Χάλασε τη «γιορτή» της ΑΕΚ στο 94' η Ρεν

Δημοσιεύθηκε 8.9.2022
Χάλασε τη «γιορτή» της ΑΕΚ στο 94

Μια ανάσα από το να συνδυάσει το ιστορικό πρώτο της παιχνίδι στο «ΑΕΚ Αρένα» για όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης με θετικό αποτέλεσμα έφτασε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεν με γκολ στο 94'.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29ο λεπτό με γκολ του Τεατέ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε με κεφαλιά ο Σανχούρχο, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο δικό της γήπεδο σε αγώνα ομίλων. Ο Ασινιόν με ένα εξαιρετικό γκολ με... «καρατιά» στην εκπνοή του αγώνα, έδωσε το τρίποντο στη Ρεν.

Αν και η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι κιτρινοπράσινοι στάθηκαν αρκετά καλά, απέναντι σε μια ομάδα από τα Big-5 πρωταθλήματα, η οποία μάλιστα είναι με διαφορά η «ακριβότερη» του ομίλου, με ρόστερ που εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ, έναντι μόλις 14 των ΑΕΚ (σύμφωνα με το transfermarkt). Εντούτοις, η πίεση των Γάλλων στο φινάλε έφερε αποτέλεσμα κι η ομάδα μας έμεινε με άδεια χέρια στην πρεμιέρα της.

Περίπου 5.000 οπαδοί των κιτρινοπράσινων έδωσαν το παρών τους κι έστησαν γιορτή στο ιστορικό για το «ΑΕΚ Αρένα» παιχνίδι, φεύγοντας απογοητευμένοι, όχι για την προσπάθεια της ομάδας τους αλλά για τον τρόπο με τον οποίον ήρθε η ήττα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Κιέβου στην Τουρκία, επίσης με γκολ στις καθυστερήσεις, από τον Μπατσουαγί (92'). Επόμενος αγώνας για την ΑΕΚ στον όμιλο στις 15/9, εκτός έδρας με την Ντιναμό Κιέβου (ο αγώνας θα γίνει στην Πολωνία), ενώ στο άλλο παιχνίδι η Ρεν θα φιλοξενήσει τη Φενέρμπαχτσε.

Ο αγώνας

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, όμως η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα κι έφτιαξε κι αυτή προϋποθέσεις για γκολ, με κορυφαία την ευκαιρία του Άλτμαν στο 10'. Η Ρεν «άγγιξε» το γκολ στο 16' με τον Τεατέ από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα έξω, όμως το βρήκε στο 29', με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει με μακρινό σουτ και να... «παγώνει» το «ΑΕΚ Αρένα». Τέσσερα λεπτά αργότερα, εντούτοις, ο κόσμος των κιτρινοπράσινων... ζεστάθηκε ξανά, καθώς ο Σανχούρχο, με κεφαλιά μετά από ωραία ενέργεια και μπαλιά του Ροσάλες, ισοφάρισε σε 1-1 (33'), ενώ δύο σουτ στο φινάλε του ημιχρόνου δεν δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον Πίριτς.

Σε χαμηλότερο τέμπο κυμάνθηκε το πρώτο μισό της επανάληψης, με τη Ρεν να δείχνει μεν πιο επικίνδυνη αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ, με εξαίρεση ένα σουτ του Σουλεμάνα στο 51' που υποχρέωσε τον πορτιέρο των κιτρινοπράσινων σε δύσκολη απόκρουση. Η ομάδα μας πλησίασε στο γκολ στο 69ο λεπτό, με τον Φαράζ έπειτα από ωραία προσπάθεια να σουτάρει έξω, ενώ τα σουτ των Σουλεμάνα και Σανταμαρία στο επόμενο πεντάλεπτο δεν βρήκαν στόχο. Στα τελικά στάδια του αγώνα οι Γάλλοι έψαχναν περισσότερο το γκολ και παρότι η ΑΕΚ έδειχνε πως θα άντεχε να κρατήσει την ισοπαλία, ο Ασινιόν με... «καρατιά» στο 94' χάρισε το διπλό στη Ρεν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα

94' ΓΚΟΛ, 2-1 η Ρεν με εκπληκτικό γκολ του Ασινιόν στο τελευταίο λεπτό.

93' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Ναούμ αντί Φαράζ.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

-Ψάχνει παραπάνω το γκολ η Ρεν, προσπαθεί να κρατήσει το αποτέλεσμα η ΑΕΚ, δεν απειλούν πάντως οι Γάλλοι.

83' Αλλαγή για τη Ρεν, Ασινιόν αντί Μάγιερ.

79' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Πονς και Λόπες αντικαθιστούν Τρισκόφσκι και Ολατούντζι.

73' Μακρινό σουτ του Σανταμαρία, λίγο έξω.

71' Σουτ του Σουλεμάνα, έξω.

69' Για την ΑΕΚ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης, σουτ του Φαράζ μετά από αλλεπάλληλες ντρίμπλες, έξω!

68' Κίτρινη κάρτα στον Σανταμαρία.

63' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Γκιούρτσο αντί Άλτμαν.

57' Αλλαγές για τη Ρεν, Τεριέ αντί Μέλινγκ και Μπουριγκό αντί Αμπλίν.

51' Σουτ του Σουλεμάνα, πέφτει και διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Πίριτς.

46' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Χριστοφόρου αντί Ροσάλες.

Δεύτερο ημίχρονο

44' Σουτ του Μέλινγκ εκτός περιοχής, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

41' Σουτ του Μάγιερ, πέφτει και μαζεύει ο Πίριτς.

-Ιδανική εξέλιξη για την ΑΕΚ η... άμεση αντίδραση, με τους κιτρινοπράσινους να παίρνουν και το μομέντουμ.

33' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με Σανχούρχο! Ο Ισπανός σκόραρε με δυνατή κεφαλιά μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ροσάλες!

29' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ρεν με τον Τεατέ. Τρομερό γκολ από τον Βέλγο, με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.

20' Λάθος στην άμυνα της Ρεν, κλέβει ο Τρισκόφσκι, το σουτ του όμως δεν ανησυχεί τον Μανταντά που μαζεύει.

16' Τρομερή ευκαιρία για τη Ρεν, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σουλεμάνα έκανε την πισινή κεφαλιά και ο Τεατέ στο δεύτερο δοκάρι από πολύ κοντά αστόχησε.

15' Σουτ του Σουλεμάνα, απέκρουσε ο Πίριτς.

12' Μακρινό σουτ του Μιλίτσεβιτς, άστοχο.

-Πολύ καλός ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, ανέβηκε η ΑΕΚ και πιέζει μετά το δυναμικό μπάσιμο των Γάλλων.

10' Καρφωτή κεφαλιά του Άλτμαν μετά από μπαλιά του Φαράζ, κτυπά στο έδαφος και φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ.

9' Σουτ του Άλτμαν, κόντραρε.

9' Μπαλιά του Γκαρθία, διώχνει ο Τεατέ προ του Ολατούντζι, κόρνερ.

5' Σουτ του Αμπλίν, αποκρούει ο Πίριτς.

4' Μεγάλο λάθος του Πίριτς, του έφυγε η μπάλα από τα χέρια μετά από μπαλιά στην περιοχή, το διόρθωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ που πρόλαβε τον Τρουφέρ.

-Ξεκίνησε ο αγώνας. Kαλή επιτυχία στην ΑΕΚ!

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (46' Χριστοφόρου), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρθία, Σανχούρχο, Λέδες, Τρισκόφσκι (79' Πονς), Φαράζ (93' Ναούμ), Άλτμαν (63' Γκιούρτσο), Ολατούντζι (79' Λόπες)

ΡΕΝ: Μανταντά, Τραορέ, Ροντόν, Τεατέ, Μέλινγκ (57' Τεριέ), Ταΐτ, Σανταμαρία, Μάγιερ (83' Ασινιόν), Τρουφέρ, Σουλεμάνα, Αμπλίν (57' Μπουριγκό)

ΣΚΟΡΕΡ: 29' Τεατέ / 33' Σανχούρχο

KITΡΙΝΕΣ: - / 68' Σανταμαρία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόργκι Κρουαβίλι

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση