Έχασε και την πρωτιά μετά την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

Δημοσιεύθηκε 17.12.2023
Έχασε και την πρωτιά μετά την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

Ο τραγικός αμυντικά Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι του Ιωαννίδη, αλλά λόγω των τρομερών σφαλμάτων του Μπρινιόλι και των αμυντικών του ηττήθηκε με 3-2 στο Περιστέρι - μειώνοντας στο 92' με νέο πέναλτι - και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Ντε Μποκ, δεξιός ο Κεσχρίντα και ο Τζαβέλλας με τον Ασεβέδο οι δύο στόπερ. Έντερ, Κουντέ, Καμαρά η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Ρομπάϊγ αριστερός εξτρέμ, Βαλένσια δεξιός και στη κορυφή ο Βέργος. Στην αντίπερα όχθη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Σένκεφελντ και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, δεξιά στην άμυνα ο Κώτσιρας και αριστερά ο Χουάνκαρ. Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρντ στον άξονα του κέντρου. Στο δεξί ''φτερό'' ο Παλάσιος, στο αριστερό ο Μαντσίνι και... φουνταριστός ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε την λύση και μετά ντύθηκε... Άγιος Βασίλης

Το σενάριο του πρώτου ημιχρόνου είχε την περισσότερη ώρα τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα, να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει με τον Ατρόμητο να αμύνεται πολύ καλά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 31' όταν ο Βαλέντσια πήρε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι έδιωξε σωτήρια. Από εκείνη την φάση και μετά, το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του, με την αλλαγή πλευρών στους εξτρέμ να βοηθά το σύνολο να δημιουργήσει. Στο 34' μετά από κάθετη του Κώτσιρα, ο Παλάσιος βγήκε τετ α τετ, ο Τσιντώτας έδιωξε και στη συνέχεια ο Κουντέ έδιωξε προς της γραμμής το σουτ του Βιλένα.

Σε εκείνο το διάστημα η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε όταν ο Παλάσιος μετά από πολύ καλή πάσα του Χουάνκαρ κέρδισε το πέναλτι από τον Κεσχρίντα. Ο Ιωαννίδης με άψογη εκτέλεση άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 13 γκολ στη σεζόν. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έχει τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού, ο Ατρόμητος πέτυχε την ισοφάριση στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους από ακόμη ένα δώρο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Από εκτέλεση φάουλ του Κουντέ, η άμυνα των ''πρασίνων'' πιάστηκε στον ύπνο, ο Μπρινιόλι βγήκε στο... πουθενά και ο Έντερ πέρασε με κοντρόλ τον Ιταλό κίπερ και σε κενό τέρμα έγραψε το 1-1.

Ατρόμητος όνομα και πράγμα απέναντι στον απαράδεκτο Παναθηναϊκό!

Ο Ατρόμητος δεν έμεινε μόνο στην ισοφάριση και μπήκε... φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ.

Μόλις στο 50'! Aπό την σέντρα του Ασεβέδο, ο Βέργος νίκησε στον αέρα τον Γεντβάι και έγραψε το 2-1! O Παναθηναϊκός απάντησε στο 56' με την κεφαλιά του Παλάσιος να περνά άουτ σε κενό τέρμα αλλά στο 64' οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν μία τραγική επιστροφή των φιλοξενούμενων και έβαλαν στέρεες βάσεις επικράτησης. Ο Ρομπάιγ με υπέροχη λόμπα, νίκησε τον Μπρινιόλι, σημειώνοντας το 3-1. H ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς... κατέρρευσε και αρχίσει να δείχνει σημάδια ζωής όταν ήταν πάρα πολύ αργά! Στο 89' ο Μαντσίνι σημάδεψε το δοκάρι, στο 90' ο Τσιντώτας νίκησε τον Ιωαννίδη και τελικά η μείωση του σκορ ήρθε στο 93' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη.

Η αφύπνιση του Παναθηναϊκού ήρθε πάρα πολύ αργά και ο Ατρόμητος με πολύ καλή διαχείριση στο υπέρ του σκορ, πήρε μία σπουδαία νίκη στο Περιστέρι με 3-2, γκρεμίζοντας το Τριφύλλι από την κορυφή της βαθμολογίας.

MAN OF THE MATCH: Έντερ. Ο μέσος του Ατρομήτου ήταν καθοριστικός απόψε στην αναμέτρηση. Από δική του κίνηση στη πλάτη της άμυνας και επαφή τόσο όσο στην κακή έξοδο του Μπρινιόλι, ισοφάρισε. Από δική του εξαιρετική μπαλιά ο Ρομπάιγ βγήκε απέναντι από τον πορτιέρε του Τριφυλλιού για το 3-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Βέργος. Ο Έλληνας φορ πήρε... παραμάζωμα τον Γεντβάι και ολοκλήρωσε την ανατροπή του Ατρομήτου στο σκορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Τιν Γεντβάι. Τραγική εμφάνιση από τον Ιτάλο κίπερ και τον Κροάτη στόπερ του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος έχει τεράστια ευθύνη στο πρώτο γκολ αλλά και στο τρίτο που βγαίνει και δεν βγαίνει πάνω στον Ρομπάιγ και του δίνει την ευκαιρία να εκτελέσει, συνεχίζοντας την... κατηφόρα στην αγωνιστική του απόδοση. Ο δεύτερος έχασε την μονομαχία από τον Βέργο στο δεύτερο γκολ του Ατρόμητου και ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε ένα κομβικό σημείο, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, χάρισε την ισοφάριση στον Ατρόμητο σε ένα... τσαφ του Έντερ στην πλάτη της άμυνας. Αδιανόητα λανθασμένη έξοδος από τον Ιταλό κίπερ. ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου, ορθά έδωσε το πέναλτι στον Παλάσιος στη φάση με το μαρκάρισμα του Κεσχρίντα. Σωστός και ο VAR, Ζαμπαλάς, που είδε το χέρι στις καθυστερήσεις για το δεύτερο πέναλτι του Τριφυλλιού στο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο απόψε στο Περιστέρι. Η ομάδα του Ίλιτς νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, βιώνει την μεγαλύτερη αγωνιστική κρίση των τελευταίων ετών. Οι γηπεδούχοι τιμώρησαν αυστηρά την ανασταλτική λειτουργία του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς / 4-3-3): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε