Με Σούσιτς απέφυγε τα χειρότερα ο ΑΠΟΕΛ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 28.8.2022
Με Σούσιτς απέφυγε τα χειρότερα ο ΑΠΟΕΛ

Γλίτωσε τα χειρότερα ο ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Πάφο στο ΓΣΠ. Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν με τον Ζάιρο στο πρώτο μέρος (35’), όμως στο δεύτερο μέρος οι γαλαζοκίτρινοι ανέβασαν στροφές και ισοφάρισαν με τον Σούσιτς στο 79’ (1-1).

Με την Πάφο να πατάει καλύτερα από την αρχή του αγώνα, φαινόταν ότι οι κυανόλευκοι πήγαν στη Λευκωσία, όχι απλώς για να αποσπάσουν ισοπαλία, αλλά να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Μπεργκ ήταν καλύτερη, πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες και έχοντας σε αρκετά καλή κατάσταση τον Χέσταντ και τον Ζάιρο, απειλούσε την εστία του Μπέλετς. Το γκολ του Ζάιρο στο 35’ ήταν ίσως η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Το κλειδί για την Πάφο ήταν το γεγονός ότι πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με τους Ντάλσιο και Βιγιαφάνες να μην έχουν καλή απόδοση στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ΑΠΟΕΛ στην επίθεση ήταν ότι όλη και όλη μια καλή φάση δημιούργησε με τον Μαγκλίτσα. Η ομάδα του Αυγουστή δεν μπορούσε να δημιουργήσει, ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα, με την Πάφο να παίζει ώριμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Δύο λεπτά μάλιστα μετά την έναρξη του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου ο Μαρκίνιος με πολύ καλές προσποιήσεις και σουτ, απείλησε την εστία της Πάφου.

Παρότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πίεζε τον αντίπαλο αδυνατούσε να μπει με αξιώσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Κύπριος προπονητής έψαχνε τρόπους με αλλαγές να φρεσκάρει και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και ως ένα βαθμό το έκανε. Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έβαζε παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή είχε αποτέλεσμα αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 79’ ο Σούσιτς με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων για τη νίκη, καμία δεν μπόρεσε να φτάσει στο ζητούμενο στα εναπομείναντα λεπτά.

Η εξέλιξη του αγώνα

90+6' Μεγάλη ευκαιρία με ωραία εκτέλεση κόρνερ από τον Σατσιά. Αποκρούει ο αντίπαλος πορτιέρο.

-Προσπαθούν για το δεύτερο γκολ οι δύο ομάδες. Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

79' 1-1 ισοφαρίζει ο ΑΠΟΕΛ με τον Σούσιτς, με κοντινή προβολή έπειτα από κεφαλιά του Μαγκλίτσα.

-Πιέζει ο ΑΠΟΕΛ αλλά δεν δημιουργεί φάσεις.

71' Τελευταίο χαρτί του Αυγουστή με τον Κβιλιτάια.

-Θέλει να αντιδράσει ο ΑΠΟΕΛ, αλλά η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πέραν από την ευκαιρία του 47' δεν κινδύνεψε σε άλλη στιγμή.

47' Πολύ καλές προσποιήσεις από τον Μαρκίνιος και σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα μόλις έξω. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να αντιδράσει με το καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου.

-Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

-Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, η Πάφος προηγείται με 1-0 χάρη στο γκολ του Ζάιρο.

42' Αναγκαστική αλλαγή ο Ντβάλι, στη θέση του ο Καρώ.

35' ΓΚΟΛ (0-1) για την Πάφο με τον Ζάιρο! Ο Βαλακάρι έφυγε γρήγορα στην επίθεση από τη μεσαία γραμμή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζάιρο που σκοράρει με κοντινό πλασέ. Αντεπίθεση για σεμινάριο από τους κυανόλευκους. Πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

32' Σκοράρει από θέση οφσάιντ ο Μαγκλίτσα. Καθαρή φάση.

-Ισορόπησαν οι γαλαζοκίτρινοι στα τελευταία λεπτά και ειδικά μετά την ευκαιρία του Μαγκλίτσα.

28' Πρώτη κλασική ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, ο Μαγκλίτσα πήρε εξαιρετική πάσα από τον Μαρκίνιος, βρέθηκε απέναντι από τον Άντος, ο οποίος έσωσε την εστία του.

-25 λεπτά αγώνα και οι κυανόλευκοι πατάνε καλύτερα, πιέζουν, κλέβουν μπάλες και πατάνε περιοχή.

20' Απειλεί και πάλι ο Χέσταντ, σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα μόλις έξω.

13' Επικίνδυνο σουτ του Τάνκοβιτς έξω από την περιοχή, ο Μπέλετς διώχνει σε κόρνερ.

10' Πολύ καλή στιγμή για την Πάφο με τον Χέσταντ να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, να κάνει το σουτ υπό πίεση, αλλά η μπάλα να περνάει έξω.

6' Καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Θεοδώρου να εκτελεί κόρνερ, τον Μπλουμ να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει έξω.

-Πέντε λεπτά στην αναμέτρηση, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Υπάρχει, όμως, διάθεση από αμφότερες τις ομάδες...

-Κρατάει μπάλα η Πάφος στα πρώτα λεπτά.

-Ξεκίνησε το παιχνίδι.

ΑΠΟΕΛ:Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι (42' Καρώ), Κρέσπο, Φεράρι (46' Γουίλερ), Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (71' Κβιλιτάια), Θεοδώρου (46' Σατσιάς), Μαρκίνιος, Μπλουμ (65' Μορέιρα), Μάγκλιτσα

ΠΑΦΟΣ FC: Άντος, Κβίντα, Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο (84' Χότσκο), Χέσταντ (73' Παλάσιος), Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς (65' Καραμπάτζε), Βαλακάρι (65' Αλ Καντιουί, Ντράκομιρ, Πάριτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Βιγιαφάνες, 89' Γουίλερ, 90' Κρέσπο/22' Κανέ, 45΄ Ντράκομιρ, 90' Παλάσιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φωτίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»