Έτοιμη να… χαλάσει το πάρτι της Ομόνοιας

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Έτοιμη να… χαλάσει το πάρτι της Ομόνοιας

Παιχνίδι πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί για την ΑΕΚ το σημερινό (18:30) κόντρα στην Ομόνοια.

Η ομάδα της Λάρνακας θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και η οποία προέρχεται από σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία. Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να χαλάσει το πάρτι που θα στήσουν οι χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού, οι οποίοι θα βρεθούν στο ΓΣΠ για να αποθεώσουν την ομάδα τους μετά την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα και την είσοδο στα πλέι οφ του Champions League.

Ενδεχόμενη νίκη θα δώσει τεράστια δυναμική στην ομάδα της Λάρνακας και θ’ ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα κιτρινοπράσινα αποδυτήρια. Η κόπωση, που ενδεχομένως να κουβαλούν οι παίκτες της Ομόνοιας, δεν παρασέρνει τον Νταβίντ Κανέδα, ο οποίος δεν παύει να τονίζει στους ποδοσφαιριστές του ότι οι αντίπαλοι προέρχονται από μια ιστορική επιτυχία κι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία.

Ούτε οι αλλαγές που ενδεχομένως να κάνει ο Μπεργκ στο βασικό σχήμα της Ομόνοιας θα πρέπει να καθησυχάσουν τους Λαρνακείς, αφού είναι γνωστό ότι οι πράσινοι διαθέτουν βάθος και πλειάδα ικανότατων παικτών οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα.

Με όλα τα όπλα

Το ευτύχημα για την ΑΕΚ είναι ότι εκστρατεύει πλήρης στη Λευκωσία, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Κανέδα, με εξαίρεση τον νεοαποκτηθέντα αμυντικό Τόρες, ο οποίος ακόμα δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να παραταχθεί με 2-3 αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα που παρατάχθηκε κόντρα στην Καρμιώτισσα.

Εφόσον ο Κανέδα διατηρήσει το σύστημα με τρεις αμυντικούς, τότε ο Τόνιο θα είναι τερματοφύλακας και στην άμυνα θα παίξουν οι Μοϊσόφ, Γκονζάλεθ και Τρουγιόλς. Το δεξί φτερό θα καλύψει ο Φερνάντες και το αριστερό ο Γκαρσία. Τη θέση αυτή διεκδικεί και ο Θ. Ιωάννου.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα παίξουν πιθανότατα οι Σπιρόφσκι, Αβραάμ και Σπόλιαριτς ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Χέιτλι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα και ήταν πολύ καλός. Ο Τρισκόφσκι επιστρέφει στο βασικό σχήμα στη θέση του φορ, έχοντας παρτενέρ έναν εκ των Ακοράν ή Ναράνχο. Η τεχνική ηγεσία έχει αρκετές αξιόπιστες επιλογές στη διάθεσή της, που της δίνουν την ευχέρεια να παρατάξει μια ανταγωνιστική ομάδα με στόχο το βαθμολογικό κέρδος και γιατί όχι ακόμα και τη νίκη.

Κατηγορίες