Αποσυντονίστηκε κι αποκλείστηκε... άτσαλα η Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 17.8.2023
Αποσυντονίστηκε κι αποκλείστηκε... άτσαλα η Ομόνοια

Άτσαλα έσβησε το όνειρο της Ομόνοιας στη «MCH Arena», όπου δεν υπερασπίστηκε το 1-0 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ και με ήττα 5-1 τερματίστηκε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της και το σερί συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς ομίλους (σ.σ. τις προηγούμενες δύο χρονιές, ήταν τη μία στο Europa League και την άλλη στο Conference League). Το κακό για τους πράσινους ξεκίνησε στο 24’ όταν από μία λανθασμένη απόφαση του Βορειοϊρλανδού διαιτητή Ίαν ΜακΝάμπ αποσυντονίστηκαν. Σε εκείνο το σημείο ο ρέφερι της αναμέτρησης σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κούσουλου πάνω στον Τσαρλς, που όμως από τις επαναληπτικές προβολές δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να αγγίζει ο διεθνής αμυντικός τον παίκτη των γηπεδούχων. Οι παίκτες της Ομόνοια, όσο και από τον πάγκο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και μάλιστα τα είπαν έντονα με τον διαιτητή και για φάση που προηγήθηκε με πτώση του Κακουλλή στην περιοχή των Δανών. Η απόφαση δεν άλλαξε, αποβλήθηκε κιόλας ο αρχηγός των πρασίνων – όπως και ο βοηθός προπονητής Μικέλ Μπεντόγια για διαμαρτυρίες - και ο Γκε-σουνγκ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για να κάνει το 1-0.

Ισοφάρισε γρήγορα, αλλά…

Το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα, καθώς στο 31’ ο Μπεζούς πέρασε πανέμορφα στον Κακουλλή με ιδανικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1, που έβαζε ξανά την Ομόνοια σε θέση οδηγού. Το προβάδισμα αυτό των πρασίνων χάθηκε στο χειρότερο σημείο, αφού δέχθηκε δύο τέρματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αμφότερα από τον Φρανκολίνο.

Αυξήθηκε το σκορ

O 19χρονος ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα-Μπισάου έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα για ανατροπή από τους τριφυλλοφόρους, που ούτως ή αλλιώς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας στο 64’ το προσωπικό του χατ τρικ και ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1. Πλέον, αυτό που απόμενε ήταν ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο σχηματίστηκε στο 80’ με τον Γκίγκοβιτς να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ γράφοντας το 5-1.

Η εξέλιξη του αγώνα

- Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις

80' - ΓΚΟΛ. 5-1. Ο Φόσουμ έδωσε στον Γκίγκοβιτς που από το ύψος της περιοχής με πλασαριστό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο

69' - O Σεμέδο έκανε το τελείωμα στα πλαϊνά δίχτυα της εστίας η μπάλα

64' - ΓΚΟΛ. 4-1. Μετά από σέντρα στην περιοχή, ο Κάμπα με κεφάλι κατέβασε και ο Φρανκολίνο με απευθείας σουτ σημειώνει το δικό του χατ τρικ

47' - Απογειώνεται και διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Όλσον ο Φαμπιάνο

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+2' - ΓΚΟΛ. 3-1. Ο Σίμσιρ έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, πέρασε στον Σίμσιρ κι αυτός στον Φρανκολίνο που από κοντά ανενόχλητος έβαλε σε θέση οδηγού όσον αφορά την πρόκριση τους γηπεδούχους.

45+1' - Ο Φαμπιάνο κόβει το σουτ του Γκε-σουνγκ

- Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

43' - ΓΚΟΛ. 2-1. Μετά από κόρνερ, έγινε σέντρα στην περιοχή και ο Φρανκολίνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τους πράσινους μπροστά στο σκορ

43' - O Φαμπιάνο κόβει σε κόρνερ την κεφαλιά του Γκε-σουνγκ

39' - Λάθος έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, ο Όλσον πήρε τη μπάλα κι έκανε το σουτ που έφυγε ψηλά έξω.

31' ΓΚΟΛ. 1-1. Ωραία μπαλιά από τον Μπεζούς, ο Κακουλλής με ιδανικό πλασέ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.

27 - ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Γκε-σουνγκ ανοίγει το σκορ βάζοντας το πέναλτι

24' - ΠΕΝΑΛΤΙ και ΚΟΚΚΙΝΗ. Ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι για μαρκάρισμα του Κούσουλου στον Τσαρλς. Αποβάλλει κιόλας τον αρχηγό των πρασίνων. Δεν υπήρχε επαφή, εντελώς λανθασμένη η απόφαση.

14' - Στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας βρέθηκε ο Φρανκουλίνο, κατέβασε με το στήθος και πριν η μπάλα κάτσει στο έδαφος έκανε το σουτ με τον Φαμπιάνο να κόβει με διπλή προσπάθεια

11' - Ο Μπεζούς επιχείρησε το σουτ από μακριά, βρήκε σε αμυνόμενο και έφυγε κόρνερ η μπάλα

8' - O Kακουλλής ελευθερώθηκε και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του τερματοφύλακα

1' - Έναρξη της αναμέτρησης

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Λες, Σόρενσεν, Γκάρτενμαν, Ζουνίνιο (74' Ορτίθ), Παουλίνιο, Όλσον, Γκίγκοβιτς, Φρανκολίνο (65' Φόσουμ), Τσαρλς (46' Κάμπα), Σιμσίρ (74' Μαρτίνες), Γκε-σουνγκ (78' Mπρουμάντο)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους (46' Μίλετιτς), Κουλιμπαλί, Λανγκ, Λέτσιακς (46' Μαρκίνιος), Μπασιρού, Κούσουλος, Σεμέδο (69' Σίμιτς), Λοΐζου (46' Χαραλάμπους), Μπεζούς (69' Ανσαριφάρντ), Κακουλλής

ΣΚΟΡΕΡ: 27' πεν. Γκε-σουνγκ, 43', 45+2', 64' Φρανκολίνο, 80' Γκίγκοβιτς / 31' Κακουλλής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Σίμσιρ, 53' Όλσον, 77' Mαρτίνες / 17' Μάθιους, 25' Μπασιρού, 34' Μπεζούς, 76' Ανσαριφάρντ, 90+2' Σίμιτς

* Aπό τις διαμαρτυρίες στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Κούσουλου, αποβλήθηκε και ο Μικέλ Μπεντόγια, βοηθός προπονητής της Ομόνοιας.

*Στο 60' δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο προπονητής τερματοφυλάκων, Ανδρέας Λουγκρίδης, για διαμαρτυρίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ίαν ΜακΝάμπ (Βόρεια Ιρλανδία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές