Φιλικό «ξεμούδιασμα» με 14άρα για τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύθηκε 29.6.2024
Φιλικό «ξεμούδιασμα» με 14άρα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός... ξεμούδιασε από τις συνεχόμενες προπονήσεις επί αυστριακού εδάφους, κερδίζοντας πολύ εύκολα με 14-0 την ερασιτεχνική Χάους Εμ Ίνσταλ. Κορυφαίοι οι Τζούρισιτς και Νίκας, έδωσε χρόνο σε όλους ο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους την αδύναμη Χάους Ιμ Ένσταλ, σε μια αναμέτρηση που είχε περισσότερο χαρακτήρα... ξεμουδιάσματος για τους «πράσινους» από τις προπονήσεις. Ο Ντιέγκο Αλόνσο πάντως έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και σίγουρα θα έβγαλε κάποια συμπεράσματα σε ατομικό επίπεδο, δοκιμάζοντας και τα νεαρά παιδιά που έχουν ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Αυστρία.

Το αρχικό σχήμα του «Τριφυλλιού» φυσικά δεν πρόκειται να επαναληφθεί μέσα στην σεζόν, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να επιλέγει το αγαπημένο του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λίλο, με τους Κυριόπουλο και Κάτρη στα άκρα της άμυνας και τους Γεντβάι και Τσοκάι να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Η δυάδα των χαφ αποτελούταν από τους Ζέκα και Νίκα, με τον Τρουγιέ ως δεκάρι, τους Τζούρισιτς και Μαντσίνι στα άκρα και τον Νταμπίζα στην κορυφή της επίθεσης.

Άψογο ημίχρονο με «καυτό» Τζούρισιτς

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των «πράσινων» στο ματς, αφού στο πρώτο λεπτό του αγώνα ήρθε και το 1-0! Οι παίκτες του Αλόνσο κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα, με το γύρισμα του Κάτρη να κόβεται από τους αμυντικούς αλλά τον Τζούρισιτς να εκτελεί στην κίνηση και να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 6ο λεπτό το σουτ του Νίκα κόντραρε, ενώ αμέσως μετά αυτό του Τσοκάι έφυγε άουτ. Ο Παναθηναϊκός πάντως είχε τον απόλυτο έλεγχο και απείλησε ξανά με τον Τζούρισιτς στο 9' και το 10', ενώ στο 11' ο Φουκς μπλόκαρε το σουτ του Νταμπίζα.

Το 2-0 ήρθε τελικά στο 12ο λεπτό, με τον Τρουιγιέ να βγάζει την κάθετη και τον Νίκα να πλασάρει ιδανικά, με το σύνολο του Αλόνσο να φτάνει στο επόμενο λεπτό και σε τρίτο γκολ. Ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Τζούρισιτς με ωραίο σουτ «έγραψε» το 3-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγα λεπτά εξαιτίας ενός φάουλ του Τρουιγιέ, που του στοίχισε και την κίτρινη κάρτα, με τον ασταμάτητο Τζούρισιτς πάντως να φτάνει στο 28' σε χατ-τρικ, εκμεταλλευόμενος τη νέα ωραία μπαλιά του Κάτρη.

Οι παίκτες του Αλόνσο απειλούσαν σχεδόν κάθε λεπτό, με τους Μαντσίνι και Νίκα να σπαταλούν δύο καλές στιγμές και τελικά τον Αργεντινό εξτρέμ να σκοράρει στο 35' με όμορφο πλασέ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Νταμπίζα. Ο νεαρός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού έγινε στο 40' από δημιουργός εκτελεστής, όταν πήρε την ασίστ του Τζούρισιτς, πέρασε τον Φουκς και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 6-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Κορυφαίος του «Τριφυλλιού» στο πρώτο 45λεπτο ήταν μακράν ο Φίλιπ Τζούρισιτς, από τα πόδια του οποίου περνούσε σχεδόν κάθε φάση της ομάδας, όμως γενικά ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολύ ωραίες συνεργασίες, με τους Κάτρη, Νταμπίζα και Νίκα να έχουν κομβικό ρόλο σε αυτές και να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Μαζικές αλλαγές, ίδια η εικόνα

Ο Αλόνσο προχώρησε σε 10 αλλαγές στην ανάπαυλα, με τον Νίκα να είναι ο μόνος που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καρακασίδης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Φικάι και Βαγιαννίδη στα άκρα της άμυνας και τους Σένκεφελντ και Αράο στα στόπερ. Θέση στην μεσαία γραμμή πήραν οι Πέρεθ και Βιλένα, ενώ η επιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από τους Μπρέγκου, Αϊτόρ και Γερεμέγεφ.

Οι «πράσινοι» πάντως μπήκαν με την ίδια ένταση και στην επανάληψη, με τον Γερεμέγεφ να σπαταλά δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο τρίλεπτο. Στο 51' ήταν η σειρά του Αϊτόρ να πλασάρει άουτ σχεδόν σε κενή εστία, με το 7ο γκολ να έρχεται τελικά στο επόμενο λεπτό, με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Νίκα. Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε, με τον Ισπανό εξτρέμ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 57'.

Ο Γερεμέγεφ κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα στο 65', σπρώχνοντας την μπάλα στην κενή εστία μετά το πολύ καλό γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 8-0. Στο 72' ο Σουηδός επιθετικός προσπάθησε να σκοράρει ξανά, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα λεπτό μετά ο «πράσινος» φορ είδε τον επόπτη να του ακυρώνει γκολ για οφσάιντ, με τον ίδιο να εκφράζει τις αντιρρήσεις του.

Ξέσπασμα στο φινάλε με πρωταγωνιστή Γερεμέγεφ

Το «Τριφύλλι» έφτασε σε 9ο γκολ στο 79', με τον Μπρέγκου να παίρνει την ασίστ του Νίκα και με άψογο τελείωμα στην απέναντι γωνία να προσθέτει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Ένα λεπτό μετά, ο Βαγιαννίδης δοκίμασε ένα σουτ με το αριστερό και με την βοήθεια μιας κόντρας νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και διαμόρφωσε το 10-0. Στο 82' ήρθε και το ενδέκατο γκολ, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ασίστ και τον Αϊτόρ σε άδειο τέρμα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βιλένα δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση στο 84', κερδίζοντας το κόρνερ, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Αϊτόρ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Σένκεφελντ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 12-0! Οι Αυστριακοί δεν είχαν πια δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας στο 85' σε δέκατο τρίτο γκολ, με γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή του Γερεμέγεφ στην μικρή περιοχή. Ο Σουηδός πήρε το... αίμα του πίσω για το ακυρωμένο γκολ και με κεφαλιά στο 88' έφτασε σε χατ-τρικ, κάνοντας το 14-0.

Μέχρι την λήξη του αγώνα ο Αϊτόρ πρόλαβε να σπαταλήσει άλλες δύο καλές ευκαιρίες, με το 14-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λίλο (46' Καρακασίδης), Κάτρης (46' Βαγιαννίδης), Γεντβάι (46' Σένκεφελντ), Τσοκάι (46' Αράο), Κυριόπουλος (46' Φικάι), Ζέκα (46' Πέρεθ), Νίκας, Τρουιγιέ (46' Βιλένα), Μαντσίνι (46' Μπρέγκου), Τζούρισιτς (46' Αϊτόρ), Νταμπίζας (46' Γερεμέγεφ).

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παναθηναϊκός: Μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς και τρανζίσιον

Παναθηναϊκός: Μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς και τρανζίσιον

Παναθηναϊκός: Μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς και τρανζίσιον

Οριστικό: Ξανά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Οριστικό: Ξανά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Οριστικό: Ξανά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

ΑΕΚ: Αποκλείστηκαν από το Copa America και επιστρέφουν Κάλενς, Πινέδα

ΑΕΚ: Αποκλείστηκαν από το Copa America και επιστρέφουν Κάλενς, Πινέδα

ΑΕΚ: Αποκλείστηκαν από το Copa America και επιστρέφουν Κάλενς, Πινέδα

Σηκώνουν μανίκια στον Ολυμπιακό για τις παραμονές

Σηκώνουν μανίκια στον Ολυμπιακό για τις παραμονές

Σηκώνουν μανίκια στον Ολυμπιακό για τις παραμονές