Ο Ντιονί πήρε τη σκυτάλη από τον Μποτεάκ!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Ο Ντιονί πήρε τη σκυτάλη από τον Μποτεάκ!

O Nτιονί και η λίστα με τους Γάλλους της Ομόνοιας!

Ο Λοΐς Ντιονί ήταν ο χρυσός σκόρερ για την Ομόνοια στη νίκη - πρόκριση επί της Λίνκολν, μπαίνοντας στη λίστα με τους Γάλλους παίκτες που σκόραραν με τη φανέλα των πρασίνων.

Ο 33χρονος ουσιαστικά πήρε τη σκυτάλη από τον Μποτεάκ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος του συμπατριώτης που σκόραρε για λογαριασμό της ομάδας της Λευκωσίας.

Ο Μποτεάκ μάλιστα μέτρα κι αυτός ευρωπαϊκό τέρμα, καθώς είχε σκοράρει τη σεζόν 2020-21, σε αγώνα των ομίλων του Europa League κοντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συνολικά στα τρία του χρόνια στην Ομόνοια ο Μποτεάκ κατέγραψε συνολικά 81 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, Πέραν του Europa League, είχε επίσης παρουσίες με την Ομόνοια και στο Conference League.

Άλλος ένας Γάλλος με ευρωπαϊκό τέρμα για την Ομόνοια είχε πετύχει ο Γκουλόν, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο δεύτερο παιχνίδι του α' προκριματικού του Europa League απέναντι στην Ντιναμό Μπατούμι, τη σεζόν 2015-16.

Ευρωπαϊκές συμμετοχές με το τριφύλλι, χωρίς να βρει δίχτυα, είχε ο Άντονι Σκαραμοτσίνο, ο οποίος θήτευσε την τριετία 2012-15 στο Ηλίας Πούλλος.

Πέρασμα από την Ομόνοια είχε και ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Μίκαελ Γκαφούρ (2018-19), αλλά δεν είχε γκολ, ούτε Ευρωπαϊκή συμμετοχή, όπως και ο Μπράιαν Μπεργκουνιού - που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο - στη θητεία του το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2011-12.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.