Η εξαφάνιση των Κυπρίων…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 18.9.2022
Η εξαφάνιση των Κυπρίων…

Σύμφωνα με έρευνα του CIES που κοινοποίησε ο ΠΑΣΠ, στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι τις 5/9 χρησιμοποιήθηκε μόνο το 8,4% των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες, με πρώτο τον Ολυμπιακό με 32,1% και δεύτερη την ΕΝΠ με 21%. Ακρίτας, Άρης, Καρμιώτισσα και Πάφος βρίσκονται στο απόλυτο 0%! Απ' ό,τι γνωρίζω οι ομάδες του 0 έχουν 1-2 Κύπριους που παίζουν είτε ως βασικοί είτε ως αλλαγή. Αν δεν κάνω λάθος μόνο η Πάφος είναι εξολοκλήρου με ξένους, ενώ και στην ομάδα Νέων έχει πολλούς ξένους. Ο Άρης έχει τον Σπόλιαριτς!

Γενικά οι αριθμοί όσον αφορά τους Κύπριους παίκτες είναι καταθλιπτικοί. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές εξαφανίζονται, ενώ φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι «επενδυτές» που έριξαν τα λεφτά τους στις ομάδες και το πρωτάθλημά μας δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους Κύπριους παίκτες, γι' αυτό και οι ομάδες τους δεν έχουν ούτε έναν για δείγμα. Το κακό είναι ότι και μερικοί από τους Κύπριους δεν εμπιστεύονται τους συμπατριώτες μας παίκτες και άντε τώρα να περιμένουμε από τους ξένους να προωθήσουν τα ταλέντα μας…

Ευτυχώς ακόμα έχουμε λίγους Κύπριους που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες θέσεις δεν έχουμε ούτε και έναν που αγωνίζεται ως βασικός στην ομάδα του. Πάρτε για παράδειγμα τον τερματοφύλακα. Ούτε και ένας, κι άντε τώρα να βρει βασικό για την Εθνική μας ο Κετσπάγια.

Εντάξει, οι ξένοι έχουν βοηθήσει το ποδόσφαιρό μας και ιδιαίτερα τις ομάδες μας στην Ευρώπη. Όχι όμως κι έτσι. Να ψάχνουμε τερματοφύλακα για την Εθνική και να μην έχουμε ούτε και έναν!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!