Η Λεμεσός κάνει... κουμάντο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 15.5.2023
Η Λεμεσός κάνει... κουμάντο
Για δεύτερη φορά, πέντε ομάδες της πόλης θα συνυπάρξουν στα σαλόνια της Α' κατηγορίας

Η άνοδος της ΑΕΖ στην Α΄ Κατηγορία, αλλά και το ξεκαθάρισμα της παραμονής της Καρμιώτισσας, οριστικοποίησε ότι τη νέα σεζόν 2023-24 στα μεγάλα σαλόνια θα βρίσκονται πέντε ομάδες από τη Λεμεσό. Οι δυο ομάδες θα πλαισιώνονται από Άρη, Απόλλωνα και ΑΕΛ. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στα ιστορικά του κυπριακού πρωταθλήματος που θα συμμετέχουν ταυτόχρονα πέντε λεμεσιανά συγκροτήματα στην ανώτερη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος. Η προηγούμενη φορά ήταν τη σεζόν 2016-17, όταν υπήρχε και πάλι συναπάντημα των πέντε αυτών ομάδων στην Α΄ Κατηγορία. Τότε, ο Άρης, ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ ήταν ήδη εκεί από την προηγούμενη χρονιά, ενώ ανέβηκε ως πρωταθλήτρια Β΄ Κατηγορίας η Καρμιώτισσα και ως δευτεραθλήτρια –όπως και φέτος– η ΑΕΖ.

Δεν «επιβίωσαν» οι δύο

Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 συμμετείχαν και τότε 14 ομάδες, με δυο από τις πέντε ομάδες της Λεμεσού να μην «επιβιώνουν» μετά το τέλος της σεζόν. Η ΑΕΖ υποβιβάστηκε στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις πέντε βαθμούς. Είχε μαζέψει 11 (μία νίκη, οκτώ ισοπαλίες), όμως της είχαν αφαιρεθεί έξι από ποινή του αθλητικού δικαστή για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνα με τη Δόξα. Τον δρόμο για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία είχε πάρει και η Καρμιώτισσα, η οποία, αν και μπήκε στα πλέι οφ ως δέκατη, επτά βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη όπου ήταν η Δόξα (27-20), εν τέλει οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τη β΄ φάση με τους ίδιους βαθμούς (27β.), με το συγκρότημα των Πολεμιδιών να βγαίνει χαμένο στην ισοβαθμία. Ο Άρης κατετάγη 10ος, τέσσερις βαθμούς (41β.) μπροστά τους. Όσον αφορά τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, βρέθηκαν στον πρώτο όμιλο και τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, παίρνοντας αμφότερες ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League.

Η ΑΕΛ κατέχει την πρωτιά

Για την ΑΕΖ, η παρουσία της τη νέα χρονιά στην Α' κατηγορία θα είναι η δεύτερη μετά από εκείνο το πέρασμα το 2016-17, ενώ η Καρμιώτισσα θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τέταρτη συνολικά στην ιστορία της. Την πρωτιά, τόσο στις συμμετοχές όσο και στις κατακτήσεις πρωταθλήματος, έχει η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, κατέχουν το ρεκόρ παρουσιών στην Α΄ κατηγορία, αφού με τη συμμετοχή στη σεζόν 2023-24 θα φθάσουν τις 83. Ο Απόλλωνας, που είναι έκτος στη σχετική λίστα θα φθάσει τις 65 συμμετοχές, ενώ ο Άρης τις 56. Οι γαλάζιοι είναι οι τελευταίοι που πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή στη Λεμεσό, μετρώντας πλέον τέσσερα τρόπαια (1991, 1994, 2006, 2022), ενώ η συμπολίτισσα ΑΕΛ έχει έξι (1941, 1953, 1955, 1956, 1968, 2012). Ο Άρης διεκδικεί την τρέχουσα περίοδο τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες