Χούπερ: Το πικ με Λένον, τι ακολούθησε και το αγωνιστικό του προφίλ
Δημοσιευτηκε:

Παρότι δεν είναι λογικό να προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση μεταγραφής ενός παίκτη που προπονούνταν με την ομάδα η αλήθεια είναι πως το «φιρμάνι» της Ομόνοιας για την απόκτηση του Γκάρι Χούπερ δεν αναμενόταν από πολλούς. Οι πληροφορίες μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος πως ο Άγγλος επιθετικός συμμετείχε στις προπονήσεις των πρασίνων τις τελευταίες μέρες ανέφεραν πως αυτό γινόταν μόνο για να διατηρηθεί ο παίκτης σε καλή κατάσταση μέχρι να βρει ομάδα και δεν φαινόταν να είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αυτή να είναι η Ομόνοια.
Εντέλει το τριφύλλι έκανε δικό του τον ποδοσφαιριστή, προσθέτοντας έναν παίκτη σε θέση που το ρόστερ χρειαζόταν ενίσχυση. Έναν παίκτη που βρίσκεται μεν στη δύση της καριέρας του και με σαφώς πτωτική πορεία εδώ και χρόνια, όμως όπως συνηθίζεται να λέγεται σε αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν θα ερχόταν... από τα μέρη μας εάν βρισκόταν στο πικ του.
Και το πικ του ο Χούπερ το έφτασε με προπονητή τον Νιλ Λένον, έστω και πολλά χρόνια πριν. O 34χρονος σήμερα φορ, πήρε μεταγραφή στη Σέλτικ τον Ιούλιο του 2010 από τη Σκάνθορπ με την οποία σκόραρε ακατάπαυστα - 28 γκολ τη σεζόν 2008/09 (παίκτης της χρονιάς στη League One) και 20 την περίοδο 2009/10 (στην Championship).
Με τη Σέλτικ του Λένον ο Χούπερ συνέχισε να κάνει «παπάδες», αυτή τη φορά σε πιο ψηλό επίπεδο. Έχοντας αποκτηθεί έναντι 2,4 εκατομμυρίων, έβγαλε... και με το παραπάνω τα λεφτά του, έχοντας απολογισμό 82 γκολ και 30 ασίστ σε 138 εμφανίσεις. Tα όσα έκανε στη Σκοτία του απέφεραν μεταγραφή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με τη Νόριτς να δαπανά γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στην Premier League το 2013, με τον Χούπερ να μετράει σε μια διετία 20 γκολ και οκτώ ασίστ σε 70 εμφανίσεις.
Μετά το 2015 ακολούθησε η πτωτική πορεία του Άγγλου: Σέφιλντ Γουένστντεϊ, Κεράλα Μπλάστερς (Ινδία) και Γουέλιγκτον Φίνιξ (Νέα Ζηλανδία). Στην Ομόνοια, κι όντας πλέον στα 34 του, έχει μια μάλλον τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει σε καλό ρυθμό σκοραρίσματος (τέσσερα γκολ πέρσι, πέντε πρόπερσι) κι αν το πράξει θα δικαιώσει τον Λένον για το ρίσκο που πήρε να εντάξει στην ομάδα του τον εν λόγω παίκτη.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό του προφίλ ο Χούπερ χαρακτηρίζεται ως δυνατός φορ που παίζει κυρίως μέσα στο «κουτί» κι έχει καλά τελειώματα, ενώ έχει και καλές πάσες. Από την άλλη του είχε κατά καιρούς ασκηθεί κριτική πως είτε θα τρέχει ακατάπαυστα είτε θα είναι εντελώς στατικός δυσκολεύοντας την προσπάθεια συμπαικτών του να τον βρουν με πάσα ή με σέντρες. Στη Σέλτικ τα πήγε περίφημα όταν είχε παρτενέρ του στην επίθεση τον Άντονι Στόουκς ο οποίος έβγαινε έξω από την περιοχή και κατέβαινε βαθιά για να πάρει μπάλα, με τον Χούπερ να μένει μπροστά.