Ομόνοια ημίχρονο, ΑΠΟΕΛ τελικό και γαλαζοκίτρινο προβάδισμα!

Δημοσιεύθηκε 15.2.2023
Ομόνοια ημίχρονο, ΑΠΟΕΛ τελικό και γαλαζοκίτρινο προβάδισμα!

Η καλή και ψυχωμένη Ομόνοια του πρώτου ημιχρόνου έμεινε ώς εκεί και ο ΑΠΟΕΛ με ανατροπή στην επανάληψη επικράτησε με 2-1 στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι για τα προημιτελικά του κυπέλλου, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά!

Χάρη σε κεφαλιές των Καρώ (52’) και Ντάλσιο (85’), αμφότερες από εκτελέσεις κόρνερ του Μπεν, οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν «τούμπα» το ματς μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ (29’) κι έχουν τον πρώτο λόγο για την τετράδα, ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει την 1η Μαρτίου με τυπικά γηπεδούχο τον ΑΠΟΕΛ.

Έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλό της, καθώς για την ίδια το κύπελλο αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για διάκριση και ευρωπαϊκό εισιτήριο, η Ομόνοια παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενους της αγώνες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν καταφανώς ανώτερη, όμως στην επανάληψη δεν είχε αντίστοιχη εικόνα και πλήρωσε για άλλη μια φορά την κακή αμυντική συμπεριφορά της σε στατικές φάσεις.

Πέμπτη διαδοχική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ σε «αιώνιο» ντέρμπι, με τους γαλαζοκίτρινους να παίρνουν ξανά τον «αέρα» των πρασίνων.

Στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην πρώην του ομάδα ο προπονητής της Ομόνοιας Σωφρόνης Αυγουστή αποβλήθηκε, στο 44’ για διαμαρτυρίες, ενώ την κόκκινη κάρτα του Ιταλού ρεφ είδε και ο Καρώ στο 69’, με τον ΑΠΟΕΛ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Σημειώνεται πως με το σκορ στο 1-1 είχε ακυρωθεί μέσω VAR γκολ του ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Κοσταντίνοφ.

Ο αγώνας

Πράσινο και στην εικόνα, πράσινο… και στο σκορ ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Ομόνοια έδειξε από το πρώτο λεπτό πως ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη και ναι μεν δεν έφτιαξε πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, όμως ήταν συνεχώς στο προσκήνιο, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον ΑΠΟΕΛ κι είχε δυο-τρεις καλές φάσεις καθώς και άλλες πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ. Στο ζητούμενο έφτασε στο 29ο λεπτό, όταν μετά από απίθανη ντρίμπλα του Παπουλή που κατέληξε… ασίστ στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλετς για το 1-0. Παπουλής (7’) και Λοΐζου (35’) είχαν τις άλλες ευκαιρίες των πρασίνων, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν μόνο σε μια περίπτωση, με τον Τσεμπάκ (23’).

Η επανάληψη ξεκίνησε με καλή φάση για την Ομόνοια (Κούσουλος 46’) αλλά το γκολ το βρήκε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς στο 52’ ο Καρώ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν έφερε το ντέρμπι στα ίσα. Μάλιστα στο 59’ και ξανά μετά από στημένο του Αφρικανού (εκτέλεση φάουλ) οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν ξανά, με κεφαλιά του Κοσταντίνοφ, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, με υπόδειξη οφσάιντ στον Μακέντα ο οποίος κρίθηκε πως επηρέασε τη φάση. Ο ΑΠΟΕΛ πατούσε πάντως καλύτερα στο δεύτερο μέρος, αν και η αποβολή του Καρώ (69’) με δεύτερη κίτρινη του έκοψε λίγο τη φόρα. Ωστόσο, αφότου ο Μπεσεντίν (81’) δεν μπόρεσε με προβολή να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την Ομόνοια, οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 85’, με κεφαλιά του Ντάλσιο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

93' Ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Χαραλάμπους, μόλις έξω το σουτ του.

92' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Ηλία αντί Μακέντα.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Εφραίμ στη θέση του Μπεν.

88' Αλλαγή για την Ομόνοια, Μπάρκερ αντί Λοΐζου.

85' ΓΚΟΛ, 2-1 ο ΑΠΟΕΛ με τον Ντάλσιο! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν, βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής και σκύβοντας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

81' Απειλεί η Ομόνοια με εκτέλεση φάουλ του Σράντι και προβολή του Μπεσεντίν, δεν πρόλαβε να βάλει καλά το πόδι του, έξω.

78' Αλλαγές για την Ομόνοια, Χαραλάμπους αντί Μπασιρού και Σράντι αντί Κίτσου.

71' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Ντβάλι αντί Μαρκίνιος.

69' Aποβάλλεται ο Καρώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

68' Αλλαγή για την Ομόνοια, Λέτσιακς αντί Παπουλή.

63' Σουτ του Μακέντα, έξω.

62' Ακυρώνεται το γκολ του Κοσταντίνοφ με υπόδειξη οφσάιντ.

-Πάει στο on-field review o Αϊρόλντι για να δει εάν ο Μακέντα επηρεάζει τη φάση.

-Εξετάζεται από το VAR το γκολ για οφσάιντ.

59' ΓΚΟΛ, 2-1 ο ΑΠΟΕΛ με τον Κοσταντίνοφ! Επίσης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεν.

55' Σουτ του Μπεν λίγο έξω από την περιοχή, πάνω από τα δοκάρια.

52' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο ΑΠΟΕΛ με τον Καρώ! Με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν.

46' Καλή φάση για την Ομόνοια με το «καλημέρα» στο β' μέρος, ο Κούσουλος έπεσε στη γωνία του κι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κούσουλου.

Δεύτερο ημίχρονο

45+1' Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ.

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

44' Αποβάλλεται ο Σωφρόνης Αυγουστή! Μετά από διαμαρτυρία του στον τέταρτο για φάουλ που σφυρίχθηκε στον Τσεμπάκ.

43' Κίτρινη κάρτα στον Μπασιρού.

37' Κίτρινη κάρτα στον Καρώ.

35' Σουτ του Λοΐζου από πλάγια θέση, πάνω από τα δοκάρια.

29' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια! Μετά από έξοχη ντρίμπλα του Παπουλή ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε φάτσα με τον Μπέλετς και τον πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ!

27' Σουτ του Κούσουλου, κόντραρε και πέρασε έξω.

23' Απειλεί ο ΑΠΟΕΛ μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Μπεν πήρε από τακουνάκι του Σαρφό, έδωσε στον Τσεμπάκ κι αυτός από κοντινή αλλά πλάγια θέση αστόχησε.

20' Σπουδαία προϋπόθεση για την Ομόνοια, ο Μπεσεντίν μπορούσε να βγάλει τετ-α-τετ τον Λοΐζου, άργησε να κάνει το γύρισμα κι ο Γουίλερ έσωσε τον ΑΠΟΕΛ.

19' Μπήκε απειλητικά στην περιοχή της Ομόνοιας ο Μπεν μετά από προσπάθεια του Μακέντα, τον σταμάτησε ο Γιούστε πριν σουτάρει.

-Πιο διεκδικητική στο πρώτο δεκάλεπτο η Ομόνοια, σε πιο παθητικό ρόλο ο ΑΠΟΕΛ.

7' Πρώτη ευκαιρία στο ματς, για την Ομόνοια. Μετά από ωραία συνεργασία των Παπουλή-Μπεσεντίν ο Ελλαδίτης βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε αλλά ο Κρέσπο έβαλε σωτήρια την κόντρα, η μπάλα πήρε ύψος κι ο Μπέλετς μάζεψε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

5' Σουτ του Σαρφό, σταμάτησε στον Λανγκ.

4' Σουτ του Ανσαριφάρντ, κόντραρε, νέο σουτ του Κούσουλου εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια. Πρώτη τελική στο ντέρμπι.

-Δύο προϋποθέσεις για την Ομόνοια στο πρώτο δίλεπτο, δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά έβαλαν τον κόσμο των πρασίνων στο παιχνίδι.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Γιούστε, Κίτσος (78' Σράντι), Μπασιρού (78' Χαραλάμπους), Κούσουλος, Παπουλής (68' Λέτσιακς), Μπεσεντίν, Λοΐζου (88' Μπάρκερ), Ανσαριφάρντ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο, Μπεν, Μαρκίνιος (71' Ντβάλι), Μακέντα (92' Ηλία).

ΣΚΟΡΕΡ: 29' Ανσαριφάρντ / 52' Καρώ, 85' Ντάλσιο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Μπασιρού / 37' Καρώ, 45+1' Κοσταντίνοφ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 44' Αυγουστή (προπονητής) / 69' Καρώ (2η κίτρινη)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ayroldi Giovanni

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Marini Valerio

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές