Να βρει το «φάρμακό» της

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Να βρει το «φάρμακό» της

Παρά την... έγνοια όλων στην ΑΕΚ για την απόφαση του Εφετείου (που εν τέλη δικαίωσε την ομάδα της Λάρνακας), οι ποδοσφαιριστές του Καταλά προπονήθηκαν το πρωί, προσπαθώντας να παραμείνουν απόλυτα επικεντρωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στην προσπάθεια για βελτίωση της εικόνας της ομάδας τους που φαντάζει επιβεβλημένη. Είναι γεγονός πως ο φίλαθλος κόσμος άλλη ομάδα παρακολούθησε (και θαύμασε) μέχρι τον Δεκέμβριο και άλλη ομάδα παρακολουθεί το τελευταίο δίμηνο. Από την 14η αγωνιστική (εντός έδρας ήττα από την Πάφο) μέχρι και το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, η ΑΕΚ «δεν τραβά». Έχασε τη φρεσκάδα και τη συνοχή της, δεν παίζει πια συνδυαστικό ποδόσφαιρο, κι έγινε αργή και προβλέψιμη για τους αντιπάλους της.

Από την 14η έως και την 20ή αγωνιστική οι κιτρινοπράσινοι έδωσαν έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Κέρδισαν μονάχα το ένα (τον Απόλλωνα), δέχθηκαν μία ήττα (από Πάφο) κι έφεραν τέσσερις ισοπαλίες. Με τις ισοπαλίες, όμως, καμία ομάδα δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό για την 15η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί αύριο (17.00) στο ΓΣΠ. Ενδεικτικό του προβλήματος στο δημιουργικό κομμάτι (παραγωγή φάσεων) που αντιμετωπίζει η ομάδα στο πλαίσιο της παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης που διέρχεται, είναι το γεγονός πως στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε έξι τέρματα, δύο από τα οποία σημείωσαν οι ακραίοι μπακ Τάντι και Ροσάλες, ένα ήταν αυτογκόλ (το νικητήριο με Απόλλωνα), ενώ δύο τέρματα σκόραρε (ποιος άλλος;) ο Τρισκόφσκι, το ένα με πέναλτι. Μία φορά σκόραρε και ο Ρομό.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι μεσοεπιθετικά η ομάδα «δεν τσουλάει» και πως εάν δεν βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά» ο Τρίσκο, υπάρχει σοβαρό θέμα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με Εθνικό και Άρη, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά έφτιαξε καθαρές ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Ο Καταλά και οι παίκτες του καλούνται να βρουν το «φάρμακο» προτού να είναι αργά. Ενόψει Ολυμπιακού θα απουσιάσει ο Ροσάλες (θα αντικατασταθεί από τον Τάντι), ο τραυματίας Γκιούρτσο και οι νεοαποκτηθέντες Λαμπόικο, Άλτμαν, Παναδέρο και Μαρτής που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Μάμας. Όσον αφορά το μεθεπόμενο (14/02, 20:15) εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Α. Γκαρσία και ο Γκιούρτσο. Ο τελευταίος συνεχίζει αποθεραπεία και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με την ΑΕΛ, παρ' όλο που είναι δύσκολο.

Κατηγορίες