Να τους τιμάται όταν είναι ζωντανοί!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 30.10.2022
Να τους τιμάται όταν είναι ζωντανοί!

Δεν ήμουν ποτέ υπέρ του να τιμάς κάποιο άνθρωπο του αθλητισμού μόνο όταν φύγει από τούτη τη ζωή. Άνθρωποι που θυσίασαν τα καλύτερα τους χρόνια για τον αθλητισμό, θα πρέπει να εμπνέουν σε όλους σεβασμό και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση όταν βρίσκονται στη ζωή. Και γιατί όχι, να τους συμβουλευόμαστε όταν είναι να πάρουμε μια σημαντική απόφαση για τον αθλητισμό.

Γιατί ασχολούμαι με το σημερινό θέμα; Απλώς είδα την περασμένη εβδομάδα το σεμινάριο υπέρ της μνήμης του αγαπημένου Ντίνου Μιχαηλίδη και θυμήθηκα και κάποιες άλλες περιπτώσεις με πιο ισχυρή αυτή του Στέλιου Κυριακίδη, εκ Πάφου μαραθωνοδρόμου που μέχρι το 1987, ζούσε ήσυχα στη Φιλοθέη. Βέβαια, τον Ντίνο πολλοί τον τίμησαν και ζωντανό, υπήρχαν όμως και κάποιοι που, κακά τα ψέματα, απέφευγαν να το κάνουν…

Ο Στέλιος Κυριακίδης, που λέτε, είναι ο σύγχρονος Ελληνοκύπριος ήρωας με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό και στην Ελλάδα. Αυτό τον άνθρωπο στην Κύπρο σχεδόν δεν τον ήξερε κανείς μέχρι που το θυμήθηκαν κάποιοι αθλητικογράφοι κι αποφάσισαν να του αποδώσουν έστω και μετά θάνατο τη κορυφαία αθλητική διάκριση του τόπου, το Αριστείο. Μετά ήρθαν όλα τ΄ άλλα. Ο ίδιος, όταν το συνάντησα στην Αθήνα το 1983, μιλώντας μου έβγαζε κάποια πίκρα για την ιδιαίτερη του πατρίδα. Δεν ήθελε τιμές, δεν ήθελε χρήματα, δυο καλές κουβέντες ήθελε και δεν τις είχε από κανένα. Όταν έφυγε από τη ζωή όλοι τον θυμήθηκαν. Γι΄ αυτό σας λέω φίλοι μου, τους ανθρώπους που πρόσφεραν να τους τιμάται όταν βρίσκονται στη ζωή κι όχι όταν φύγουν!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!