«Τρένο» δίχως φρένα η Πάφος, «έσπασε» την έδρα της Νέας Σαλαμίνας

Δημοσιεύθηκε 29.10.2022
«Τρένο» δίχως φρένα η Πάφος, «έσπασε» την έδρα της Νέας Σαλαμίνας

Καρδιοχτύπησε μα άντεξε, διατήρησε το αήττητο, και μένει κορυφή. Η Πάφος επικράτησε 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παραμένει στην πρώτη θέση… ανενόχλητη! Οι γαλάζιοι έχουν πλέον 23 βαθμούς και θα περάσουν κι αυτή την αγωνιστική στην κορυφή, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Κυριακής και της Δευτέρας.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα εντός έδρας, ωστόσο τα βάζουν και λίγο με τον εαυτό τους. Σπατάλησαν το πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο βελτιώθηκαν και έφτασαν κοντά στο γκολ τις ισοφάρισης το οποίο όμως δεν επιτεύχθηκε. Η ομάδα της Αμμοχώστου μένει στους 13 βαθμούς.

Στα του αγώνα, τίποτα το αξιόλογο πέρα από το γκολ δεν είχε το πρώτο μέρος. Το ματς είχε αργό ρυθμό, η Πάφος είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του και στο 26΄ο Ναμ με αδύναμο αλλά εύστοχο πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, όπου είχαμε 11λεπτη καθυστέρηση (!) οι γαλάζιοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Οφόρι εντός περιοχής, ωστόσο μετά από 6-7 λεπτά (!), το VAR κάλεσε τον διαιτητή, ο οποίος όμως έδωσε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πουρσαϊτίδης πραγματοποίησε δύο αλλαγές και η ομάδα του έγινε ιδιαίτερα απειλητική (έβαλε Κλίμοβιτς-Φράγκο). Στο 50’ ο Φελίπε σημάδεψε το δοκάρι μετά από φάση διαρκείας, ενώ ο Άντος έδιωξε αποτελεσματικά 2-3 καλές προϋποθέσεις πριν οι επιθετικοί της Νέας Σαλαμίνας γίνουν επικίνδυνοι. Μάλιστα, στο 70’ έδιωξε… ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του Ντορεγκαράι. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, ενώ στο 90’+6 ο Βαλακάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό των γηπεδούχων.

*Το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού αμέσως μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών αλλά και μεταξύ των παραγόντων που ήταν στον πάγκο, οι οποίες μάλιστα διήρκησαν 4-5 λεπτά.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90'+10 Τέλος του αγώνα.

90'+6 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι και στα δίχτυα η μπάλα.

90'+3 Δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεμέδο για την Πάφο.

90' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

70' Πολύ κοντινό πλασέ του Ντορεγκαράι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Άντος.

66' Ισοζυγισμένο το δεύτερο μέρος, με τη Νέα Σαλαμίνα να έχει ανεβάσει την απόδοση της.

58' Προσωπική ενέργεια του Σεμέδο, το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Μελίσσα.

51' Απομάκρυνε ο Άντος πριν σκοράρει ο Κλίμοβιτς.

50' Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα μετά από δυνατό σουτ του Φελίπε!

48' Τετ-α-τετ ο Σεμέδο, έπιασε τη προβολή όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

47' Έδιωξε ο Κβίντα πριν ο Τολμές γίνει επικίνδυνος και πιάσει τη κεφαλιά.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+12 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45'+8 Δόθηκε οφσάιντ καθώς στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε παίκτης της Πάφου εκτεθειμένος.

45'+6 Ελέγχει ενδεχόμενο πέναλτι υπέρ της Πάφου ο διαιτητής (χέρι του Οφόρι εντός περιοχής).

45' Πέντε λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

37' Διακοπές στο παιχνίδι λόγω σκληρών φάουλ και τραυματισμών. Δεν παίκτηκε πολύ μπάλα από την ώρα που επιτεύχθηκε το γκολ.

26' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ! Ο Ναμ ανενόχλητος κατέβασε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον κίπερ των γηπεδούχων για το 0-1.

20' Δύο προϋποθέσεις για τη Νέα Σαλαμίνα στο τελευταίο λεπτό, οι οποίες δεν μετατράπηκαν σε ευκαιρίες λόγω λανθασμένων μεταβιβάσεων.

16' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, στα σώματα η μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος παίκτης ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μελίσσα.

10' Bάζουν πίεση ψηλά και οι δύο ομάδες. Αρκετά καλός ο ρυθμός, λείπουν όμως οι μεγάλες ευκαιρίες.

2' Oργανωμένη επίθεση από την Πάφο, Τάνκοβιτς κέρδισε τη κόντρα, μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση όμως το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική των διχτύων.

1' Έναρξη του αγώνα.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Οφόρι, Κατσίκας, Μαργκάσα (46' Φράγκος), Μάιντζεκ, Κουμουρής (46' Κλίμοβιτς), Τιάγκο (71' Μποτεάκ), Φελίπε (82' Τσίκο), Tολεμές (63' Ντορεγκαράι).

Πάφος (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ (40' Χότσκο), Ναμ (68' Βαλακάρι), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Αμντουραχίμι (40' Ελ Γκαντιουί).

Σκόρερ: - / 26' Ναμ

Κίτρινες: 22' Τιάγκο (3η), 37' Μαργκάσα, 80' Μάιντζεκ, 88' Σεργίου, 90'+4 Φράγκος / 54' Ελ Γκαντιουί, 76' Άντος, 85' Ικόκο

Αποβολές: - / -

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α' Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της