NBA MVP Ladder: Πάντα πρώτος ο ΛεΜπρον, εκτός πεντάδας ο Γιάννης
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Η δράση στο ΝΒΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση και οι Λέικερς παραμένουν στα μάτια των περισσότερων το φαβορί για τον φετινό τίτλο (20-6).
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι και πάλι το Α και το Ω των πρωταθλητών και με 25,5 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και 7,9 ασίστ φιγουράρει και αυτή την φορά στο #1 του MVP Ladder του ΝΒΑ, επιβεβαιώνοντας πως οι πιθανότητες να κατακτήσει και πάλι το κορυφαίο ατομικό βραβείο μετά το 2013, είναι πάρα πολλές.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για τον γηραιότερο MVP στην ιστορία, με τον Καρλ Μαλόουν να είναι 35 ετών, 10 μηνών και 10 ημερών το 1999, όταν και πήρε το δεύτερο βραβείο της καριέρας του!
Η εικόνα ίδια και για τις θέσεις 2-5. Ο Τζόελ Εμπίντ είναι σαρωτικός με 29,1 πόντους, 11 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκς ανά ματς, οδηγώντας στην κορυφή της Ανατολής τους Σίξερς με 18-8.
Ακολουθεί ο επίσης φοβερός και τρομερός Νίκολα Γιόκιτς των 26,9 πόντων, 11,3 ριμπάουντ και 8,6 ασίστ, με τον Κέβιν Ντουράντ (29.5 πόντοι, 7,4 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ) να είναι τέταρτος και ο Καουάι Λέοναρντ (26,5 πόντοι, 5,9 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.
Ακριβώς πίσω ο back to back κάτοχος του βραβείου, Γιάννης Αντετοκούνμπο με 28,1 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ, όμως το 16-9 των Μπακς τον έχει αφήσει αρκετά πίσω στην ”κούρσα”.
Αναλυτικά η 10άδα:
ΛεΜπρον Τζέιμς
Τζόελ Εμπίντ
Νίκολα Γιόκιτς
Κέβιν Ντουράντ
Καουάι Λέοναρντ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Στεφ Κάρι
Ντέιμιαν Λίλαρντ
Λούκα Ντόντσιτς
Πολ Τζορτζ