Απάντηση και κορυφή με σούπερ Τολιόπουλο για την Εθνική Eλλάδας στην Ποντγκόριτσα

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Απάντηση και κορυφή με σούπερ Τολιόπουλο για την Εθνική Eλλάδας στην Ποντγκόριτσα

Ήταν σε... τρελά κέφια ο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Η Εθνική Ανδρών πλήρωσε το Μαυροβούνιο με το... ίδιο νόμισμα και με ένα εμφατικό «διπλό» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και μόνη στην κορυφή του 2ου προκριματικού ομίλου.

Επικράτησε με 79-65 στην Ποντγκόριτσα, για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, έχοντας σε... κέφια τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (27 με 7/13τρ.), ασίστ (10) και διπλό ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της Εθνικής.

Με το «διπλό» το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-1, ενώ το Μαυροβούνιο υποχώρησε σε 2-2.

Η Εθνική Ανδρών μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο με Μωραΐτη, Τολιόπουλο, Παπανικολάου, Χουγκάζ και Μήτογλου. Από νωρίς, ο Τολιόπουλος έδειξε τα… δόντια του, βάζοντας 10 από τους πρώτους 15 πόντους της ομάδας και οδηγώντας την Ελλάδα σε προβάδισμα 8-15 στο 4′. Παρά την πτώση της παραγωγικότητας στο υπόλοιπο της πρώτης περιόδου, η ομάδα έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 18-22.

Στη δεύτερη περίοδο η «επίσημη αγαπημένη» ανέβασε ρυθμό και πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (23-33) με καλάθι του Καλαϊτζάκη στον αιφνιδιασμό. Τα διαδοχικά τρίποντα του Τολιόπουλου ανέβασαν τη διαφορά στους 14 πόντους, ενώ στο ημίχρονο η Ελλάδα βρισκόταν στο +9 (35-44), εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ψαλίδα άνοιξε στους 17 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν προσωρινά στους έξι (47-53 στο 27΄). Η Εθνική αντέτεινε με καθοριστικά καλάθια του Αντετοκούνμπο και τρίποντα του Τολιόπουλου, διατηρώντας σταθερά προβάδισμα, μέχρι το 53-57 στο 30΄. Στην τέταρτη περίοδο, ο Τολιόπουλος συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση, ευστοχώντας στο έκτο τρίποντο και ανεβάζοντας το σκορ σε 53-60 στο 32΄. Στη συνέχεια, μοίρασε ασίστ στον Αντετοκούνμπο, που ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 53-62. Οι Μήτρου-Λονγκ και Τολιόπουλος συνεργάστηκαν ξανά, φέρνοντας το σκορ στο 53-67, ενώ ο Χατζίμπεγκοβιτς μείωσε σε 56-67 λίγο πριν το 35ο λεπτό. Μετά από ανταλλαγή τρίποντων ανάμεσα σε Λαρντζάκη και Ράντοντσιτς για το 65-74, ο Παπανικολάου ανέβασε τη διαφορά στο 65-77 στο 38΄, δίνοντας τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 35-44, 53-57, 65-79

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Λαρεντζάκης 6 (2), Μωραϊτης 9 (3), Τολιόπουλος 27 (7), Καλαϊτζάκης 6 (1), Χαραλαμπόπουλος 4, Παπανικολάου 5 (1), Χουγκάζ 5, Αντετοκούνμπο Κ. 8 (2), Μήτογλου 5 (1), Μήτρου Λονγκ 4.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Αντρέι Ζάκελι): Ίλιτς 2, Νίνταμ 8 (1), Ιβάνοβιτς 2, Χαντζίμπεγκοβιτς 5, Βούτσελιτς, Γιοβάνοβιτς 10 (2), Ζιβάνοβιτς 2, Νίκολιτς 4, Ντρόμπνιακ 14 (1), Πόποβιτς 5 (1), Ράντονσιτς 13 (3).

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.