Παίζει μπάλα με νέο ρόστερ διαιτητών o Mάζιτς

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 17.6.2022
Παίζει μπάλα με νέο ρόστερ διαιτητών o Mάζιτς

Με… νέο ρόστερ θα κατέβει ο Μίλοραντ Μάζιτς να κάνει παιχνίδι τη νέα αγωνιστική χρονιά 2022-23. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, ο οποίος θα παραμείνει τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο στο πηδάλιο της κυπριακής διαιτησίας, έχοντας την ευθύνη της ανέλιξης, της προώθησης, καθώς και τον ορισμό των διαιτητών, σκοπεύει να δώσει αρκετό χρόνο σε νεαρούς διαιτητές που άρχισαν από πέρσι να… παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε κυρίως στους Παναγιώτη Χατζηγεωργίου, Ιωάννη Χριστοδούλου, Κυριάκο Αθανασίου και Θωμά Χατζηβασιλείου, οι οποίοι θα αρχίσουν να μπαίνουν στα βαθιά, αλλά όχι βέβαια από την αρχή. Ο Σέρβος αρχιδιαιτητής, μετά από προσεχτική αξιολόγηση που έκανε πέρσι, κατέληξε σε μερικούς ρέφερι οι οποίοι θεωρεί ότι έχουν τα εφόδια και την κατάλληλη προσωπικότητα για το βήμα παραπάνω. Ούτως ή άλλως, μετά τις περσινές αποφάσεις που αφορούσαν τον υποβιβασμό των Νικόλα Νεοκλέους, Βασίλη Δημητρίου, Λούκα Σωτηρίου και Αναστάση Αναστάση, καθώς και την προσεχή αποχώρηση του Γιώργου Νικολάου (κάτι που θα συμβεί από τώρα ή τον Γενάρη), δημιουργείται πρόβλημα στελέχωσης της κυπριακής διαιτησίας. Είναι κι αυτός ένας επιπρόσθετος λόγος που οι Γιώργος Κούμας και Μίλοραντ Μάζιτς αποφάσισαν να «φωνάξουν» από την αρχή της επόμενης περιόδου ξένους διαιτητές για να ενισχύσουν την κυπριακή διαιτησία, εκτός από το γεγονός ότι αποδεδειγμένα όποτε γίνεται αυτό μειώνονται σε σημαντικό βαθμό οι διαμαρτυρίες και η προκατάληψη.


Ποιος είναι, λοιπόν, ο στόχος του Μάζιτς; Αφενός με την κάθοδο των ξένων διαιτητών να δοθεί το περιθώριο στους νεαρούς να αποκτήσουν εμπειρίες και σιγά - σιγά να ορίζονται σε μεγάλα παιχνίδια και αφετέρου οι τελευταίοι να βοηθηθούν από την έλευση των ξένων ρέφερι, αρκετοί εκ των οποίων, με την παρουσία τους, «διδάσκουν» πώς πρέπει να διευθύνεται ένα παιχνίδι.


Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι το ρόστερ των διαιτητών αλλάζει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρσι, με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν νέες βάσεις και συνθήκες για την κυπριακή διαιτησία.


Σε ό,τι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Μάζιτς, αυτό θεωρείται δεδομένο ότι θα συμβεί, αφού έχουν συμφωνηθεί τα πάντα μεταξύ των δύο πλευρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας λόγος που η ΚΟΠ επέμεινε ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Μάζιτς είναι ότι, εκτός από το γεγονός ότι ο τελευταίος έδειξε έργο, καθώς και θέληση και πείσμα να αλλάξει την ταυτότητα και την εικόνα της κυπριακής διαιτησίας, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας θεωρούν πλέον ότι ο Σέρβος γνωρίζει πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά του κάθε διαιτητή και θα ήταν ρίσκο η οποιαδήποτε αλλαγή. Είναι ο ίδιος που σχεδίασε την επόμενη μέρα. Αυτό που μας λέχθηκε επίσης είναι ότι θα κριθεί εν ευθέτω χρόνο για τα αποτελέσματα των αποφάσεων που λαμβάνει.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!