Tέλος στο σερί… με σόου Κακουλλή!

Δημοσιεύθηκε 2.1.2023
Tέλος στο σερί… με σόου Κακουλλή!

Καλύτερο ξεκίνημα στο 2023 δεν θα μπορούσε να κάνει η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν με 3-0 της Ένωσης στο Παραλίμνι για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπήκαν με το δεξί στο νέο έτος, βάζοντας τέλος στο σερί πέντε εκτός έδρας αγώνων χωρίς νίκη και παίρνοντας το πρώτο τους διπλό μετά από τρεις μήνες και μόλις δεύτερο στη σεζόν (10/10 με Δόξα το άλλο).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιανίκ Φερέρα ήταν ο Ανδρόνικος Κακουλλής ο οποίος σκόραρε σε δεύτερο σερί παιχνίδι και μάλιστα δις, καθώς άνοιξε το σκορ στο 22’ και διπλασίασε τα γκολ του στο 43’, φτάνοντας τα έξι στο πρωτάθλημα, σε μόλις 405’ λεπτά συμμετοχής. Το τρίτο γκολ της Ομόνοιας επετεύχθη στο 50ό λεπτό από τον Ανσαριφάρντ.

Με τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και ένατη στη σεζόν η Ομόνοια έφτασε τους 28 βαθμούς και συνεχίζει να ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με τον Απόλλωνα, χάρη στη νίκη του οποίου επί της Νέας Σαλαμίνας αυξήθηκε και η διαφορά του τριφυλλιού από την έβδομη θέση στους έξι βαθμούς. Παράλληλα οι πράσινοι μείωσαν στο -4 από τον τέταρτο Άρη και στο -9 από τους τρεις πρωτοπόρους, έχοντας παιχνίδι περισσότερο από αυτούς.

Η Ένωση, από την άλλη, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις νίκες και δέχθηκε την 11η της ήττα στο πρωτάθλημα, μένοντας, έτσι, στην 11η θέση με 14 βαθμούς και κινδυνεύοντας να δει τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη να μειώνεται.

Σημειώνεται πως η Ομόνοια, πέραν των Παπουλή-Ζαχαρίου, είχε εκτός αποστολής και τους Λοΐζου-Μπέζους, λόγω ασθένειας και ενοχλήσεων αντίστοιχα, ενώ πριν τον αγώνα η διοίκηση επιβεβαίωσε πως ο Μάταβζ έχει ενημερωθεί πως τέθηκε εκτός πλάνων.

Ο αγώνας

Η Ομόνοια ξεκίνησε την αναμέτρηση ασκώντας από νωρίς πίεση, όμως αδυνατούσε να απειλήσει, με την Ένωση να φτιάχνει μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία, με σουτ του Γεβρέμοβιτς στο 16’. Ακολούθως, όμως, ο Κακουλλής πήρε το… όπλο του κι είχε και τις τέσσερις τελικές των πρασίνων στο πρώτο μέρος, βρίσκοντας δίχτυα στις δύο. Αφότου στο 19’ σούταρε από μακριά έξω, στο 22’ άνοιξε το σκορ, κλέβοντας από τον Μέιρα, μπαίνοντας στην περιοχή και πλασάροντας άψογα τον Κόστιτς. Ο 21χρονος «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 42’ με τον αντίπαλο πορτιέρο να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ, όμως το βρήκε στο επόμενο λεπτό, σκοράροντας από κοντά μετά από γύρισμα του Μπάρκερ.

Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά νωρίς στην επανάληψη όταν στο 50’ ο Ανσαριφάρντ μετά από γύρισμα του Ψάλτη έκανε το 3-0. Η Ένωση δεν τα παράτησε, πίεσε για λίγο, έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61’ με Ντιαβαρά (Ουζόχο) και Μέιρα (δοκάρι), όμως μετά από αυτή τη φάση συμβιβάστηκε με την ήττα της. Μιξ (80’) και Μπάρκερ (81’) είχαν τις τελευταίες φάσεις του ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

82' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Σάββα στη θέση του Κακουλλή.

81' Ευκαιρία για την Ομόνοια με σουτ του Μπάρκερ από το ύψος της περιοχής, λίγο έξω.

80' Απειλεί με σουτ του Μιξ η Ομόνοια, χωρίς αποτέλεσμα.

77' Αλλαγές για την Ένωση, Λόπες αντί Ντιαβαρά και Ρουσιάς αντί Βουτσένοβιτς.

77' Αλλαγές για την Ομόνοια, Παναγιώτου αντί Μίλετιτς και Χούπερ αντί Μπρούνο.

68' Αλλαγές για την Ομόνοια, Μιξ και Κασάμα στις θέσεις των Ανσαριφάρντ και Κούσουλου.

68' Αλλαγή για την Ένωση, Μαυρουδής αντί Κωνσταντίνου.

63' Κίτρινη κάρτα στον Βουσένοβιτς.

61' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ένωση με σουτ των Ντιαβαρά (απόκρουση Ουζόχο) και Μέιρα (δοκάρι).

59' Σουτ του Κούσουλου, πάνω από τα δοκάρια.

59' Σουτ του Γεβρέμοβιτς, έξω.

58' Κίτρινη κάρτα στον Μίλετιτς.

54' Αλλαγή για την Ένωση, Βούκσεβιτς αντί Λαμί.

50' ΓΚΟΛ, 3-0 η Ομόνοια με τον Ανσαριφάρντ. Μετά από ενέργεια του Ψάλτη και γύρισμα από δεξιά, ο Ιρανός σκόραρε με ωραίο σουτ.

48' Πλασέ του Ντιαβαρά, έξω.

46' Αλλαγή για την Ένωση, Κόρσια αντί Κοτσώνη.

Δεύτερο ημίχρονο

45+2' Κίτρινη κάρτα στον Κούσουλο.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

43' ΓΚΟΛ, 2-0 η Ομόνοια με τον Κακουλλή! Μετά από ωραίο γύρισμα του Μπάρκερ στο δεύτερο δοκάρι ο 21χρονος κινήθηκε έξυπνα, ελευθερώθηκε και πλάσαρε εύκολα διπλασιάζοντας τα γκολ του.

42' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Κακουλλής μετά από κάθετη του Κούσουλου δεν μπορείαυτή τη φορά να νικήσει τον Κόστιτς.

38' Μακρινό σουτ του Κωνσταντίνου, άστοχο.

29' Γύρισμα του Ντιαβαρά, μαζεύει στη γωνία του ο Ουζόχο.

22' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με τον Κακουλλή! Ο νεαρός έκλεψε από τον Μέιρα, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, συνέκλινε και φτάνοντας απέναντι στον Κόστιτς τον πλάσαρε άψογα ανοίγοντας το σκορ.

19' Μακρινό σουτ του Κακουλλή, πολύ άστοχο.

16' Για την Ένωση ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με σουτ του Βουτσένοβιτς μετά από γύρισμα του Γεβρέμοβιτς, πέφτει και μαζεύει ο Ουζόχο.

-Χωρίς φάση το πρώτο δεκάλεπτο με την Ομόνοια πάντως να έχει μπει πολύ επιθετικά και να ασκεί από νωρίς πίεση.

4' Επικίνδυνο γύρισμα του Μπάρκερ, μάζεψε ο Κόστιτς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΕΝΩΣΗ: Κόστιτς, Σίλβα, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Κοτσώνης (46' Κόρσια), Κατσιαρής, Μέιρα, Κωνσταντίνου (68' Μαυρουδής), Λαμί (54' Βούκσεβιτς), Ντιαβαρά (77' Λόπες), Βουτσένοβιτς (77' Ρουσιάς).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Ψάλτης, Λανγκ, Μίλετιτς (77' Παναγιώτου), Κίτσος, Κούσουλος (68' Κασάμα), Μπασιρού, Μπρούνο (77' Χούπερ) , Μπάρκερ, Κακουλλής (82' Σάββα), Ανσαριφάρντ (68' Μιξ).

ΣΚΟΡΕΡ: - / 22', 43' Κακουλλής, 50' Ανσαριφάρντ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63' Βουτσένοβιτς / 45+2' Κούσουλος (τρίτη), 58' Μίλετιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αργυρού Μ. Αντρέας

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν