Της πήρε τον αέρα... και της έριξε τεσσάρα!

Δημοσιεύθηκε 1.10.2022
Της πήρε τον αέρα... και της έριξε τεσσάρα!

Η ΑΕΚ πήρε για τα καλά τον αέρα της Ανόρθωσης και όχι μόνο την κέρδισε για άλλη μια φορά, αλλά το έκανε και με τεσσάρα, με την ομάδα της Λάρνακας να επικρατεί 4-0 των κυανολεύκων στο «ΑΕΚ Αρένα» για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Γκιούρτσο με γκολάρα στο 14', Τρισκόφσκι με πέναλτι στο 45', Αμπαρτζουμιάν με αυτογκόλ στο 81' και Χριστοφή με νέο αυτογκόλ στο 93' σκόραραν για τους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι πήραν με θριαμβευτικό τρόπο τη δεύτερη τους νίκη στη σεζόν κι ανέβηκαν στους επτά βαθμούς, όσους έχει και η Ανόρθωση, η οποία απέτυχε να επιστρέψει στα τρίποντα.

Δίκαιη μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη της ΑΕΚ αν και σε καμία περίπτωση το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς η «Κυρία» είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά πέραν του ότι δεν τα κατάφερε, η άμυνά της... έμπαζε με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Η ΑΕΚ κέρδισε την Ανόρθωση για έκτη φορά στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια, στα οποία είναι αήττητη (δύο ισοπαλίες), ενώ συνέχισε τη γενικότερα εξαιρετική της παράδοση απέναντι στην «Κυρία», κόντρα στην οποία μετράει από το 2015 18 νίκες έναντι μόλις πέντε ηττών. Παράλληλα η ομάδα της Αμμοχώστου παραμένει χωρίς νίκη στα τελευταία της πέντε παιχνίδια στο «ΑΕΚ Αρένα».

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση ξεκίνησε... φορτσάτη κι έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο με τους Γουαρίς και Νινγκά, όμως το σκορ το άνοιξε η ΑΕΚ. Αφότου στο 9' «προειδοποίησε» με δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Λέδες, στο 14' η ομάδα της Λάρνακας πήρε το προβάδισμα με τρομερό σουτ του Γκιούρτσο έξω από την περιοχή. Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό κι οι φάσεις ήταν αρκετές και... εναλλάξ. Στο 17' ο Γουαρίς με σουτ αστόχησε, όμως και στο 21' ο Σανχούρχο με κεφαλιά, ενώ ούτε και τα σουτ των Ιωάννου (23') και Γκιούρτσο (25') βρήκαν στόχο. Στο 33' η «Κυρία» έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με πλασέ του Νινγκά που αποκρούστηκε από τον Πίριτς, στο 37' ακυρώθηκε γκολ των κυανολεύκων (Γουαρίς) με σωστή υπόδειξη οφσάιντ κι εντέλει ήταν οι κιτρινοπράσινοι που βρήκαν και το δεύτερο γκολ του ματς. Στο 43' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Φαράζ από τον Σάμπο και ο Τρισκόφσκι που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Λόρια (45').

Η ομάδα της Αμμοχώστου μπήκε φυσιολογικά καλύτερα στο δεύτερο μέρος καθώς έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 54' έχασε μεγάλη ευκαιρία με το τακουνάκι του Λάζαρου (μετά από διώξιμο του Πίριτς σε γύρισμα του Γουαρίς) να φεύγει μόλις έξω, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αμπαρτζουμιάν με κεφαλιά μετά από κόρνερ ανάγκασε τον πορτιέρο της ΑΕΚ σε δύσκολη επέμβαση. Ο Αρμένιος απείλησε και στο 71' με σουτ όμως ο Τόμοβιτς έκοψε σωτήρια, ενώ στο 76' η Ανόρθωση «άγγιξε» τη μείωση του σκορ αλλά ο Πίριτς απέκρουσε εντυπωσιακά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου. Το ντέρμπι τελείωσε... στο 81' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του Αμπαρτζουμιάν και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια για το 3-0, ενώ στο 93' έγινε το 4-0 με νέο αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Χριστοφή.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα

93' ΓΚΟΛ, 4-0 η ΑΕΚ με αυτογκόλ και πάλι! Αυτή τη φορά από τον Χριστοφή, ξανά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες!

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

85' Κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα.

85' «Αγγίζει» το τέταρτο γκολ η ΑΕΚ, ο Λόρια σώζει στο κοντινό πλασέ του Ασάντε.

84' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Ναούμ αντί Φαράζ.

81' ΓΚΟΛ, 3-0 η ΑΕΚ με αυτογκόλ του Αμπαρτζουμιάν (κτύπησε η μπάλα στην πλάτη του) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες.

80' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρθία.

80' Αλλαγές για την Ανόρθωση, Εμπραλίτζε και Χριστοφή αντί Σάμπο και Γουαρίς.

78' Κίτρινη κάρτα στον Αμπαρτζουμιάν.

78' Σουτ του Ράντονιτς, μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

76' Μεγάλη φάση για την «Κυρία» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, εξαιρετική και η απόκρουση του Πίριτς!

75' Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Γκαρθία αντικαθιστά τον Εγγλέζου.

73' Κίτρινη κάρτα στον Εγγλέζου.

71' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με σουτ του Αμπαρτζουμιάν, σωτήριο κόψιμο από τον Τόμοβιτς.

66' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Ασάντε αντί Γκιούρτσο και Λόπεθ αντί Άλτμαν.

64' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν μετά από εκτέλεση κόρνερ, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Πίριτς.

60' Αλλαγή για την Ανόρθωση, ο Ράντονιτς στη θέση του Νινγκά.

54' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση μετά από γύρισμα του Γουαρίς και απόκρουση του Πίριτς, ο Λάζαρος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

49' Κίτρινη κάρτα στον Νινγκά.

46' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Χριστοφόρου αντί Κάσας.

46' Αλλαγές για την Ανόρθωση, Λάζαρος και Κορέα αντί Ιωάννου και Μπαϊσίνιο.

Δεύτερο ημίχρονο

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις

45' ΓΚΟΛ, 2-0 η ΑΕΚ με εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι!

43' Πέναλτι για την ΑΕΚ! Για ανατροπή του Φαράζ από τον Σάμπο.

37' Ακυρώνεται γκολ της Ανόρθωσης με σωστή υπόδειξη οφσάιντ. Ο Γουαρίς σκόραρε, ο Νινγκά που του είχε δώσει την πάσα ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα από τον Πάντσεον.

33' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Πίριτς έσωσε στο πλασέ του Νινγκά!

33' Καλή φάση για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι, αποκρούει ο Λόρια το πλασέ του.

25' Μακρινό σουτ του σκόρερ Γκιούρτσο, λίγο έξω αυτή τη φορά.

23' Σουτ του Ιωάννου, έξω.

21' Κεφαλιά του Σανχούρχο μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήγε παράλληλα με την εστία.

17' Σουτ του Γουαρίς, άστοχο.

14' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΚ με τρομερό γκολ του Γκιούρτσο! Με βολίδα λίγο έξω από την περιοχή ο Ούγγρος κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λόρια!

11' Σουτ του Γουαρίς, κόντραρε, κόρνερ.

9' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με εκτέλεση φάουλ του Λέδες, στο δοκάρι κι έξω.

5' Νέα ευκαιρία για την Ανόρθωση, με τον Νιγνκά αυτή τη φορά που σούταρε από το ύψος της περιοχής, ξανά σε ετοιμότητα ο Πίριτς.

1' Για την Ανόρθωση η πρώτη φάση με σουτ του Γουαρίς, έπεσε και μάζεψε ο Πίριτς.

-Ξεκίνησε ο αγώνας.

ΑΕΚ: Πίριτς, Κάσας (46' Χριστοφόρου), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Λέδες, Τρισκόφσκι, Φαράζ (84' Ναούμ), Εγγλέζου (75' Γκαρθία), Γκιούρτσο (66' Ασάντε), Άλτμαν (66' Λόπεθ)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο (46' Κορέα), Χαρογιάν, Κορέια, Σάμπο (80' Εμπραλίτζε), Πάντσεον, Ιωάννου (46' Λάζαρος), Γουαρίς (80' Χριστοφή), Ουάρντα, Νινγκά (60' Ράντονιτς)

ΣΚΟΡΕΡ: 14' Γκιούρτσο, 45' Τρισκόφσκι, 81' Αμπαρτζουμιάν (αυτογκόλ), 93' Χριστοφή (αυτογκόλ) / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73' Εγγλέζου, 80' Γκαρθία / 49' Νινγκά, 78' Αμπαρτζουμιάν, 85' Ουάρντα

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Zufferli Luca

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση