Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν που μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας, με την Παρί να απαντάει με μεγάλη ευκαιρία του Μάουρο Ικάρντι, το αδύναμο πλασέ του οποίου σε κενή εστία έδιωξε σε κόρνερ ο Πέδρι (19').
Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πατούσε καλύτερα, αλλά αυτή του Ρόναλντ Κούμαν ευτύχησε να προηγηθεί, όταν ο Λέιβιν Κουρζάβα πάτησε κατά λάθος τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στην κούρσα του Ολλανδού, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Μέσι να μετατρέπει σε γκολ το (δύσκολο, αλλά σωστό) πέναλτι (27').
Ο Αργεντινός, λίγο αργότερα και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε μόνο του τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Νάβας.
Από το πιθανό 2-0 περάσαμε στο... πραγματικό 1-1, με την υπογραφή του καταπληκτικού Μπαπέ, ο οποίος «χόρεψε» την καταλανική άμυνα μετά από κεφαλιά – πάσα του Μάρκο Βεράτι και «εκτέλεσε» τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (32').
Ο Γερμανός τερματοφύλακας, ασυνήθιστα ασταθής με την μπάλα στα πόδια, απέτρεψε το 1-2 λίγο αργότερα σε πλασέ του Κουρζάβα, ο Ικάρντι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όπως και ο Γκριεζμάν ο οποίος, ύστερα από αντεπίθεση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ σε διαγώνιο σουτ.
Η Παρί συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ο Ποτσετίνο έβγαλε τον Γκέιγ γιατί φλέρταρε με την αποβολή, ο Άντερ Ερέρα φρέσκαρε το ήδη κυρίαρχο κέντρο και, ύστερα από νέα μεγάλη ευκαιρία του Κεν, ο Μπαπέ «χτύπησε» ξανά από κοντά, ύστερα από σέντρα του Αλεσάντρο Φλορέντσι, απέναντι σε μια άμυνα της Μπάρτσα που... έμπαζε από παντού (65').
Ο Κεν, ο οποίος ήταν και αυτός εξαιρετικός, σφράγισε τη νίκη – μισή πρόκριση με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από νέα, αστεία τοποθέτηση της Μπλαουγκράνα άμυνας (70') με τον Κούμαν, ο οποίος ρίσκαρε με τον ανέτοιμο Ζεράρ Πικέ και δεν δικαιώθηκε, να κάνει αλλαγές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Η Παρί έκανε συντήρηση στη συνέχεια, ο Ποτσετίνο φρέσκαρε την ομάδα του και, λίγο πριν από το φινάλε (85'), με νέα καταπληκτική προσπάθεια, σημείωσε το πιο εντυπωσιακό χατ – τρικ της καριέρας του (μέχρι το επόμενο), έκανε εντελώς τυπική την ρεβάνς (10/3) και έπεισε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ότι πρέπει να τα δώσει όλα για να τον ντύσει στα λευκά.
Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (71' Μινγκέθα), Πικέ (78' Ρίκι Πουτς), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (79' Πιάνιτς), Πέδρι (79' Τρινκάο) – Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85' Μπρέιθγουεϊτ).
Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας – Φλορέντσι (89' Κέρερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζάβα – Παρέδες, Γκέιγ (46' Ερέρα) – Κεν (85' Ντανίλο Περέιρα), Βεράτι (73' Ντράξλερ), Μπαπέ – Ικάρντι.