Η Μπάγερν συνήλθε με χάτ-τρικ και ιστορική 300άρα του Λεβαντόφσκι! - ΒΙΝΤΕΟ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 15.1.2022
Η Μπάγερν συνήλθε με χάτ-τρικ και ιστορική 300άρα του Λεβαντόφσκι! - ΒΙΝΤΕΟ
epa09687593 Bayern's Robert Lewandowski celebrates scoring the 3-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Koeln and FC Bayern Munich in Cologne, Germany, 15 January 2022. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.
Η Μπάγερν συνήλθε μετά το κάζο από τη Γκλάντμπαχ (4-0 την Κολωνία) και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνέχισε να γράφει ιστορία, συμπληρώνοντας 300 γκολ στη Bundesliga με το πρώτο χατ-τρικ για το 2022! «Στοπ» για Χόφενχαϊμ, ήττα για τους Έλληνες.

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βοήθησε τη Μπάγερν να ξεχάσει γρήγορα-γρήγορα το τρίτο στραβοπάτημα στη σεζόν απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Αφού απέτυχαν κόντρα στα Πουλάρια, οι Βαυαροί ξέσπασαν στους Τράγους και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο 2022 (0-4), χάρη στον Πολωνό σούπερ στράικερ που έκανε… στρογγυλό τον λογαριασμό του στη Bundesliga.


Ο Λέβα πέτυχε χατ-τρικ, το πρώτο του για φέτος, έχοντας σε ρόλο συνεργάτη τους Τόμας Μίλερ και Λερόι Σανέ. Μόλις στο 9’, ο πρώτος σέρβιρε το 1-0 κι αυτόματα η Μπάγερν έσπασε το δικό της ρεκόρ, σκοράροντας σε 66ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος! Στο 25’, ο Μίλερ έδωσε την τελική πάσα για άλλο ένα γκολ με υπέροχο εναέριο τακουνάκι, για τη βολίδα του Τολισό που έγραψε το 2-0. Ασίστ Νο150 στη Bundesliga για τον πιστό «στρατιώτη» της Μπάγερν, μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει περισσότερες στα Top-5 πρωταθλήματα από το 2008!


Αφού το γκολ του Ουτ ακυρώθηκε μέσω VAR στο 31’ και δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τυχόν «αντεπίθεση» της Κολωνίας, ο σούπερ Λέβα έβαλε τη σφραγίδα του στο δεύτερο μέρος. Από ισάριθμες ασίστ του Σανέ, ο Νο1 στράικερ του πλανήτη έγραψε το τελικό 4-0 στο 62’ και το 74’ και με το πρώτο χατ-τρικ της χρονιάς έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου που πιάνει τα 300 γκολ! Πλέον, κυνηγά να σπάσει άλλο ένα θρυλικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος σταμάτησε στα 365.


Το τελικό 4-0 έφερε τους Βαυαρούς και πάλι σε διαφορά ασφαλείας από τη Ντόρτμουντ (+6, 46 β.) που βρίσκεται στους 40 βαθμούς.


Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Παβάρ, Ζίλε, Ζάμπιτσερ (75’ Ρίτσαρντς), Τολισό (75’ Νιανζού), Ρόκα (84’ Βάνερ), Γκνάμπρι, Μίλερ (84’ Τίλμαν), Μουσιάλα (61’ Σανέ), Λεβαντόφσκι



Με δίδυμο Σίλβα - Ενκουνκού στο -1 από την εξάδα η Λειψία
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε η Λειψία, η οποία έπειτα από το ονειρικό ποδαρικό στο 2022 απέναντι στη Μάιντζ, υπέταξε 2-0 την Στουτγκάρδη και πλησίασε στο -1 από την πρώτη εξάδα. Με τον Ντίνο Μαυροπάνο να ξεκινάει στο βασικό σχήμα και να αγωνίζεται για 82΄λεπτά, οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ταύρους και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Σίλβα (11΄). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε την υπόθεση νίκη και τελικά το βρήκαν με τον συνήθη ύποπτο, Ενκουνκού, στο 70΄. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Λειψία να πανηγυρίζει το τρίποντο και να χτίζει σταδιακά αυτοπεποίθηση προκειμένου να αφήσει οριστικά πίσω το καταστροφικό πρώτο μισό της φετινής σεζόν.


Νίκη τετράδας για την Ευρωπαία Ουνιόν, 2-1 τη Χόφενχαϊμ
Η Ουνιόν Βερολίνου δείχνει αποφασισμένη να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της Bundesliga και η νίκη της 2-1 απέναντι στη Χόφενχαιμ ήταν ένα δυναμικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με αυτογκόλ του Μπάουμγκαρτλ στο 16΄, ο σύλλογος του Βερολίνου δεν τα παράτησε και απάντησε άμεσα σε με τον Βογκλσάμερ στο 22΄. Η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 73΄χάρη σε όμορφο τελείωμα του Πρόμελ, με την Ουνιόν να πανηγυρίζει ακόμα μια νίκη που την έφερε και με τη βούλα στην τέταρτη θέση, εκεί που ισοβαθμεί πλέον με την σημερινή της αντίπαλο.


Επιτέλους βαθμός για Βόλφσμπουργκ!
Τέλος στο αρνητικό σερί που κρατούσε από τα τέλη Νοεμβρίου έβαλε η Βόλφσμπουργκ που πανηγύρισε επιτέλους... βαθμό και βρέθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Λύκοι δεν εντυπωσίασαν απέναντι στη Χέρτα, αλλά η λευκή ισοπαλία (0-0) πρέπει να αφήνει αμφότερες τις ομάδες ικανοποιημένες βάσει εμφάνισης που τις κράτησε οριακά πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.


Ήττα για Μπόχουμ με Σταφυλίδη βασικό
Η Μπόχουμ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα τρίποντα μέσα στο 2022. Μετά τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, η ομάδα των Κώστα Σταφυλίδη και Βασίλη Λαμπρόπουλου υπέκυψε στην έδρα της Μάιντς (1-0΄), αλλά παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+5). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Πόλτερ έχασε πέναλτι στο 32’ και τελικά το πλήρωσαν στο 48’, με τον Σεν Τζουστ να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ για τους Καρναβαλιστές και να τους χαρίζει τη νίκη. Βασικός για όλο το 90λεπτο ο Σταφυλίδης, στον πάγκο για τέταρτο διαδοχικό ματς ο Λαμπρόπουλος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας