Το μεγάλο... «όπλο»

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Το μεγάλο... «όπλο»

Η φετινή Ανόρθωση είναι η ομάδα που περίμεναν εδώ και αρκετά χρόνια οι φίλοι της να δουν. Σοβαρή και πειθαρχημένη στα πλείστα παιχνίδια, με έναν προπονητή στον πάγκο που ξέρει τι θέλει και τι ζητά από τους παίκτες του, οι οποίοι μπαίνουν με πάθος στο γήπεδο και αναζητούν τη νίκη.


Φυσικά, υπήρχαν παιχνίδια στα οποία υστέρησε η φετινή «Κυρία» (κυρίως στην ήττα από τον Εθνικό με 5-0), όμως σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος ήταν η καλύτερη ομάδα, εξ ου και το γεγονός ότι μετρά τις περισσότερες νίκες (14) και είναι στη 2η θέση με 46 βαθμούς, όσους έχει και η πρώτη Ομόνοια (οι πράσινοι υπερτερούν στην ισοβαθμία).


Ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν είναι ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος, πέραν του ότι πέτυχε τα περισσότερα γκολ της Ανόρθωσης (14), μετρά και το απόλυτο στις συμμετοχές, δηλαδή 23 και παράλληλα 1.875 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ισπανός άσος βρίσκεται στην ομάδα της Αμμοχώστου από τη σεζόν 2016-17, δηλαδή διανύει την τέταρτή του χρονιά στην «Κυρία». Συνολικά σε αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ανόρθωσης 111 φορές στο πρωτάθλημα, μετρά 9.068 αγωνιστικά λεπτά και 30 γκολ.


Εκτός από την περσινή χρονιά, στις υπόλοιπες έχει σχεδόν φουλ παρουσίες, κάτι που σημαίνει πως όσοι προπονητές πέρασαν αυτό το διάστημα από τον πάγκο της «Κυρίας» τον εμπιστεύτηκαν. Αξίζει να αναφερθεί πως ο λόγος που πέρσι δεν είχε φουλ σεζόν είναι κυρίως διότι αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς.


Ο Ράγιος αποτελεί ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια του Τιμούρ Κετσπάγια και αν συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα και η Ανόρθωση διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους ή τον κατακτήσει, σε αυτή την επιτυχία το μερίδιο του Ισπανού θα είναι τεράστιο.


Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο Ράγιος φέτος χρειαζόταν άλλες δύο συμμετοχές για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, είναι όρος της συμφωνίας που έχει με την Ανόρθωση. Εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα και ο ποδοσφαιριστής είναι απόλυτα υγιής, το σίγουρο είναι πως θα έχει αυτές τις δύο συμμετοχές και θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, σε περίπτωση όμως που δεν επαναρχίσει οι δύο πλευρές θα πρέπει να μπουν σε διαφορετική διαδικασία.




  • 2016-17: 30 συμμετοχές, 2.336 λεπτά και 8 γκολ

  • 2017-18: 34 συμμετοχές, 2.915 λεπτά και 5 γκολ

  • 2018-19: 24 συμμετοχές, 1.942 λεπτά και 3 γκολ

  • 2019-20: 23 συμμετοχές, 1.875 λεπτά και 14 γκολ

Κατηγορίες