Σκληρό καρύδι ο Ολυμπιακός, μπλόκο και στον Άρη

Δημοσιεύθηκε 16.12.2022
Σκληρό καρύδι ο Ολυμπιακός, μπλόκο και στον Άρη

Μετά την Πάφο και την Ανόρθωση, ο Ολυμπιακός έβαλε μπλόκο και στον Άρη, υποχρεώνοντας τον σε ισοπαλία στο ΓΣΠ (0-0). Μάλιστα είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι που η ελαφρά ταξιαρχία δεν σκοράρει μετά από αυτό κόντρα στην ΑΕΛ και έτσι, έχασε νέο έδαφος από την κορυφή και παρέμεινε στην 4η θέση με 31 βαθμούς.

Από την άλλη οι μαυροπράσινοι, με τον Μάκη Σεργίδη απέκτησαν… αγωνιστική ταυτότητα και με ακόμη ένα βαθμό (είναι στην 13η θέση και τους εννιά βαθμούς) στη συγκομιδή τους, κόντρα σε ομάδα που διεκδικεί τίτλο, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους οπαδούς του. Χρειάζεται όμως να βρει τρόπο να παίρνει και νίκες, κάτι που έχει να κάνει από τις 9 Οκτωβρίου. Έκτοτε ακολούθησαν τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος μπλόκαρε τον Άρη που ήταν ακίνδυνος στην εστία του Τσαρλς. Μάλιστα οι μαυροπράσινοι στις στατικές φάσεις ανησύχησαν αρκετά τον Βανά Άλβες και ειδικά ο Γκεριέρ που ήταν εκ των κορυφαίων του α΄ ημιχρόνου. Μάλιστα στάθηκε άτυχος αφού κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.Στην επανάληψη, οι τρεις μαζεμένες αλλαγές από την τεχνική ηγεσία του Άρη, τον έκαναν πιο επιθετικό και έλεγξε περισσότερο το παιχνίδι. Οι πράσινοι της Λεμεσού πάτησαν περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και υποχρέωσαν τον Τσαρλς που αντικατέστησε τον Μολ, σε μεγάλες επεμβάσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα

79΄ - Σουτ από τον Σόκε, κάπου κοντράρει και περνά μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσαρλς.

68΄ - Ο Στεπίνσκι με προβολή μετά από σέντρα του Καζού, αναγκάζει τον Τσαρλς σε σπουδαία επέμβαση.

64΄ - Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μαγιαμπέλα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού, μετά από παρεμβολή και του Τσαρλς.

48΄ - Μετά από κτύπημα κόρνερ του Χριστοδούλου, ο Γκεριέρ πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

42΄ - Ο Χριστοδούλου από πολύ καλή θέση δεν βρίσκει στόχο με αριστερό σουτ.

20΄ - Φάση για τον Άρη με τον Μπαμπίκα, το σουτ του οποίο μέσα στην περιοχή κτύπησε στον Γκεριέρ και πήγε κόρνερ.

- Ο Άρης αδυνατεί να γίνει επικίνδυνος στην εστία του Ολυμπιακού, με τους μαυροπράσινους να φτάνουν πιο εύκολα στην εστία της ελαφράς ταξιαρχίας.

4΄ - Κόρνερ από τον Κυριάκου, κεφαλιά από τον Γκεριέρ, η μπάλα σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και πήγε άουτ.

- Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάρλς, Κυριάκου, Μπάρντι (75΄ Έσελινκ), Μουκτάρης, Λιασίδης,Γκεριέρ, Νάνι, Δόσης, Χριστοδούλου (63΄ Ψύχας), Πεχλιβάνης, Χέντρικς (56΄ Σάλι).

ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό, Μποακί, Ντελμίρο, Καζού, Σόκε, Γιαμπλόνσκι (46΄ Πακέ), Στρούσκι (46΄ Τζιαβέ), Μαγιαμπέλα (74΄ Σικόρσκι), Μπαμπίκα (82΄ Μπράουν), Γκομίς (46΄ Στεπίνσκι).

ΣΚΟΡΕΡ: - / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66΄ Μπάρντι (3η) / 40΄ Στρούτσκι (3η)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Λαμπρού Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου