Γι' αυτό η ΚΟΠ πρέπει να αλλάξει δομή

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 10.4.2022
Γι

Το ποδόσφαιρο άλλαξε. Έγινε επαγγελματικό και ρίχνονται πολλά εκατομμύρια. Στην Κύπρο όμως, υπάρχει στασιμότητα στον τρόπο λειτουργίας του, παρ' όλο που και εδώ γίνονται «επενδύσεις». Η ΚΟΠ θα πρέπει να αλλάξει δομή και να μην απαρτίζεται από άτομα που είναι «εκπρόσωποι» ομάδων.


Επιβάλλεται να μπουν τεχνοκράτες - ποδοσφαιράνθρωποι, και από αυτούς έχουμε πάρα πολλούς αλλά δεν τους αξιοποιούμε. Παίρνουν αποφάσεις για το «αύριο» του ποδοσφαίρου μας άνθρωποι που ούτε ασχολούνται και το μόνο που τους αρέσει είναι το φαγοπότι. Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Κάποιων έχει «κολλήσει» ο πισινός τους στην καρέκλα από τα πολλά χρόνια και το χειρότερο είναι ότι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάρης Λοϊζίδης, αντέδρασε έντονα για τον Νικόλα Νεοκλέους στην πρόσφατη διαιτησία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στον αγώνα Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ. Παλιότερα και πρόσφατα, το έπραξαν και άλλοι που βρίσκονται στην ΚΟΠ ως «εκπρόσωποι» ομάδων που κατέχουν υψηλά πόστα.

Όμως εγώ ο αδαής ποδοσφαιρόφιλος και όχι ο αθλητικός συντάκτης, στο μυαλό μου στριφογυρίζει το εξής ερώτημα: Γιατί δεν φωνάζουν και όταν αδικούνται άλλες ομάδες, αφού κόπτονται για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου; Διότι, φίλοι μου, δεν γίνονται σφάλματα μόνο στα δικά τους παιχνίδια. Όμως ο καθένας βλέπει το δικό του συμφέρον και μερικές φορές μπορεί να διαφωνεί και με τη «γραμμή» της ομάδας στην οποία υπάγεται, αλλά… κάνει ό,τι του πουν. Και μετά περιμένουμε να μην υπάρχει προκατάληψη.

Με αυτή την παλαιολιθική δομή, δεν έχουμε σωτηρία, και για αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Όμως, κανείς δεν το θέλει γιατί όλοι βολεύονται.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!