Αποκλείστηκε από την πρώτη ο Άρης

Δημοσιεύθηκε 27.9.2022
Αποκλείστηκε από την πρώτη ο Άρης

Ο Άρης εμφάνισε όλα τα αρνητικά στοιχεία που αναπόφευκτα παρουσιάζει μια νέα ομάδα με συνέπεια την ήττα (72-83) από τη Γουλβς και τον αποκλεισμό από το FIBA Europe Cup.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκε ασύνδετη στην άμυνα και τρομερά μονοδιάστατη στην επίθεση με συνέπεια να εκτροχιαστεί από το παιχνίδι από τη στιγμή που σταμάτησαν να μπαίνουν τα μακρινά σουτ.

Στην τελευταία περίοδο οι Λιθουανοί έκαναν επιμέρους σκορ 22-13 και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο της προκριματικής φάσης σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος θα περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο αγώνας

Παρά την ευκολία στο λάθος και την κακή διαχείριση των φάουλ, ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο στηριζόμενος περισσότερο στις δεύτερες επιθέσεις μέσα από το επιθετικό ριμπάουντ και στην ευστοχία έξω από τα 6.75. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 21-15 στο τέλος της περιόδου κι έφτασε έως το +9 (27-18) στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Εκεί η Γουλβς διάβασε την άμυνα της, είχε έξτρα πάσα αλλά και τον πρωταγωνιστή που έψαχνε καθώς ο Γιουσκεβίτσιους έκανε μεγάλη ζημιά με το περιφερειακό σουτ και με τους 18 πόντους (5/7 τρίποντα) που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι.

Ο Άρης ήταν μονοδιάστατος στον τρόπο έκφρασης στην επίθεση, πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Χόρκλερ, Γκούντγουιν και πλην μιας περίπτωσης δεν βρήκε συνεργασίες μεταξύ ψηλών και κοντών (27-25, 15’). Παρόλο αυτά ξαναβρέθηκε στο +7 (40-33) έπειτα από διαδοχικά τρίποντα από τους Χάγκινς, Νότε, το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο (44-44). Κι αυτό γιατί οι «κίτρινοι» είχαν κακές αντιδράσεις στην άμυνα, αφήνοντας ελεύθερα σουτ ενώ έκαναν εύκολα το φάουλ στέλνοντας τους Λιθουανούς στη γραμμή των βολών.

Ο Βασίλης Καββαδάς μπήκε στην εξίσωση του αγώνα στο 3ο δεκάλεπτο καθώς ο Άρης προσπάθησε να περάσει μπάλα στη ρακέτα, αλλά στην άμυνα είχε έντονο πρόβλημα στην αντιμετώπιση των pickn’ roll του αντιπάλου. Γι’ αυτόν τον λόγο όχι μόνο δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σε μικρή διαφορά (55-50, 36’) αλλά δεχόμενος επιμέρους σκορ 4-11 βρέθηκε στο -2 (59-61) στο τέλος της 3ης περιόδου.

Το σχήμα με τρεις κοντούς και τον Σταύρο Σχίζα στη θέση «4» μπορεί να είχε αποτέλεσμα στην άμυνα για τον Άρη καθώς είχε καλύτερο έλεγχο στις αλλαγές, αλλά επιθετικά δεν του έδωσε τίποτε (61-64, 32:30) καθώς δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (66-71, 35’) κυρίως με τον Τολιόπουλο.

Οι Λιθουανοί μπήκαν στα τελευταία τρία λεπτά με διαφορά εννιά πόντων (67-76) καθώς είχαν λογική στο παιχνίδι τους σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος παρέμεινε μονοδιάστατος κι εκεί βγήκε εκτός παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 44-44, 59-61, 72-83.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Γουλβς είχε λογική και κατεύθυνση στο παιχνίδι της ψάχνοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για σουτ και διαβάζοντας σωστά την άμυνα του Άρη, εν αντιθέσει με τους «κίτρινους» οι οποίοι ήταν τρομερά μονοδιάστατοι στο παιχνίδι τους.

Ο MVP: Μάλλον δεν τον περίμενε κανείς αλλά ο Μινιότας έκανε τρομερή ζημιά στον Άρη και τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιουσκεβίτσιους σημείωσε τους 18 από τους 20 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε τη Γουλβς στο παιχνίδι.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Χόρκλερ και Γκούντγουιν έκανε πολύ κακό παιχνίδι και ο Τολιόπουλος πέταξε πολλές επιθέσεις του Άρη στα σκουπίδια.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διοργανώτρια αρχή δεν δικαιώθηκε με την επιλογή της έδρας καθώς το παιχνίδι έγινε υπό την παρουσία μερικών φιλάθλων του Άρη!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: O Άρης επιχείρησε 57 σουτ εντός παιδιάς και τρίποντα. Τα 34 έφυγαν από τα χέρια των Τολιόπουλου, Νότε!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του ο Άρης ήταν ασύνδετος κι έκανε διπλάσιο αριθμό λαθών σε σχέση με τις ασίστ. Κι έτσι προϊόντος του παιχνιδιού επικράτησε η ομάδα με την μπασκετική λογική. Αυτή ήταν η Γουλβς.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Και επίσημα η επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό

Και επίσημα η επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό

Και επίσημα η επιστροφή του Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό

Έναρξη λειτουργίας της Λίστας Προτεραιότητας για αγορά εισιτηρίων του FIBA EuroBasket 2025

Έναρξη λειτουργίας της Λίστας Προτεραιότητας για αγορά εισιτηρίων του FIBA EuroBasket 2025

Έναρξη λειτουργίας της Λίστας Προτεραιότητας για αγορά εισιτηρίων του FIBA EuroBasket 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Η Σερβία... προσγείωσε την Ελλάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία... προσγείωσε την Ελλάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία... προσγείωσε την Ελλάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες