Ομόνοια: Τα εκατομμύρια που «κλείδωσε» και πόσα διεκδικεί!

Δημοσιευτηκε:

Ομόνοια: Τα εκατομμύρια που «κλείδωσε» και πόσα διεκδικεί!

Με τη σπουδαία της πρόκριση επί της Γάνδης η Ομόνοια όχι μόνο θα αγωνιστεί σε διοργάνωση με μεγαλύτερο κύρος και πρεστίζ και (το πιθανότερο) απέναντι σε ισχυρότερες ομάδες, αλλά ταυτόχρονα θα βάλει στα ταμεία της και περισσότερα χρήματα. 

Δεν είναι τεράστιες οι οικονομικές διαφορές μεταξύ του Europa League και του Conference League, αλλά σίγουρα δεν είναι αμελητέες.

Η συμμετοχή στο Europa θα φέρει στο τριφύλλι μπόνους €3,630,000, ενώ στο Conference τα αντίστοιχα χρήματα θα ήταν €2,940,000. Στα χρήματα αυτά θα προστεθούν δεδομένα τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων, οι χορηγίες, το market pool και τα coefficient shares, με τον αριθμό να αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, για κάθε νίκη στον όμιλο οι πράσινοι θα παίρνουν 630 χιλιάδες ευρώ (έναντι 500) και για κάθε ισοπαλία 210.000 (έναντι 166.000).

Σε περίπτωση κατάκτησης της πρώτης θέσης η Ομόνοια θα πάρει €1,100,000 και ταυτόχρονα ακόμη €1,200,000 για τη συμμετοχή της στη φάση των 16 (€650,000 και €600,000 τα αντίστοιχα ποσά στο Conference), ενώ εάν τερματίσει δεύτερη, θα πάρει €550,000 και άλλα €500,000 για τη συμμετοχή στη νοκ-άουτ (ενδιάμεση) φάση (€325,000 και €300,000 οι αντίστοιχοι αριθμοί της τρίτης διοργάνωσης).

Σε ό,τι αφορά τα coefficient shares, το κάθε μερίδιο στο Europa είναι €132.000 (€44.500 στο Conference). Οι 32 ομάδες της διοργάνωσης κατατάσσονται με βάση τη βαθμολογία τους στην UEFA την τελευταία δεκαετία (και όχι πενταετία), με την τελευταία ομάδα να παίρνει ένα μερίδιο, την προτελευταία να παίρνει δύο μερίδια κ.ο.κ. μέχρι την πρώτη ομάδα που θα πάρει 32 μερίδια.