Ράβει κοστούμι για τον τελικό η Ομόνοια, θρίαμβος επί του Άρη στη Λεμεσό

Δημοσιεύθηκε 10.4.2024
Ράβει κοστούμι για τον τελικό η Ομόνοια, θρίαμβος επί του Άρη στη Λεμεσό

Η Ομόνοια πέρασε θριαμβευτικά από τη Λεμεσό κόντρα στον Άρη και με το πελώριο 0-3, ουσιαστικά ράβει κοστούμι για τον τελικό της 18ης Μαΐου, μετατρέποντας σε πολύ μεγάλο βαθμό, τη ρεβάνς της 17ης Απριλίου στο ΓΣΠ, σε διαδικαστικού χαρακτήρα, αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν.

Λίγες μέρες μετά το 3-0 για το πρωτάθλημα στο ΓΣΠ, οι πράσινοι επικράτησαν με το ίδιο σκορ ενώ νίκησαν για τρίτη φορά φέτος τον Άρη και μάλιστα συνεχόμενη. Ουσιαστικά πήρε ξανά τον... αέρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αφού για κάποιο διάστημα μετρούσε ήττες.

Ο Άρης έμεινε για τέταρτο σερί αγώνα χωρίς νίκη και προβληματίζει με την παρουσία του και ειδικότερο με την απειθαρχεία του. Ο Καζού στο 43ο λεπτό άφησε με δέκα την ομάδα για κτύπημα στον Κακουλλή. Και με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

Ο Μπέζους με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ έβαλε σε θέση οδηγού τους πράσινους στο 28ο λεπτό ενώ τα πράγματα για τον συγκρότημα του τιμωρημένου Αλεξέι Σπιλέφσκι, έγιναν πιο δύσκολα μετά την κόκκινη του Καζού.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την Ομόνοια που στο 50ο λεπτό σκόραρε με τον Σεμέδο, ο οποίος «αφηνιάζει» όταν βλέπει τον Άρη καθώς πέτυχε το πέμπτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Να σημειωθεί πως ένα λεπτό προηγουμένως, ο Ζάντρο σταμάτησε την εκτέλεση πέναλτι του Κακουλλή, σε παράβαση που κέρδισε ο Σίμιτς από τον πορτιέρο του Άρη. Πέναλτι σφυρίχθηκε και για τον Άρη, σε μονομαχία του Μοντνόρ με τον Κουλιμπαλί, το οποίο όμως ο Ιταλός ρεφ Αντρέα Κολόμπο πήρε πίσω μετά από υπόδειξη του VAR.

Η Λεμεσιανή ομάδα, δεν τα παράτησε, πάτησε την αντίπαλη περιοχή και είχε και δοκάρι με τον Σουμάνσκι στο 79΄ ενώ δοκάρι είχε και ο Στεπίνσκι για την Ομονοια στο 73΄. Το… γλυκό έδεσε για τους τριφυλλοφόρους στο 90΄ όταν ο Αλιούμ με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον Ζάντρο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου αλλά και κατά μεγάλο ποσοστό, την πρόκριση για τον τελικό.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

- Τέλος αγώνα

90΄ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Αλιούμ με ψύχραιμο πλασέ με το αριστερά, δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πρασίνων.

79΄ - Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ουζόχο αρχικά είπε όχι στον Μπράουν και στη συνέχεια η κεφαλιά του Σουμάνσκι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

74΄ - Ο Κολόμπο σφυρίζει πέναλτι σε μονομαχία του Κουλιμπαλί με τον Μοντνόρ. Ωστόσο πήρε την απόφασή του πίσω, έπειτα από παρέμβαση του VAR.

73΄ - Βολέ του Στεπίνσκι εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ζάντρο.

62΄ - Εκτέλεση φάουλ από τον Σιπριάνο, ο Μίλετιτς με κεφαλιά απείλησε την εστία του Άρη, με τον Ζάντρο να διώχνει με υπερένταση.

54΄ - Από πολύ καλή θέση ο Μπένγκτον κάνει κακό πλασέ από την αριστερή πλευρά.

50΄ - ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Ο Σεμέδο μετά από μπαλιά του Μπέζους, μπήκε από αριστερά και νίκησε τον Ζάντρο και διεύρυνε το προβάδισμα της Ομόνοιας.

49΄ - Ο τερματοφύλακας του Άρη νικάει τον Κακουλλή και αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του.

48΄ - Πέναλτι για την Ομόνοια από ανατροπή του Ζάντρο στον Σίμιτς.

- Ξεκίνησε το α΄ μέρος

- Tέλος πρώτου ημιχρόνου

42' - ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Κακουλλής κάνει φάουλ στον Καζού, ο οποίος αντιδράσει δίνοντας κλωτσιά στον παίκτη της Ομόνοιας. Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη στον παίκτη του Άρη, όμως μετά από εξέταση της φάσης επέστρεψε και του έδωσε απευθείας κόκκινη.

31' - Ο Γκομίς κέρδισε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καζού, δεν ανησύχησε ο Ουζόχο

28΄- ΓΚΟΛ για την Ομόνοια: Κόρνερ από τον Σιπριάνο, ο Κακουλλής έστειλε την μπάλα προς τα πίσω και ο Μπέζους απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

27΄- Κεφαλιά του Κακουλλή από καλή θέση, δεν ανησυχεί ο Ζάντρο που μάζεψε εύκολα.

19΄- Αριστερό σουτ από τον Μοντνόρ, η μπάλα περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο.

3΄- Πρώτη καλή προσπάθεια από την Ομόνοι, κακό το πλασέ του Χαραλάμπους από το ύψος της περιοχής.

- Ξεκίνησε ο αγώνας στο «Alphamega Stadium»

ΑΡΗΣ: Ζάντρο, Μάτισικ (51΄ Σανέ), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού, Σόκε, Μπένγκτσον (83΄ Σεμέδο), Μοντνόρ, Σάβο (59΄ Σουμάνσκι), Γκομίς (51΄ Μπράουν), Κοκόριν (46΄ Νίκολιτς).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (85΄ Χαμάς), Κούσουλος, Χαραλάμπους (66΄ Μπασιρού), Μπεζούς (66΄ Αλιούμ), Σεμέδο, Σίμιτς (80΄ Μπάκιτς), Κακουλλής (66΄ Στεπίνσκι).

ΣΚΟΡΕΡ: - / 28΄ Μπέζους, 50΄ Σεμέδο, 90΄ Αλιούμ

ΚΟΚΚΙΝΗ: 42' Καζού (απευθείας) /-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 82΄ Παναγιώτου / 53΄ Μπένγκτσον, 76΄ Νίκολιτς, 90+4΄ Σανέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέα Κολόμπο

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Μίκαελ Φάμπρι

AVAR: Αντωνίου Μάριος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες