Τι μας δίδαξε ο Μαρινέλι;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 17.4.2022
Τι μας δίδαξε ο Μαρινέλι;

Οι Κύπριοι φίλαθλοι, οι 12 χιλιάδες που πήγαν την περασμένη Τετάρτη στο ΓΣΠ και οι χιλιάδες τηλεθεατές του προημιτελικού αγώνα κυπέλλου, ανάμεσα στην Ομόνοια και την ΑΕΛ, παρακολούθησαν με προσοχή τη διαιτησία του Ιταλού Λίβιο Μαρινέλι. Ήθελαν να κάνουν τις απαραίτητες συγκρίσεις με τους Κύπριους διαιτητές, προκειμένου να αποδείξουν, οι περισσότεροι, ότι οι δικοί μας δεν έχουν ιδέα! Να πούμε κι εμείς τα δικά μας…


-Ο κύριος Μαρινέλι, ξεκινώντας το παιχνίδι άφησε να νοηθεί ότι θα βλέπουμε σαφώς περισσότερη ώρα ποδόσφαιρο και με λιγότερες διακοπές. Τις επιπλέον διακοπές στις καθυστερήσεις τις πρόσθετε.


-Στην προσπάθειά του να αφήσει το παιχνίδι να παίζεται και να μην σφυρίζει συνέχεια, έκανε λάθη και δεν υπέδειξε ολοκάθαρα φάουλ (ο Λοΐζου ακόμα φωνάζει).


-Ο Λίβιο είχε αυτό που δεν διαθέτουν οι περισσότεροι δικοί μας, προσωπικότητα. Ήξερε να ασκεί έλεγχο στο παιχνίδι και στους παίκτες. Και βέβαια, ήταν σαφές ότι ο άνθρωπος διέθετε ωριμότητα, πέρα από τις γνώσεις.


-Το γεγονός ότι ήταν Ιταλός και όχι Κύπριος, τον βοήθησε σημαντικά. Αν, ας πούμε, ο Λίβιο Μαρινέλι ονομαζόταν Λιβέρης Μάριου, η αντιμετώπιση που θα είχε από την κερκίδα θα ήταν πολύ διαφορετική.


Τι μας δίδαξε ο Ιταλός; Ότι δουλειά του διαιτητή στο γήπεδο είναι να βοηθά τους ποδοσφαιριστές να ασχολούνται μόνο με το παιχνίδι. Με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει το επίπεδο και ο κόσμος δεν ασχολείται τόσο πολύ με τον διαιτητή, αλλά με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού. Βέβαια, για να γίνει αυτό, από την αρχή ο διαιτητής θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει, «εγώ αποφασίζω και σφυρίζω, εσείς παίζετε και δεν διαμαρτύρεστε…».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!