Πέρασε στην ιστορία το 84ο πρωτάθλημα - Οι αριθμοί της σεζόν

Δημοσιεύθηκε 30.5.2023
Πέρασε στην ιστορία το 84ο πρωτάθλημα - Οι αριθμοί της σεζόν

Το 84ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta, πέρασε στην ιστορία. Ήταν μια άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο λεπτό των τελευταίων αγώνων.

Ο Πρωταθλητής κρίθηκε στην προτελευταία αγωνιστική της Β' φάσης, το τρίτο Ευρωπαϊκό εισιτήριο στην τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης ενώ στην τελευταία αγωνιστική κρίθηκε και η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε.

Ο Άρης πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα μας εκπροσωπήσουν στο Conference League αφού τερμάτισαν 2ο και 3η αντίστοιχα ενώ στο Conference League θα αγωνιστεί και η Κυπελλούχος Ομόνοια.

Υποβιβάζονται στη Β' Κατηγορία ο Ολυμπιακός, ο Ακρίτας και η Ε.Ν. Παραλιμνίου, ανέρχονται από τη Β' στην Α' ο Οθέλλος, η ΑΕΖ και ο Εθνικός Άχνας.

Ήταν ένα μακρύ, δύσκολο και απαιτητικό Πρωτάθλημα στο οποίο διεξήχθησαν συνολικά 268 αγώνες, 182 στην Α΄ φάση, 30 στη Β΄ φάση στον Α' όμιλο και 56 στη Β΄ φάση στο Β' όμιλο.

Στους 268 αγώνες σημειώθηκαν 636 τέρματα που μας δίνουν ένα μέσο όρο 2,37 τερμάτων ανά αγώνα.

Ο Άρης Λεμεσού πέτυχε τα περισσότερα τέρματα, 65, ενώ ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τα λιγότερα, 26.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό