Μπήκε φουριόζος στη νέα χρονιά ο Απόλλωνας

Δημοσιεύθηκε 2.1.2023
Μπήκε φουριόζος στη νέα χρονιά ο Απόλλωνας

Με το δεξί μπήκε στο 2023 ο Απόλλωνας κερδίζοντας με 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα, παίρνοντας την δεύτερη νίκη του στο «Alphamega Stadium» σε ισάριθμους αγώνες. Το τρίποντο έχει διπλή σημασία για τους νικητές αφού έφθασαν τους 28 βαθμούς και παραμένουν στην έκτη θέση, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από την ομάδα της Αμμοχώστου που είναι στην έβδομη θέση με 22 βαθμούς.

Οι γαλάζιοι ευτύχησαν να πάρουν νωρίς κεφάλι στο σκορ, καθώς μόλις στο 4΄ο Κολ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Πίττα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε λόγω υπόδειξης του βοηθού διαιτητή (Μάριου Δημητριάδη) για οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR (Δημήτρης Σολωμού) ο διαιτητής Κωνσταντίνος Φελλάς έδειξε τη σέντρα μετρώντας το τέρμα. Από το VAR υπήρξε ειδοποίηση και στο 16’ όταν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους, για αγκωνιά του Οφόρι στον Βα εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζράντι ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι και χάθηκε η ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, στο 45+1΄ ο Απόλλωνας είχε ακόμη ένα δοκάρι – αυτή τη φορά το αριστερό – σε πλασέ του Βα. Ενδιάμεσα υπήρξαν τα σουτ του Κολ (19’) που ήταν άστοχο και του Πίττα (30’) που έκοψε ο Μελίσσας. Στο 41’ η Νέα Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει τον αγώνα στα ίσα, όμως ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Φλοριάν που ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Μακρίδη εξακολούθησε να έχει την υπεροχή και μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως πότε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, όπως στο 48’ με την διπλή επέμβαση στις προσπάθειες του Χέντι και του Ζράντι και πότε η αστοχία, όπως στα σουτ του Βα (57΄, 72΄) και την κεφαλιά του Πίττα (55΄). Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά του Τσίκο στο 69΄, που πέρασε μόλις έξω. Σημειώνεται ότι ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα έκανε και ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο 77΄ και στο 85’ είχε μία μοναδική στιγμή όταν το φαλτσαριστό σουτ του έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Εν τέλει η υπεροχή του Απόλλωνα επιβραβεύτηκε με δεύτερο τέρμα στο 90’, όταν ο Κολ σέρβιρε και πάλι και ο Ντιγκινί με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος του παιχνιδιού

90+7΄- Έξω το πλασέ του Πίττα

-Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις

90'- ΓΚΟΛ. 2-0. Μετά από αντεπίθεση, ο Κολ με σέντρα βρήκε τον Ντιγκινί που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

85' - Φαλτσαριστό σουτ από τον Ουάρντα, ελάχιστα έξω η μπάλα

72' - Έξω το πλασέ από το Βα

69' - Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τσίκο κέρδισε την κεφαλιά πήγε λίγο έξω

57'- Nέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, το πλασέ του Βα έφυγε έξω

55' - Σέντρα του Ζράντι, κεφαλιά του Πίττα πάνω από τα δοκάρια

48' - Ο Μελισσάς έκοψε το σουτ από τον Χέντι, ενώ στη συνέχεια μάζεψε και στο νέο σουτ από τον Ζράντι

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

-Επτά τελικές με τρεις στο στόχο για τον Απόλλωνα, μία στο στόχο για την Νέα Σαλαμίνα

-69%-31% η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, υπέρ των γηπεδούχων

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1' - ΔΟΚΑΡΙ. Το πλασέ του Βα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε έξω.

41' - Μετά από μακρινή μπαλιά ο Φλοριάν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, φάτσα με τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος κατάφερε να σώσει την εστία του στο πλασέ του Γάλλου

30' - Ο Μελίσσας κόβει εντυπωσιακά το σουτ του Πίττα

25' - Ο Πεϊμπέρνς δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας, με τον Φλοριάν να παίρνει σε ευνοϊκή θέση και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από τον Γάλλο και τον τερματοφύλακα Γιοβάνοβιτς. Εξετάστηκε και από το VAR, δεν υπήρξε κάτι μεμπτό

19' - Μετά από ωραίες συνεργασίες των παικτών του Απόλλωνα ο Κολ έκανε σουτ έξω από την περιοχή το οποίο δεν βρήκε στόχο

16' - ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ο Ζράντι ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μελισσά και να φεύγει έξω. Έπεσε σωστά ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας

15' - Μετά από υπόδειξη του VAR δίνεται πέναλτι στον Απόλλωνα, για μαρκάρισμα του Οφόρι στον Βα

4' - ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Πίττας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από μπαλιά του Κολ, με τον βοηθό διαιτητή να σηκώνει σημαιάκι για οφσάιντ. Ελέγχεται το γκολ. Μετά από έλεγχο του VAR το γκολ επικυρώνεται.

  • Έναρξη της αναμέτρησης

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σαχάρ (90+2΄Ρέθιο), Κολ, Ζράντι (77΄Ουάρντα), Βα (90+2΄Ίλιεφ), Πίττας, Χέντι (67΄ Ντιγκινί)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελισσάς, Λέουκο, Κατσικάς, Ντιακιτέ, Οφόρι (65΄Νικολάου), Μάντζεκ, Φράγκος (59' Καρλίτος), Μιγκελίτο (86΄Λιμπόμπε), Τιάγκο (65΄Τσίκο), Κουμουρής (59' Φελίπε), Τολμές.

ΣΚΟΡΕΡ: 4΄ Πίττας, 89΄Ντιγκινί / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69΄Χαμάς,86΄Σαχάρ / 14΄ Οφόρι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της