Εντάλματα σε βάρος όσων δεν καταθέτουν

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 6.4.2022
Εντάλματα σε βάρος όσων δεν καταθέτουν

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΜΑΚΡΙΔΗ


Προβληματίζουν έντονα αρμόδιους αξιωματούχους των διωκτικών αρχών οι καταγγελίες που έγιναν τα τελευταία 24ωρα περί χειραγώγησης αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το περιεχόμενο των καταγγελιών, αλλά και με τους ίδιους τους καταγγέλλοντες. Οι τελευταίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους βάλλουν κατά πάντων, ωστόσο, είτε δεν αποτείνονται στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις που καταλογίζουν, είτε την υστάτη αποσύρουν τα όσα προσάπτουν σε τρίτα πρόσωπα.

Το όλο θέμα με τη στάση που τηρείται από πλευράς ποδοσφαιρικών παραγόντων, όπως έγκυρα πληροφορείται ο «Π», απασχόλησε και στο περιθώριο του χθεσινού συνεδρίου (στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «IntegriSport Next») στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω συνέδριο παρευρέθηκαν ο αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας2, Σάββας Αγγελίδης, και ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Πογιατζής. Και οι τρεις, λόγω των ιδιοτήτων τους, εμπλέκονται στην προσπάθεια πάταξης των χειραγωγημένων αγώνων.

Καλά ενημερωμένο πρόσωπο σχολίασε στον «Π» τις χθεσινές γραπτές καταγγελίες που έγιναν από πλευράς του αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του πρόεδρου της Δόξας, Χριστόφορου Τορναρίτη και Κώστα Χριστοδούλου, αντίστοιχα. Όπως ανέφερε, «η στάση τους προβληματίζει, ιδιαίτερα αξιωματούχους. Ο μεν πρώτος δύο φορές παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού αλλά δεν ήθελε να καταθέσει, ενώ ο δεύτερος αρνείται να παρουσιαστεί. Αυτή η στάση δεν ευνοεί την επίλυση των προβλημάτων. Όταν καταγγέλλεις κάτι δημοσίως και δίνεις διαστάσεις, ενώ μετά αρνείσαι να καταθέσεις ή να δώσεις στοιχεία για τα όσα προσάπτεις, τότε διογκώνεις το πρόβλημα. Τροφοδοτείς την προκατάληψη και μπορεί να κατηγορηθείς ακόμη και ότι κάνεις δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να προκαλέσουν εντυπώσεις».

Να θυμίσουμε ότι οι Τορναρίτης και Χριστοδούλου κατήγγειλαν πράματα και θάματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο μετά τους αγώνες των ομάδων τους με Εθνικό Άχνας και ΑΕΛ, αντίστοιχα. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού επικοινώνησε μαζί τους, καλώντας και τους δύο να παρευρεθούν στην τακτική συνεδρία του σώματος εν λόγω σώματος αύριο Πέμπτη για να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι η Επιτροπή εξετάζει δραστικά μέτρα σε περίπτωση άρνησης ποδοσφαιρικού παράγοντα να παρευρεθεί ενώπιον της Επιτροπής. «Μελετάται σοβαρό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί πρόνοια του σχετικού Νόμου και να γίνει αίτημα σε δικαστήριο για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του προσώπου που αρνείται να προσέλθει, ώστε να προσαχθεί ενώπιον της Επιτροπής για να καταθέσει», ανέφερε στον «Π» η ίδια πηγή πληροφόρησης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο