Να το... κόψει τώρα που είναι αρχή

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 10.9.2022
Να το... κόψει τώρα που είναι αρχή

Ασχήμιες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Η μεγάλη διαφορά των κυπριακών ομάδων σε σχέση με τις συλλόγους του εξωτερικού είναι, ως επί το πλείστον, ότι δεν τολμούν να αναλάβουν οι ίδιες δράση για την εξάλειψη των απαράδεκτων περιστατικών. Τα ρίχνουν όλα στις αρχές (που βεβαίως έχουν ευθύνη) και στους νόμους, αλλά ξεχνούν ότι και οι ίδιες έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση της Ομόνοιας έδειξε σοβαρότητα μετά το περιστατικό στον αγώνα με τη Σερίφ Τιράσπολ και τονίζει ότι «θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε όσους με τη συμπεριφορά τους προκαλούν προβλήματα και προσβάλλουν την Ομόνοια. Η τιμωρία τους θα είναι άμεση, παραδειγματική και χωρίς εξαιρέσεις».

Βεβαίως, αυτό που έχει σημασία είναι τα λόγια να γίνουν πράξη από τη διοίκηση της Ομόνοιας, αλλά δεν μπορούμε να μην επικροτήσουμε την άμεση στάση της. Για το καλό της ομάδας, η διοίκηση οφείλει να δράσει, αφού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έχουμε παρατηρήσει πως στους αγώνες της τρέχουσας σεζόν σημειώθηκαν περιστατικά στις κερκίδες που δεν βλέπαμε τα τελευταία χρόνια και τα οποία δεν έχουν θέση στην οικογένεια της Ομόνοιας. Αρχίζοντας από το παιχνίδι του Σούπερ Καπ, ακολούθως σε αυτό με τη Γάνδη στο ΓΣΠ και έπειτα, το χειρότερο, αυτό που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διακοπή του αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων του UEFA Europa League».

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο καλημέρα της νέας χρονιάς και οι ιθύνοντες των πρασίνων σωστά αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσουν τις έκνομες πράξεις μερικών φιλάθλων τώρα που είναι νωρίς. Κάθε ασχήμια δεν επιφέρει μόνο τιμωρίες στο τριφύλλι, αλλά χαλάει και τη γενικότερη εικόνα του συλλόγου.

Όποια διοίκηση ενδιαφέρεται για την εικόνα της, επιβάλλεται να πάρει μέτρα και να απομακρύνει από τα γήπεδα όσους οπαδούς προσβάλλουν την ομάδα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!