Θα μείνει αξέχαστο
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
Δημοσιευτηκε:

To 2021 ήταν μία αξέχαστη χρονιά για την Ομόνοια. Μετά από 11 χρόνια σήκωσε ψηλά στον ουρανό τον τρόπαιο της πρωταθλήτριας και σκόρπισε χαρά στους απανταχού φίλους της. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στα βιβλία της ιστορίας της αυτό το έτος, αφού είδε τους κόπους της να ανταμείβονται.
Μπορεί το δεύτερο μισό να μην ήταν το ιδανικό και να είναι αρκετά πίσω από τη διεκδίκηση του τίτλου, εντούτοις δεν μπορεί να αμαυρώσει με τίποτα τους πρώτους οκτώ μήνες, μιας και τον Αύγουστο η Ομόνοια προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Προσπάθησε σε αυτούς του Champions και του Europa League, αλλά έπαιξε εν τέλει στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League. Επιπρόσθετα, στην πλούσια τροπαιοθήκη της μπήκε και η ασπίδα, αφού κατέκτησε τον τίτλο αυτό επικρατώντας στα πέναλτι της Ανόρθωσης.
Ένας πετυχημένος χρόνος λοιπόν έφυγε και στην Ομόνοια ελπίζουν και η νέα σεζόν να προσφέρει και πάλι χαρές. Χρειάζεται όμως τεράστια προσπάθεια, αφού είναι αρκετά πίσω βαθμολογικά, δεν βγάζει την ίδια αγωνιστική συνέπεια όπως πέρσι και, εκτός των άλλων, φέτος υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Υπάρχει όμως το υλικό που δεν έχει αλλάξει πολύ από πέρσι για να κάνει την αντεπίθεσή της. Και πέρσι ήταν... ξεγραμμένη, αλλά εν τέλει, όχι μόνο πρόλαβε το τρένο, αλλά έκατσε και σε θέση οδηγού.
Σε παφίτικους ρυθμούς
Στο γήπεδο θα τη βγάλουν την Πρωτοχρονιά οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, αφού την Τετάρτη η ομάδα θα δώσει σημαντικό αγώνα. Θα ταξιδεύσει στην Πάφο για να συγκρουστεί με την τοπική ομάδα που παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική τη φετινή περίοδο και είναι και ένα βαθμό πιο πάνω από τους πράσινους (21-20).
Σε μία αναμέτρηση που η τεχνική ηγεσία θα έχει πολλές απουσίες και καλείται να τις διαχειριστεί. Πέραν των τριών παικτών που είναι στο Κόπα Άφρικα (Μπασιρού, Ουζόχο και Σέχου) και τον τραυματία Γιούστε, εκτός θα είναι λόγω καρτών και ο Άνταμ Λανγκ. Δεν πάει λοιπόν και με τις καλύτερες προϋποθέσεις η Ομόνοια σε έναν κρίσιμο αγώνα, δεν έχει όμως επιλογή και συμβιβάζεται μόνο με τη νίκη ώστε να κρατήσει επαφή με τα ψηλά και να αποκτήσει πλεονέκτημα για την εξάδα.