Ο όρος του Μάζιτς στην ΚΟΠ, οι διαιτητές με προοπτική και η περίπτωση αποχώρησης του

Δημοσιεύθηκε 19.9.2022
Ο όρος του Μάζιτς στην ΚΟΠ, οι διαιτητές με προοπτική και η περίπτωση αποχώρησης του

Στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία διεξήχθη το ετήσιο Σεμινάριο Διαιτησίας για τους δημοσιογράφους. Στο Σεμινάριο μίλησε και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Μίλοραντ Μάζιτς ο οποίος μίλησε και για το αν είχε υπόψιν του την κατάσταση της διαιτησίας μας, το επίπεδο και την πίεση που δέχονται οι διαιτητές.

Αναλυτικά:

«Σιγουρά ήξερα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια χώρα με ίσως μεγαλύτερες δυσκολίες. Ο όρος που μου έβαλε η ΚΟΠ ήταν να είμαι μόνιμα εδώ και ο δικός μου να έχω πλήρη ανεξαρτησία.

Χρειάστηκα λίγο χρόνο να παρατηρήσω την κατάσταση, να αξιολογήσω διαιτητές. Ξέρω ότι και στο παρελθόν υπήρχαν πολλά προβλήματα. Μιλώ για τις κυπριακές διοργανώσεις στο εξωτερικό και δεν υπάρχει καλή εικόνα. Αλλά είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πολλές ομάδες εφτά με οχτώ διεκδικούν πρωτάθλημα. Αλλά για τη διαιτησία η εικόνα δεν είναι καλή έξω, με τις βομβιστικές επιθέσεις και αυτά. Ξέρω τα προβλήματα, πρέπει να αλλάξουμε. Το επίπεδο ποδοσφαίρου εδώ είναι καλύτερο από την χώρα μου.

Η ιδέα είναι να αρχίσουμε με τη νέα γενιά, να τη φέρουμε στη λίστα της UEFA. Κάποιοι έχουν τεράστια προοπτική. Στη χώρα μου δούλεψα με αρκετούς νεαρούς, κάποιοι είναι τώρα σε ψηλό επίπεδο. Υπήρχε ερωτηματικό το καλοκαίρι αν θα εμένα. Συμφωνήσαμε να μείνω τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα για να τελειώσω τη δουλειά με τους νεαρούς διαιτητές. Έχω πάθος με τη νέα γενιά διαιτητών. Χρειάζονται καθοδήγηση και υποστήριξη».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ