Σήκωσε τη δεύτερη κούπα και πάει... «ντοπαρισμένος» για ομίλους ο Άρης!

Δημοσιεύθηκε 21.7.2023
Σήκωσε τη δεύτερη κούπα και πάει... «ντοπαρισμένος» για ομίλους ο Άρης!

To δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Άρης, ο οποίος μετά το ιστορικό πρώτο του πρωτάθλημα κατέκτησε για πρώτη φορά και το Super Cup, επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ.

Ο Μαγιαμπέλα με εξαιρετικό σουτ στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία», ενώ ο Στεπίνσκι στις καθυστερήσεις (90+3') διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Δοκάρι με τον Ανσαριφάρντ είχε το τριφύλλι στο 83'.

Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη ενώπιον 8.500 περίπου θεατών (η συντριπτική πλειοψηφία οπαδοί της Ομόνοιας), αποτέλεσε πρόβα για τις δύο ομάδες ενόψει της έναρξης των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, καθώς ο Άρης αντιμετωπίζει την Τετάρτη (26/7) την ΜΠΑΤΕ κι η Ομόνοια την Πέμπτη (27/7) την Καμπάλα.

Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των πρωταθλητών έκαναν οι Σανέ, Ουρόσεβιτς, Μοντνόρ (βασικοί), Νίκολιτς, Δημητρίου (αλλαγή) και με αυτή των κυπελλούχων οι Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο (βασικοί) και Σίμιτς (αλλαγή).

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησαν οι Μπράουν (30') και Μεντιούμπ (58'), με τον Άγγλο να είναι ούτως ή άλλως νοκ-άουτ λόγω τιμωρίας από τον πρώτο αγώνα με την ΜΠΑΤΕ, κόντρα στην οποία οι Λεμεσιανοί θα διεκδικήσουν την πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο αγώνας

Περισσότερο προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους οι δύο ομάδες στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης, με την Ομόνοια να έχει ωστόσο καλύτερη κυκλοφορία και να δείχνει επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά, με τους Κούσουλο και Κασάμα να κάνουν καλό παιχνίδι στο κέντρο. Αρκετά ενεργητικός ήταν και ο Μάθιους στο δεξί άκρο της άμυνας, ο οποίος ανέβαινε αρκετά. Ο Άρης σε αυτό το διάστημα προσπάθησε να «κτυπήσει» την Ομόνοια με την ταχύτητα, όντας όμως και επιρρεπής στην άμυνά του αφού δύο φορές απειλήθηκε από δικά του λάθη. Και σε μία στιγμή που δεν… μύριζε για γκολ, κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού με μία φωτοβολίδα του Μαγιαμπέλα στο 21ο λεπτό. Ο Νοτιααφρικανός σύγκλινε από δεξιά και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Φαμπιάνο, ο οποίος εκτινάχθηκε αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας.

H Ομόνοια μπορεί να ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και στο β΄ μέρος, εντούτοις όμως ήταν η υπεροχή της ήταν ανούσια για μεγάλο διάστημα. Εκτός από τη φάση του 82΄ όταν το πλασέ του Ανσαριφάρντ μετά από σέντρα του Σεμέδο και γύρισμα του Σίμιτς με κεφαλιά, σημάδεψε το δοκάρι του Βανά Άλβες. Ο Άρης γενικά κρατούσε μακριά τους τριφυλλοφόρους από την εστία του Βραζιλιάνου ενώ σε τρεις περιπτώσεις είδε τον Φαμπιάνο να του στερεί το δεύτερο γκολ, όταν είπε όχι σε σουτ των Στεπίνσκι (51΄), Μπαμπίκα (72΄) και του νεαρού Δημητρίου στο 87΄. Εντέλει το 2-0 διαμορφώθηκε στο 90+3' με τον Στεπίνσκι να σκοράρει με πλασέ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

93' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Άρης με Στεπίνσκι. Ο Πολωνός νίκησε τον Φαμπιάνο με πλασέ μετά από ασίστ του Δημητρίου.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' Καλή ευκαιρία για τον Δημητρίου με σουτ από πλάγια θέση, έξω.

84' Αλλαγή για τον Άρη, Δημητρίου αντί Μοντνόρ.

83' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια να ισοφαρίσει, ο Ανσαριφάρντ σούταρε στο δοκάρι.

82' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Σίμιτς στη θέση του Μάθιους.

72' Ευκαιρία για τον Άρη με τους Μπαμπίκα και Μοντνόρ, το πρώτο σουτ αποκρούστηκε από τον Φαμπιάνο, το δεύτερο σταμάτησε στον Στεπίνσκι που ήταν σε θέση οφσάιντ.

69' Αλλαγή για την Ομόνοια, Χαραλάμπους αντί Κασάμα.

67' Ευκαιρία για την Ομόνοια με συρτό δυνατό σουτ του Μπασιρού, έξω.

64' Πλασέ του Στεπίνσκι, έξω, δόθηκε κόρνερ.

63' Αλλαγές για την Ομόνοια, Μπασιρού και Ζαχαρίου αντικαθιστούν Κούσουλο και Λοΐζου.

61' Απειλεί με Σόκε ο Άρης, λίγο έξω.

58' Αλλαγή για τον Άρη, ο Καζού στη θέση του Μεντιούμπ.

54' Κίτρινη κάρτα στον Σπιλέφσκι για διαμαρτυρίες.

53' Στην αντεπίθεση η Ομόνοια με Σεμέδο με πολύ καλές προϋποθέσεις, ήταν δυνατό το γύρισμα του Σεμέδο για τον αφύλακτο Ανσαριφάρντ, δεν πρόλαβε ο Ιρανός.

51' Απειλεί και με Σπόλιαριτς ο Άρης, απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας.

51' Σουτ του Στεπίνσκι, έπεσε και μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

50' Σουτ του Σεμέδο μετά από ωραία ατομική ενέργεια, μάζεψε ο Βανά.

46' Αλλαγή για την Ομόνοια, Μπέζους στη θέση του Κακουλλή.

46' Αλλαγές για τον Άρη, Μουσούντα και Μπαμπίκα αντί Μπρόρσον και Μαγιαμπέλα.

Δεύτερο ημίχρονο

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

42' Κίτρινη κάρτα στον Μαγιαμπέλα.

41' Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς.

39' Σουτ του Σανέ, έβαλε την κόντρα ο Σιπριάνο.

37' Κίτρινη κάρτα στον Σεμέδο.

36' Πλασέ του Κακουλλή, πολύ άστοχο.

30' Αναγκαστική αλλαγή στον Άρη, Νίκολιτς αντί Μπράουν.

26' Κίτρινη κάρτα στον Κασάμα.

21' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Άρης με τον Μαγιαμπέλα. Ο Νοτιοαφρικανός εξτρέμ πήρε την μπάλα από δεξιά, συνέκλινε κι έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής με το οποίο νίκησε τον Φαμπιάνο.

13' Επικίνδυνο γύρισμα του Μάθιους, δεν μπόρεσε να διώξει ο Μεντιούμπ, απομάκρυνε σωτήρια ο Σανέ προ του Ανσαριφάρντ που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

9' Μακρινό σουτ του Ουρόσεβιτς, έξω.

6' Δυνατό σουτ του Κούσουλου λίγο έξω από την περιοχή, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

1' Μετά από ασυνεννοησία του Βανά με τον Μπρόρσον και αποτυχία του Βραζιλιάνου να διώξει ο Κακουλλής πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος, πλάσαρε, πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Άρη πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΡΗΣ: Βανά, Σανέ, Μεντιούμπ (58' Καζού), Μπρόρσον (46' Μουσούντα), Ουρόσεβιτς, Σόκε, Μπράουν (30' Νίκολιτς), Σπόλιαριτς, Μαγιαμπέλα (46' Μπαμπίκα), Μοντνόρ (84' Δημητρίου), Στεπίνσκι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους (82' Σίμιτς), Λανγκ, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Κασάμα (69' Χαραλάμπους), Κούσουλος (63' Μπασιρού), Σεμέδο, Λοΐζου (63' Ζαχαρίου), Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (46' Μπεζούς).

ΣΚΟΡΕΡ: 21' Μαγιαμπέλα, 90+3' Στεπίνσκι / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Σπόλιαριτς, 42' Μαγιαμπέλα, 54' Σπιλέφσκι (προπονητής) / 26' Κασάμα, 37' Σεμέδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες