Κάτι σαν γάγγραινα…

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2020
Κάτι σαν γάγγραινα…
Νοσοκομείο θυμίζει η ΑΕΚ που θέλει να εκμεταλλευτεί την «Αρένα»

Νοσοκομείο θυμίζει η ΑΕΚ ένα 24ωρο μετά τον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΛ κι ένα 48ωρο πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Δόξα, που ίσως κρίνει οριστικά την είσοδο της ομάδας στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Το πιο μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Λάρνακας έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Τέτε, τις υπηρεσίες του οποίου θα στερηθεί για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Ο 34χρονος Ισπανός εξτρέμ δέχθηκε χτύπημα από αντίπαλο κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα στο Τσίρειο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε χθες ο ποδοσφαιριστής κατέδειξαν κάταγμα στο τρίτο μετατάρσιο. Ως εκ τούτου, η επιστροφή του Τέτε στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε περίπου έξι εβδομάδες.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ιατρικό δελτίο, και αυτή την εβδομάδα είναι γεμάτο και συμπεριλαμβάνει, εκτός από τον Τέτε, τα ονόματα των Έκτορ Χέφελ, Φακούντο Γκαρσία, Λουίς Σάστρε, Ιβάν Τρισκόφσκι, Αβραάμ Κασανόβα και Χοσέ Ναράνχο. Οι δύο τελευταίοι δεν πρόλαβαν να ενσωματωθούν στην ομάδα μετά την απόκτησή τους τον περασμένο μήνα και ήδη τέθηκαν εκτός λόγω τραυματισμών…


Η φετινή γκαντεμιά της ΑΕΚ με τους τραυματισμούς δεν έχει προηγούμενο. Η απουσία του Χέφελ από το προχθεσινό παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ αποδείχθηκε μεγάλη απώλεια για την ΑΕΚ, καθότι ο Ολλανδός μέσος ήταν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ ο Χέφελ (σκόραρε το νικητήριο γκολ) είχε έναν τραυματισμό και η τεχνική ηγεσία προτίμησε να τον προφυλάξει από τυχόν υποτροπή, έτσι ώστε να τον έχει ετοιμοπόλεμο ενόψει του επαναληπτικού με την ΑΕΛ, αλλά και των δύο τελευταίων κρίσιμων αγώνων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ο Χέφελ είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Δόξα Κατωκοπιάς.


Όσον αφορά τον Φακούντο, παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής, ενώ ο Κασανόβα ίσως προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Ναράνχο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου κόντρα στην ΑΕΛ και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στη σημερινή προπόνηση. Προς το παρόν είναι κι αυτός αμφίβολος για το παιχνίδι με τη Δόξα. Αναγκαστική αλλαγή στο προχθεσινό παιχνίδι έγινε και ο Λουίς Σάστρε, ο οποίος μάλλον δεν προλαβαίνει τον αγώνα στο Μακάρειο, ενώ ανησυχία υπάρχει και για την περίπτωση του Τρισκόφσκι, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Τσίρειο με πρόβλημα τραυματισμού. Οι συχνοί τραυματισμοί το τελευταίο διάστημα του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ «πονοκεφαλιάζουν» την τεχνική ηγεσία, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει το πρώτο βιολί στην επίθεση σε αυτή την κρίσιμη καμπή.


Να εκμεταλλευτεί την «Αρένα»
Μπορεί να μην πέτυχε το πολυπόθητο γκολ προχθές στο Τσίρειο, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να μην ηττηθεί κι έτσι στον επαναληπτικό έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την έδρα της και με οποιανδήποτε νίκη σε βάρος της ΑΕΛ να περάσει στην ημιτελική φάση. Στον αγώνα του Τσιρείου πρώτιστος στόχος ήταν η επίτευξη ενός γκολ. Στον επαναληπτικό της Λάρνακας θα είναι το μηδέν παθητικό. Στον αγώνα της Λεμεσού φάνηκε ξανά πως εάν ο Τρισκόφσκι δεν δει δίχτυα η ομάδα έχει πρόβλημα, καθότι δεν έχει άλλες βοήθειες.


Πλέον, η προσοχή στρέφεται εκ νέου στο πρωτάθλημα και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δόξα. Οι πιθανότητες της ΑΕΚ για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος έχουν αναπτερωθεί μετά και την τελευταία ήττα του Απόλλωνα στην Πάφο. Οι Λαρνακείς είναι στο -4 από την 4η θέση, γι’ αυτό η νίκη στο Μακάρειο φαντάζει επιτακτική ανάγκη, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις όποιες απώλειες προκύψουν από το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνα. Σε περίπτωση, δε, που η ΑΕΚ φύγει με το διπλό από τη Λευκωσία και η Νέα Σαλαμίνα ηττηθεί από την Ανόρθωση, τότε η θέση στην πρώτη εξάδα θα έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Το ζήτημα είναι με ποιους διαθέσιμους (και ετοιμοπόλεμους) ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα η ΑΕΚ…

]]>

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το 2024 ο ΓΣΠ συμπλήρωσε 130 χρόνια προσφοράς στην Κύπρο

Το 2024 ο ΓΣΠ συμπλήρωσε 130 χρόνια προσφοράς στην Κύπρο

Το 2024 ο ΓΣΠ συμπλήρωσε 130 χρόνια προσφοράς στην Κύπρο

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!

11.222,22 η φανέλα του Παυλίδη!

Άγγλοι στον ΑΠΟΕΛ, Σλοβάκοι στην Ομόνοια και Βέλγοι για την Πάφο

Άγγλοι στον ΑΠΟΕΛ, Σλοβάκοι στην Ομόνοια και Βέλγοι για την Πάφο

Άγγλοι στον ΑΠΟΕΛ, Σλοβάκοι στην Ομόνοια και Βέλγοι για την Πάφο

Όλες οι τιμητικές βραβεύσεις στα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Όλες οι τιμητικές βραβεύσεις στα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Όλες οι τιμητικές βραβεύσεις στα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ