Άλλο ένα σπριντ για να ξυπνήσουν

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 29.11.2023
Άλλο ένα σπριντ για να ξυπνήσουν

Ήταν από την αρχή και παραμένει παράδειγμα για τους παίκτες του Απόλλωνα ο Ματιέ Βαλμπουενά...

Η δήλωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που αφορούσε τον Ματιέ Βαλμπουενά μετά την ήττα από την Ανόρθωση μπορεί να σόκαρε ωστόσο από την στιγμή που έγινε από τον προπονητή της ομάδας, αξίζει να βρίσκεται στους τίτλους των εφημερίδων και των ιστοσελίδων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Σέρβος μας είπε πως αν περιμένουμε από έναν 39χρονο να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά, ζήτω που καήκαμε. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως ο Γάλλος που βαδίζει πλέον στο 40ο έτος της ηλικίας του, αποτελούσε από τη μέρα της απόκτησης του, παράδειγμα για τους άλλους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Με εννιά τίτλους καριέρας και αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, το οποίο είχει προφανώς ως αποτέλεσμα, πολύ μεγάλα συμβόλαια, ο Βαλμπουενά, ήρθε στην Κύπρο γιατί γουστάρει ακόμα την μπάλα. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του:

«Το να διασκεδάζω και να παίζω με πάθος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για εμένα. Πάντα ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέχω πολύ τον τρόπο ζωής μου. Μου επιτρέπει να έχω τέτοια μακροζωία στο ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που σηκώνομαι το πρωί, πηγαίνω στην προπόνηση, έχω την μπάλα στα πόδια μου. Δεν αισθάνομαι καμία κόπωση. Είμαι επίσης τυχερός που η σωματική μου διάπλαση δεν με απογοητεύει. Δεν έχω πια τα πόδια που είχα στα είκοσι μου, αλλά για κάποιον που θα γίνει 39 νιώθω πολύ καλά».

4705049086943934 thumbnail preview (7)

Η θεωρία απ΄τη πράξη απέχει πολύ περισσότερο από ένα τσιγάρο δρόμο, οπότε ο Βαλμπουενά καλέστηκε να «απαντήσει» μέσω των εμφανίσεων του στη νήσο Κύπρο πως δεν ήρθε Λεμεσό για διακοπές, ούτε για να κερδίσει κάποιες παραπάνω χιλιάδες ευρώ. Και το έκανε… Απόδειξη; Οι εμφανίσεις του, η όρεξη και η προσήλωση του στο beautiful game, οι δημόσιες δηλώσεις κατά καιρούς από τον επίσημο Απόλλωνα και φυσικά τα σχόλια των Απολλωνιστών και του υπόλοιπου φίλαθλου κοινού… Μερίδα των οποίων άνηκε σ΄αυτούς που έκαναν λόγο για διακοπάρες!

Ο Βαλμπουενά λοιπόν ήρθε για να αποτελέσει παράδειγμα και συνεχίζει να αποτελεί σ΄αυτή τη κακή αγωνιστική περίοδο που διανύει η ομάδα. Άλλωστε συνήθως τα παραδείγματα ή οι μέντορες μας αν θέλετε, είναι άνθρωποι που είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι από εμάς. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και τώρα στον Απόλλωνα.

Η προσπάθεια των παικτών του Μιλόγεβιτς να πιάσουν τουλάχιστον το στάνταρ της απόδοσης τους για να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο Κολόσσι, πρέπει να έχει φάρο ένα σπριντ του 40άρη Βαλμπουενά. Και θα έχουν την ευκαιρία να τον ξαναδούν να τρέχει, να προσπαθει, να παλεύει ή και να σκοράρει. Διότι απ΄ότι φαίνεται, ακόμα το ‘χει, ακόμα το αγαπά…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!