Αποφάσεις του ποδαριού…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 27.8.2022
Αποφάσεις του ποδαριού…

Τώρα, ποιος είχε τη φαεινή ιδέα εκεί στην ΚΟΠ και η ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα στις ομάδες για αύξηση των ξένων από 15 σε 17 αλλά την ίδια ώρα να είναι αναγκασμένες κάθε μήνα να αφαιρούν δύο παίκτες από τον κατάλογο Α', δεν ξέρω.

Γιατί δηλαδή μία ομάδα να πληρώνει για παίκτες που πρέπει να αφαιρεί από τον κατάλογο; Άλλο και τούτο πάλι. Προφανώς, ο εμπνευστής ή οι εμπνευστές της αλλαγής είπαν να δείξουν ότι δεν παραγκωνίζεται ο Κύπριος παίκτης από τη στιγμή που ο αριθμός των δέκα γηγενών θα μείνει αναλλοίωτος και τα έκαναν σαλάτα.

Πριν από τέτοιες αποφάσεις οφείλουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες του κυπριακού ποδοσφαίρου, να εξετάζουν την κάθε πτυχή του θέματος. Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑ.Σ.Π. αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, ενώ η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών, έστειλε επιστολή προς την ΚΟΠ, την οποία κοινοποίησε σε FIFA και UEFA, στην οποία αναφερόταν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και είναι αιτία που τους επιτρέπει να τερματίσουν νόμιμα και μονομερώς τη σύμβασή τους.

Ακόμη και ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωσή του αντέδρασε εγείροντας νομικό ζήτημα. «Δεν γνωρίζουμε», αναφερόταν ανάμεσα σε άλλα «από πού προήλθε αυτή η εισήγηση ή ποιος είναι ο σκοπός της. Όμως επειδή δεν εδράζεται σε καμία λογική εξήγηση και το μόνο που θα προκαλέσει είναι πολλαπλά προβλήματα οργανωτικού και νομικού χαρακτήρα, ας αποσυρθεί όσο πιο άμεσα γίνεται ενόψει και της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Καλά, η ΚΟΠ δεν μπορούσε να διαβουλευτεί πρώτα με τον ΠΑ.Σ.Π. ή εν πάση περιπτώσει να εξετάσει σε βάθος το θέμα, προτού λάβει μία τέτοια απόφαση; Είναι δυνατόν για τόσο σημαντικά ζητήματα η ομοσπονδία να βγάζει την εικόνα ότι παίρνει αποφάσεις του ποδιαριού;

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!