Ο επόμενος δεν θα συγκριθεί με τον… έβδομο Μπεργκ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 5.3.2022
Ο επόμενος δεν θα συγκριθεί με τον… έβδομο Μπεργκ

Πρόκειται για έναν προπονητή που δεν έφυγε ως αποτυχημένος. Τουλάχιστον για εμάς, η 7η θέση που κατέλαβε η Ομόνοια με το τέλος της κανονικής περιόδου δεν είναι το… τελευταίο πράγμα που θα θυμόμαστε επί εποχής Χένινγκ Μπεργκ. Είναι κάτι… ασυνήθιστο. Nα φεύγει ένας προπονητής και να μην έχεις αποθηκευμένη στο μυαλό σου την αποτυχία.


Αυτό που μένει στο μυαλό μας είναι η αναγέννηση της Ομόνοιας επί ημερών του Νορβηγού προπονητή, η διπλή εκπροσώπηση της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους, το τέλος της ξηρασίας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η προώθηση και καθιέρωση των νεαρών ταλέντων στην πρώτη ομάδα, τους οποίους, πλέον, δεν τους λες πιτσιρικάδες, αλλά ώριμους ποδοσφαιριστές.


Επίτευγμα που φέρνει τη σφραγίδα του 52χρονου κόουτς. Ακόμη και τα χρήματα που έβαλε στο ταμείο της η Ομόνοια από την πώληση του Τζιωνή είναι «προϊόν» της δουλειάς που έκανε ο Μπεργκ στις προπονήσεις. Είναι, όμως, και η αναγέννηση κι άλλων παικτών, όπως του Γιάννη Κούσουλου που εξελίχθηκε σε απαραίτητο γρανάζι για την Ομόνοια και που η απουσία του φέτος ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.


Από τη στιγμή, όμως, που οι ιθύνοντες της Ομόνοιας αποφάσισαν να πορευτούν χωρίς τον Μπεργκ, προφανώς θα γνωρίζουν ότι η σύγκριση του τελευταίου με τον επόμενο κόουτς θα είναι αναπόφευκτη.


Διότι αναφερόμαστε σε έναν προπονητή που άφησε πλούσιο έργο πίσω του, έναν προπονητή που άφησε παρακαταθήκη για τον επόμενο κόουτς. Γι’ αυτό και ο εκλεκτός της διοίκησης δεν θα συγκριθεί με τη θέση που κατέλαβε φέτος η Ομόνοια στο πρωτάθλημα, αλλά με τη συνολική δουλειά του Μπεργκ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!