 88’ με σουτ του Αντωνιάδη που κόντραρε στον Χριστοφή.

Η Ανόρθωση, η οποία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε τέταρτη σερί νίκη, ανέβηκε στους 33 βαθμούς και έμεινε οριστικά εκτός εξάδας, ενώ η ΑΕΛ, η οποία πήγε στους 35, ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων, νοουμένου ότι θα κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Απόλλωνα.

Ανόρθωση και ΑΕΛ στρέφουν την προσοχή τους στο κύπελλο που αποτελεί προτεραιότητα για αμφότερες, δίνοντας την ερχόμενη Πέμπτη τους κρίσιμους επαναληπτικούς τους για τα προημιτελικά απέναντι σε Ολυμπιακό και Νέα Σαλαμίνα αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Το ντέρμπι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά και να φτιάχνει τις πρώτες τελικές, με κυριότερη την κεφαλιά του Κατσανίκλιτς στο 9’. Ακολούθως, ωστόσο, η Ανόρθωση όχι μόνο ισορρόπησε αλλά σταδιακά πήρε το πάνω χέρι, ασκώντας μετά το ημίωρο ασφυκτική πίεση στην εστία των φιλοξενουμένων. Στο 35’ μάλιστα «άγγιξε» το γκολ με τον Μραζ να βρίσκει με κεφαλιά το δοκάρι και τον Παρούτη αμέσως μετά με νέα κεφαλιά να αστοχεί, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σαμπό ανάγκασε τον Ολιβέιρα σε δύσκολη απόκρουση. Στο 39’ ήταν σειρά του Ιωάννου με πλασέ να πλησιάσει το γκολ, ενώ στο 41’ η «Κυρία» είχε δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά του Μπιλοβάρ ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει αυτογκόλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις πρώτες φάσεις της επανάληψης, πλησίασαν στο γκολ με κεφαλιά του Μραζ στο 53’, όμως το γκολ το βρήκε η ΑΕΛ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 58’ με εξαιρετικό σουτ του Κατσανίκλιτς έπειτα από ασίστ του Τσέρνιχ. Η Ανόρθωση δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και στο επόμενο διάστημα απείλησε μόνο με ένα σουτ του Αμπαρτζουμιάν στο 72’, όμως στο φινάλε ανέβασε στροφές, πίεσε τους φιλοξενούμενους και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 88’, με σουτ του Αντωνιάδη που κόντραρε στον Χριστοφή. Η «Κυρία» έψαξε και το γκολ της ανατροπής το οποίο «άγγιξε» στο 91’ με κοντινό σουτ του Μραζ που δεν βρήκε στόχο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

91' Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση να κάνει την ανατροπή, ο Μραζ μετά από απίθανη ντρίμπλασε σούταρε από ευνοϊκή θέση πάνω από τα δοκάρια.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

88' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Ανόρθωση με σουτ του Αντωνιάδη που κόντραρε στον Χριστοφή.

78' Αλλαγή για την Ανόρθωση, Φερέιρα αντί Ιωάννου.

78' Αλλαγές για την ΑΕΛ, Μιλιντσεάνου και Κοντινέλα στις θέσεις των Κάσα και Κατσανίκλιτς.

73' Αλλαγή για την Ανόρθωση, Αντωνιάδης αντί Κορέια.

72' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με σουτ του Αμπαρτζουμιάν, σώζει ο Ολιβέιρα.

60' Μαζεμένες αλλαγές στην Ανόρθωση. Αρτυματάς, Γουαρίς και Χριστοφή στις θέσεις των Σαμπό, Γκερέρο, Παρούτης

58' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΛ με τον Κατσανίκλιτς! Μετά από ασίστ του Τσέρνιχ έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της περιοχής και νίκησε τον Κεραυνό.

53' Πρώτη καλή φάση στο β' μέρος με κεφαλιά του Μραζ, λίγο έξω.

49' Σουτ του Γκερέρο, μαζεύει ο Ολιβέιρα.

46' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Ντέγοεστ αντί Μπιλοβάρ.

Δεύτερο ημίχρονο

45+1' Κεφαλιά του Ρομό, πολύ άστοχη.

45' Φωνές για πέναλτι από την ΑΕΛ για ανατροπή του Ρομό από τον Χαρογιάν, καθαρά στην μπάλα ο Αρμένιος.

41' Παραλίγο αυτογκόλ από τον Μπιλοβάρ, στην προσπάθειά του να διώξει μετά από εκτέλεση κόρνερ και προ του Μπαϊσίνιο, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, δεύτερο για την Ανόρθωση.

39' Απειλεί ξανά η Ανόρθωση με πλασέ του Ιωάννου από το ύψος της περιοχής, μόλις έξω.

37' Κίτρινη κάρτα στον Παρούτη.

36' Νέα σπουδαία φάση για τους γηπεδούχους με σουτ του Σαμπό, απέκρουσε δύσκολα ο Ολιβέιρα.

35' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Σαμπό, κοντινή κεφαλιά του Μραζ στο οριζόντιο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Παρούτη στη συνέχεια, μόλις έξω.

31' Κεφαλιά του Ιωάννου μετά από σέντρα του Γκερέρο, πάνω από τα δοκάρια.

30' Εξαιρετική ενέργεια του Κάσα και γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Μπαϊσίνιο έκοψε σωτήρια τον Ρομό που ετοιμαζόταν να πλασάρει.

29' Κίτρινη κάρτα στον Τεϊσέιρα.

-Μετά το δεκάλεπτο η Ανόρθωση ισορρόπησε το παιχνίδι ενώ πλέον πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

18' Πρώτη τελική για την Ανόρθωση με δυνατό σουτ του Αντονίν από πλάγια θέση, πάνω από τα δοκάρια.

16' Κίτρινη κάρτα στον Παντελή.

9' Δεύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά του Κατσανίκλιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ, αποκρούει ο Κεραυνός.

-Μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πιέζει η ΑΕΛ, με την ώθηση και του κόσμου της που προς το παρόν κερδίζει τη μάχη της εξέδρας.

7' Κεφαλιά του Μπιλοβάρ μετά από μπαλιά του Παπαφώτη, έξω.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Κορέια (73' Αντωνιάδης), Σάμπο (60' Αρτυματάς), Ιωάννου (78' Φερέιρα), Γκερέρο (60' Γουαρίς), Παρούτης (60' Χριστοφή), Αντονίν, Μραζ.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Παντελή, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ (46' Ντέγοεστ), Τζάλμα, Ζντραφκόφσκι, Παπαφώτης, Τσέρνιχ, Κατσανίκλιτς (78' Κοντινέλα), Κάσα (78' Μιλιντσεάνου), Ρομό.

ΣΚΟΡΕΡ: - / 58' Κατσανίκλιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37' Παρούτης / 16' Παντελή, 29' Τεϊσέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χριστοφόρου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ