Πέρασε ένας μήνας, o κόσμος της Ομόνοιας ανησυχεί

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Δημοσιευτηκε:

Πέρασε ένας μήνας, o κόσμος της Ομόνοιας ανησυχεί

Ένας μήνας και κάτι πέρασε από την τελευταία προσθήκη της Ομόνοιας το φετινό καλοκαίρι. Ήταν αυτή του Πάρη Ψάλτη στις 21 Μαΐου, που χρονικά ήταν η δεύτερη, μιας και προηγήθηκε αυτή του Έκτορ Γιούστε, δύο 24ωρα προηγουμένως.


Έκτοτε, το κυρίαρχο ερώτημα στα πράσινα στέκια έχει να κάνει με τις επόμενες κινήσεις. Και η ανησυχία μεγαλώνει όσο περνάνε οι μέρες, αφού υπάρχουν κενά που δεν έχουν αναπληρωθεί. Όπως αυτά των δύο ακραίων επιθετικών μετά την αποχώρηση Τιάγκο και τον παροπλισμό Ασάντε, αλλά και αυτό στο κέντρο, μιας και επέστρεψε στην Πορτογαλία ο Βίτορ Γκόμες. Από εκεί και πέρα, σε μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να συμβούν και η αλήθεια είναι πως η σεναριολογία όσον αφορά παίκτες της ομάδας είναι καθημερινή.


Από την άλλη, όμως, αυτό που θέλουν και προσπαθούν οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού είναι κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Υπάρχει διάθεση για υπέρβαση από τη διοίκηση και το έδειξε στην περίπτωση του Οκριασβίλι, εντούτοις όμως δεν θα κάνει μεταγραφή που θα χαλάσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.


Εν κατακλείδι, μπορεί να υπάρχει μία σχετική αργοπορία, αλλά αυτό που τονίζουν οι Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης είναι ότι σύντομα θα υπάρξουν... φιρμάνια. Η λογική λέει πως πριν την αναχώρηση για την Πολωνία θα υπάρχει ακόμη ένας «νέος» στο αεροπλάνο.


Πρώτο, αλλά δυνατό


Στην Κυπερούντα βρίσκεται η αποστολή της Ομόνοιας από τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή θα αυξηθεί η ένταση στο ορεινό θέρετρο. Το πρώτο φιλικό έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, το οποίο θα είναι και τηλεοπτικό. Θα είναι το πρώτο φιλικό για τους πράσινους, αλλά είναι σαφώς ένα δυνατό τεστ. Ακολούθως η ομάδα θα ξεκουραστεί για μία μέρα και από τη Δευτέρα το σκηνικό της προετοιμασίας θα μεταφερθεί στην Πολωνία, όπου μέχρι τις 9 Ιουλίου θα μπουν οι βάσεις για τη νέα χρονιά. Στις 13 του ίδιου μήνα θα γίνει ο αγώνας του Σούπερ Καπ κόντρα στην Ανόρθωση, μία εβδομάδα πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα, που πιθανόν να είναι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μιας και εύκολα ή δύσκολα θα αποκλείσει τη Βαλούρ Ισλανδίας.