Χιλή: Τρίτη σερί απουσία από το Μουντιάλ

Δημοσιευτηκε:

Χιλή: Τρίτη σερί απουσία από το Μουντιάλ

Η Χιλή δεν θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη συνεχόμενη φορά, κάτι που επιβεβαιώνει την παρατεταμένη αγωνιστική της πτώση μετά τη «χρυσή» εποχή των Copa América το 2015 και το 2016.

Η εθνική ομάδα της Χιλής, με βασικά στελέχη όπως ο Αρτούρο Βιδάλ και ο Αλέξις Σάντσες να πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους, απέτυχε ξανά να εξασφαλίσει την πρόκριση μέσω των προκριματικών της ζώνης της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), εκεί όπου ο ανταγωνισμός είναι πάντα υψηλός.

Παρά τις προσδοκίες και την εμπειρία που διαθέτουν ορισμένοι παίκτες, η Χιλή δεν κατάφερε να παρουσιάσει σταθερότητα, συνοχή και αγωνιστικό βάθος στη διάρκεια των προκριματικών.

Ο αποκλεισμός από το Μουντιάλ του 2026 επιβεβαιώνει πως η μετάβαση από τη γενιά των επιτυχιών σε μια νέα ανταγωνιστική ομάδα δεν έγινε όπως θα έπρεπε. 

Η Χιλή μένει ξανά εκτός κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού, και η σκιά της άλλοτε πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

sdna.gr 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.