Μία και μοναδική

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Μία και μοναδική

Η ΑΕΚ πέτυχε την παρθενική της νίκη στο Τσίρειο με τον Ιδιάκεθ στον πάγκο τον περασμένο Απρίλιο

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Απρίλιο θέλει την ερχόμενη Δευτέρα η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη σε βάρος των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού με προπονητή τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ στις 14 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ απέδρασε, τότε με το διπλό, κερδίζοντας έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι την ΑΕΛ με 3-2, με τέρματα των Τρισκόφσκι, Τρουγιόλς και Καταλά. Ήταν η πρώτη επιτυχία του Ιδιάκεθ στη Λεμεσό σε βάρος της ΑΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος.


Από τη σεζόν 2016-17, οπόταν ο Βάσκος κόουτς ανέλαβε για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία των κιτρινοπράσινων, η ΑΕΚ του Ιδιάκεθ έδωσε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Τσίρειο, έχοντας απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Την πρώτη χρονιά με τον Ιδιάκεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη 1-1 (Τρισκόφσκι) με την ΑΕΛ για την 23η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ενώ για την 4η αγωνιστική των αγώνων πλέι οφ ηττήθηκε με 2-1 (Τολμές).


Τη σεζόν 2017-18, η ΑΕΚ και πάλι εξήλθε ισόπαλη με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, αυτή τη φορά 0-0 για την 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ενώ γνώρισε την ήττα με 3-2 (Τρισκόφσκι, αυτογκόλ) για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Στο περσινό πρωτάθλημα (2018-19) οι κιτρινοπράσινοι του Ιδιάκεθ πάλι «κόλλησαν» στην άγονη ισοπαλία 0-0 μέσα στο Τσίρειο με την ΑΕΛ για την 19η αγωνιστική, ωστόσο κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη σε βάρος των Λεμεσιανών με τον Βάσκο κόουτς στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ.


Αήττητος στο «Αρένα»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παραμένει αήττητος με αντίπαλο την ΑΕΛ όποτε την υποδέχεται στο «ΑΕΚ Αρένα» για το πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2016-17 την κέρδισε 2-1 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής με σκόρερ τους Ακοράν και Τέτε, ενώ για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της ίδιας περιόδου ο αγώνας εξήλθε ισόπαλος 1-1 (Λαρένα με πέναλτι). Την επόμενη περίοδο, 2017-18, η ΑΕΚ του Ιδιάκεθ κέρδισε ξανά στο «Αρένα» την ΑΕΛ με 1-0 (πάλι Λαρένα), ενώ την κέρδισε και στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ με 3-2 (Τρύφωνος, Πάνκοφ, Σόρια), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπου η ΑΕΚ χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίκτες. Η μοναδική ήττα της ΑΕΚ μέσα στο «Αρένα» από την ΑΕΛ (0-1) σημειώθηκε την 8η αγωνιστική της περιόδου 2018-19, ωστόσο τότε στον πάγκο της ΑΕΚ καθόταν ο Αντόνι Ιραόλα. Μετά την επιστροφή του Ιδιάκεθ στον κιτρινοπράσινο πάγκο, τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της περσινής περιόδου, με τους Λαρνακείς να κερδίζουν 1-0 με γκολ του Ιγκόρ Σίλβα.


Πριν έξι μήνες
Με φάρο, λοιπόν, την τελευταία επιτυχία στο Τσίρειο πριν από έξι μήνες, η ΑΕΚ θα εκστρατεύσει την ερχόμενη Δευτέρα στη Λεμεσό με στόχο να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, έτσι ώστε να εδραιωθεί στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σε περίπτωση, μάλιστα, που το ντέρμπι Ανόρθωσης – Ομόνοιας την ερχόμενη Κυριακή λήξει ισόπαλο, τότε η ΑΕΚ θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκαρφαλώσει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, εφόσον βέβαια πάρει το διπλό στη Λεμεσό.


Αγωνιστικά
Οι Χέφελ και Κίβενι μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και λογικά θα είναι στη διάθεση του Ιδιάκεθ, όπως και οι Τέτε και Κάσες, οι οποίοι επιστρέφουν από τιμωρία. Οι Μοϊσόφ και Ακοράν είναι σε καλό δρόμο, ενώ στην ΑΕΚ είναι σε αναμονή για τις περιπτώσεις Τρισκόφσκι και Τρουγιόλς, δύο παίκτες βαρόμετρο για την επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας. Βέβαια, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι θα προλάβουν το ντέρμπι με την ΑΕΛ, όμως οι πλείστοι παίκτες που είχαν προβλήματα ανεβάζουν συνεχώς ρυθμούς στις προπονήσεις και υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Ιδιάκεθ θα έχει αυξημένες επιλογές στο ντέρμπι της Λεμεσού. Ο Τολμές δεν προλαβαίνει. Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας ο Γιάννου.




  • Στο μεταξύ, η προπώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι της Δευτέρας ξεκίνησε από την μπουτίκ του σωματείου και ηλεκτρονικά. Τα κανονικά εισιτήρια τιμώνται στα 12 ευρώ, τα μαθητικά στα 10 και τα παιδικά στο ένα ευρώ.