Πάφος: Δεν έτυχε... πέτυχε!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 20.9.2022
Πάφος: Δεν έτυχε... πέτυχε!

«Φέρτε το πρωτάθλημα στο Παφιακό», «Είναι τρελός ο Νορβηγός» κι άλλα τέτοια συνθήματα ακούγονται από προχθές το βράδυ στην Πάφο, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, και οι Ρώσοι επενδυτές αποθεώνονται και χαίρονται για τα επιτεύγματα της ομάδας τους.

Απόλυτα δικαιολογημένα. Μετά από τέσσερις αγώνες, η παφιακή ομάδα είναι μία από τις δύο αήττητες του πρωταθλήματος (σ.σ. η άλλη είναι ο Απόλλωνας με τον οποίον ισοβαθμεί στους δέκα βαθμούς), είναι η πρώτη επίθεση με δέκα τέρματα και η καλύτερη άμυνα, έχοντας δει την εστία της να παραβιάζεται μόνο στην πρεμιέρα από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Οι βάσεις μπήκαν για μία πετυχημένη χρονιά. Πώς θα κλείσει η σεζόν 2022-23 είναι λίγο πρώιμο να το πούμε, όμως το θετικό για την παφιακή ομάδα είναι ότι χρόνο με τον χρόνο δείχνει σημάδια ανόδου και βελτίωσης. Δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει στα αρχικά στάδια της περιόδου, αλλά είναι επιτυχία που κτίστηκε σταδιακά.

Ενισχύθηκε σημαντικά

Από τον καιρό που η Πάφος πέρασε στα χέρια των Ρώσων επενδυτών, επιζητεί να μπει ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες. Εξάλλου, δεν το έκρυψε ποτέ ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας Ρομάν Ντουπόφ ότι θέλει να την καταστήσει πρωταγωνίστρια. Ονειρεύεται να τη βλέπει να παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να διεκδικεί τους εγχώριους τίτλους μέχρι να φθάσει και στην κατάκτησή τους.

Η περσινή σεζόν με τη συμμετοχή στο α’ γκρουπ άνοιξε την όρεξη, όμως ήταν εμφανές ότι προσδοκούσαν σε κάτι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Ντάρκο Μίλανιτς, αφού οι «στόχοι μας είναι υψηλότεροι από το να είμαστε στην πρώτη εξάδα», όπως χαρακτηριστικά έγραφε η ανακοίνωση. Η επιλογή του προπονητή για το βήμα πιο πάνω ήταν ο Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος έδειξε δείγματα γραφής στη θητεία του στην Ομόνοια. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, για την Πάφο, ότι ενισχύθηκε σε πάρα πολλά πόστα με νέα άτομα στο προπονητικό τιμ και γενικότερα στα αποδυτήρια.

Παίκτες αξίας

Επιπλέον, το ρόστερ της ομάδας στελεχώθηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές με τεράστιο βιογραφικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διαθέτει παίκτες που, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία που δίνει το transfermarkt, είναι στην πρώτη δεκάδα του κυπριακού πρωταθλήματος (Ναμέ με 2.000.000 και Βαλακάρι με 1.500.000), ενώ άλλοι δύο είναι στην επόμενη πεντάδα (Μαϊχρόβιτς με 1.300.000 και Τανκόβιτς με 1.2000.000).

Oι πρωταγωνιστές των δέκα γκολ

Πρώτο βιολί στην επίθεση είναι ο Ζάιρο, που με το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ έφθασε τα τρία. Πέρσι ήταν δεύτερος σκόρερ της Πάφου με οκτώ πίσω από τον Βαλακάρι. O Bραζιλιάνος πιστώνεται και μία τελική πάσα, αφού μετά από δικό του σουτ από κοντά, ο Τάνκοβιτς σκόραρε. Ο τελευταίος μετράει δύο γκολ, ενώ από ένα έχουν οι Ναμέ, Βαλακάρι, Κανέ, Σεμέδο και Ντάγκομιρ. Όσον αφορά στις ασίστ, έχουν από δύο οι Βαλακάρι και Τάνκοβιτς και από μία οι Χένσταντ και Ζάιρο. Τα άλλα τέσσερα γκολ μπήκαν τα δύο από την άσπρη βούλα, ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ένα μετά από κόψιμο της άμυνας έπειτα από κόρνερ –του Τάνκοβιτς.

4328985608835697 Protoselido20092022-page-001

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»