Οι Αεκτζήδες του καναπέ και των καφετεριών

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 2.7.2023
Οι Αεκτζήδες του καναπέ και των καφετεριών

Είναι αδικαιολόγητος ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν νοείται η ομάδα σου να διαθέτει το καλύτερο (ιδιόκτητο) γήπεδο της Κύπρου, να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο και να είναι (για πολλούς) το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, να έχει κάνει μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, αλλά να μην μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 20 χιλιάδες εισιτήρια κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΚΟΠ, στα 18 εντός έδρας παιχνίδια της για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 διέθεσε συνολικά 19.895 εισιτήρια και είναι στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης. Πολύ μικρός αριθμός για μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και στο τέλος κατέκτησε την 3η θέση, εξασφαλίζοντας για ακόμα μια χρονιά ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κατά μέσο όρο οι κιτρινοπράσινοι, σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς που δημοσίευσε η ΚΟΠ, έκοβαν 1.105 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι.

Βέβαια, αυτό είναι κάπως παράδοξο, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της η ΑΕΚ είχε κατά μέσο όρο περίπου 2.000-2.500 οπαδούς. Η ουσία πάντως είναι μία: Η ομάδα δεν είχε τη στήριξη που άξιζε να είχε στους αγώνες πρωταθλήματος, την ίδια ώρα που στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έκανε sold out! Φανταστείτε να είχε την πορεία που είχαν πέρσι η Ανόρθωση και η ΑΕΛ…

Πόσα εισιτήρια θα έκοβε εάν δεν είχε πρωταγωνιστική πορεία κι έπαιζε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας; Κι όμως, η Ανόρθωση και η ΑΕΛ έκοψαν τα διπλάσια (και βάλε) εισιτήρια από την ΑΕΚ. Μπράβο στον κόσμο τους! Οι Αεκτζήδες είναι επιλεκτικοί. Είναι οπαδοί του καναπέ και των καφετεριών. Ενώ στα ευρωπαϊκά ματς πήγαιναν 5-6 χιλιάδες στην «Αρένα», λίγες μέρες αργότερα, στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος, μαζεύονταν γύρω στις δυόμισι χιλιάδες. Δεν είναι νοοτροπία αυτή απέναντι σε μια ομάδα που εδώ και μια δεκαετία είναι μόνιμη πρωταγωνίστρια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!