Αυτή τη φορά ήπιε και νερό: Πρωταθλητής μετά από 16 χρόνια ο Απόλλωνας!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 15.5.2022
Αυτή τη φορά ήπιε και νερό: Πρωταθλητής μετά από 16 χρόνια ο Απόλλωνας!

Πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο Απόλλωνας!


Μετά από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες τα περασμένα χρόνια, στα οποία έφτανε μόνο μέχρι την πηγή, αυτή τη φορά η ομάδα της Λεμεσού... ήπιε και νερό και στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια!


Αν κι εντέλει δεν... χρειαζόταν το τρίποντο από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε την Ανόρθωση (1-1) ο Απόλλωνας σήκωσε τον τίτλο με θριαμβευτική νίκη επί του Άρη με 4-1, σε ένα Τσίρειο «φλεγόμενο» από την κατάμεστη δυτική εξέδρα!


Ο Σπόλιαριτς άνοιξε το σκορ στο 11', ο Χαμάς με αυτογκόλ... ισοφάρισε για τον Άρη στο 24', όμως οι κυανόλευκοι αντέδρασαν έξοχα βρίσκοντας άλλα δύο γκολ μέχρι την ανάπαυλα με Χάμπο (32') και Ντιγκινί (44'), ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πίττας στο 81'.


Με τη λήξη του αγώνα, το πάρτι που είχαν... ξεκινήσει από πριν οι οπαδοί του Απόλλωνα, κορυφώθηκε, με την ομάδα του Τσόρνιγκερ να πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο της την πραγματοποίηση του ονείρου!


Ο πρωταθλητής Απόλλωνας έφτασε τους 58 βαθμούς (+6 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ) και θα ολοκληρώσει τη σεζόν με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και με εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον του Conference League)!


Ο αγώνας


Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας ο οποίος στο 11' φάνηκε να βάζει τα πράγματα στον... δρόμο τους, ανοίγοντας το σκορ με πλασέ του Ντανίλο Σπόλιαριτς, έπειτα από σουτ του Ντιγκινί που κόντραρε. Στο 24', ωστόσο, και χάρη σε αυτογκόλ του Χαμάς, ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1, αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα. Πολλοί πίστεψαν σ' εκείνο το σημείο πως οι κυανόλευκοι θα πήγαιναν να... βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους, όμως η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έβγαλε αντίδραση... πρωταθλήτριας. Όντας άκρως αποτελεσματική, κατάφερε στο 32' και με σουτ του Χάμπου που κόντραρε να πάρει ξανά το προβάδισμα, ενώ στο 44' έφτασε στο τρίτο γκολ, με κεφαλιά του Ντιγκινί μετά από εκτέλεση κόρνερ. Τα προεόρτια τίτλου είχαν ξεκινήσει για τα καλά στη Δυτική κι από τη στιγμή που ο Ματία Σπόλιαριτς στις καθυστερήσεις βρήκε το δοκάρι, η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα... αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Παρότι ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε στην επανάληψη με περισσότερες επιθετικές διαθέσεις, ο Απόλλωνας είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με κεφαλιά του Χαμάς στο 56'. Στο 67' οι πράσινοι «άγγιξαν» το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση κέρδους όμως ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» στον Μπράουν. Στο 73' ο Πίττας με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής έφτασε μια ανάσα από το τέταρτο γκολ με το οποίο θα «κλείδωνε» τον τίτλο, όμως ο άσος των κυανολεύκων... τελείωσε το ματς και το πρωτάθλημα στο 81', όταν μετά από κάθετη του Ονγκεντά, πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Βανά για το 4-1! Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπικής διαδικασίας και με τη λήξη ο Απόλλωνας πανηγύρισε το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του!


H εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα, πρωταθλητής ο Απόλλωνας!


91' Εκτέλεση φάουλ του Μπογκνάρ, μαζεύει εύκολα ο Γιοβάνοβιτς.


-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.


85' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Τζουμ αντί Χάμπου.


81' ΓΚΟΛ, 4-1 ο Απόλλωνας με τον Πίττα και πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην ιστορία του! Πλάσαρε τον εξερχόμενο Βανά μετά από κάθετη ασίστ του Ονγκεντά και πλέον δεν μιλάμε για προεόρτια στη Δυτική, αλλά για πανηγυρισμούς τίτλου!


78' Κίτρινη κάρτα στον Αλεσάμι.


75' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Ονγκέντα αντί Ντιγκινί.


73' Δοκάρι για τον Απόλλωνα με τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Πίττα εκτός περιοχής!


72' Σουτ του Σικόρσκι, λίγο έξω.


70' Κίτρινη κάρτα στον Α. Γιοβάνοβιτς.


67' Μεγάλη για τον Άρη, σώζει ο Γιοβάνοβιτς στο σουτ του Μπράουν!


61' Αλλαγή για τον Άρη, ο Γιαμπλόνσκι στη θέση του Φράγκου.


59' Αλλαγές για τον Απόλλωνα, ο Β. Γιοβάνοβιτς αντικαθιστά τον Σπόλιαριτς και ο Φιλιώτης τον Μαυρία.


56' Ευκαιρία για τον Απόλλωνα με κεφαλιά του Χαμάς μετά από γύρισμα του Μαυρία, άστοχη.


50' Σουτ του Φράγκου από μακριά, απελπιστικά άστοχο.


46' Αλλαγές για τον Άρη, Σλόγκαρ αντί Κβάσουκ και Σικόρσκι αντί Σπόλιαριτς.


Δεύτερο ημίχρονο


45+1' Απειλεί με Σπόλιαριτς ο Απόλλωνας, στο δοκάρι κι έξω το σουτ του!


-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.


-Ξεκίνησαν να τραγουδούν το «και σήκωσέ το, το @#@$» οι οπαδοί του Απόλλωνα!


44' ΓΚΟΛ, 3-1 ο Απόλλωνας και σφιχταγκαλιάζει τον τίτλο! Με τον Ντιγκινί, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολ!


40' Κίτρινη κάρτα στον Ρονκάλια.


36' Πάει να απειλήσει με Μπαμπίκα ο Άρης όμως ο Γιοβάνοβιτς τον πρόλαβε κι εντέλει ο παίκτης των πρασίνων του έκανε επιθετικό φάουλ.


32' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Απόλλωνας! Με εκτέλεση φάουλ του Χάμπου που κόντραρε στον Καζού, ξεγέλασε τον Βανά και κατέληξε στα δίχτυα!


28' Κίτρινη κάρτα στον Σίλντενφελντ.


24' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Άρης! Με αυτογκόλ του Χαμάς! Η μπάλα στην περιοχή μετά από πλάγιο του Καζού, ο Ρονκάλια έκανε την κεφαλιά και ο Χαμάς που ήταν στο πίσω δοκάρι έσπρωξε άθελα την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα!


20' Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη, ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπράουν.


-Ιδανικό ξεκίνημα για τους κυανόλευκους στους οποίους πλέον αρκεί να μην δεχθούν γκολ για να κατακτήσουν απόψε τον τίτλο!


11' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με Σπόλιαριτς! Σουτ του Ντιγκινί εκτός περιοχής, κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Σπόλιαριτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βανά βάζοντας... φωτιά στην κατάμεστη Δυτική!


11' Πρώτη και πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα! Μετά από μπαλιά του Χαμάς ο Γιάνγκα έκανε την καρφωτή κεφαλιά, απίθανη επέμβαση από τον Βανά!


10' Κίτρινη κάρτα στον Πίττα.


8' Κίτρινη κάρτα στον Μπράουν.


-Πιο επιθετικός ο Απόλλωνας στα πρώτα 5', χωρίς φάση όμως το ματς.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση!


Άρης (Αλεξέι Σπολέφσκι): Βανά, Ρονκάλια, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Καζού, Μπράουν, Μπογκνάρ, Σπόλιαριτς (46' Σικόρσκι), Φράγκος (61' Γιαμπλόνσκι), Κβάσουκ (46' Σλόγκαρ), Μπαμπίκα.


Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (59' Φιλιώτης), Χάμπος (85' Τζουμ), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Σπόλιαριτς (59' Β. Γιοβάνοβιτς, Κολ, Ντιγκινί (75' Ονγκεντά), Πίττας, Γιάνγκα.


Σκόρερ: 24' Χαμάς (αυτογκόλ) / 11' Σπόλιαριτς


Κίτρινες: 8' Μπράουν, 28' Σίλντενφελντ, 40' Ρονκάλια / 10' Πίττας, 70' Β. Γιοβάνοβιτς, 78' Αλεσάμι


Αποβολές: - / -


Διαιτητής: Fernandes Correia Gustavo


Α' Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος


Β' Βοηθός: Γεωργίου Παύλος


4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος


VAR: Da Silva Oliveira Esteves Bruno Alexandre


AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος


Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες