Έσπασε την «κατάρα» και σήκωσε το Super Cup ο Απόλλωνας!

Δημοσιεύθηκε 12.8.2022
Έσπασε την «κατάρα» και σήκωσε το Super Cup ο Απόλλωνας!

Μια, δυο, έξι... φτάνει. Ο Απόλλωνας στην έβδομη του προσπάθεια έσπασε την «κατάρα», νίκησε για πρώτη φορά την (πολυνίκη του θεσμού) Ομόνοια σε αγώνα Super Cup με 2-0 στο «ΑΕΚ Αρένα» και κατέκτησε το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία του!

Νταμπό στο 12' και Βα στο 73' σκόραραν τα γκολ για τους πρωταθλητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φιλιώτη στο 80' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το γεγονός πως ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με ελάχιστους βασικούς (εννέα αλλαγές σε σχέση με τον επαναληπτικό με τη Μακάμπι Χάιφα) δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη του απέναντι σε μια Ομόνοια η οποία έπαιξε ως επί το πλείστον με ενδεκαδάτους παίκτες. Ήταν άλλωστε μόλις το πρώτο επίσημο ματς για το τριφύλλι κι επομένως η τελική... πρόβα ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων, με τη Γάνδη, ενώ οι κυανόλευκοι, που είχαν δύο ματς στα πόδια τους, προτίμησαν να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες ενόψει Ολυμπιακού.

Από την εξέδρα παρακολούθησαν τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων, ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Νταβίντ Καταλά κι ο τιμωρημένος (λόγω αποβολής του στον τελικό κυπέλλου) προπονητής της Ομόνοιας Νιλ Λένον. Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης είχε την ευθύνη των Λεμεσιανών κι οι Γκάρι Πάρκερ-Μάριος Νικολάου των πρωτευουσιάνων.

Εξαιρετικός ο ρυθμός του αγώνα, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου η μπάλα πήγαινε με ταχύτητα... πάνω-κάτω και με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Δύο δοκάρια είχε το τριφύλλι, αμφότερα στην επανάληψη, με τους Μπεζούς (64') και Γιούστε (79').

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας έκαναν οι Μάθιους, Μίλετιτς, Μπρούνο (βασικοί) και Μπεζούς, Μπάρκερ (αλλαγή) και με αυτήν του Απόλλωνα ο Μπα (αλλαγή), ενώ οι κυανόλευκοι είχαν δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Νταμπό και Αρτυματά να αποχωρούν τραυματίες και με τον Γάλλο να φαίνεται πως χάνει τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Ο Απόλλωνας ήταν πιο επιθετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μετά την πρώτη του τελικό στο 10' με τον Νταμπό, βρήκε το γκολ στο 12' με τον ίδιο παίκτη, όταν μετά από λάθος πάσα του Μίλετιτς, ο Κολ έκλεψε, έδωσε στον Γάλλο κι αυτός με εκτός περιοχής σουτ άνοιξε το σκορ. Σταδιακά η Ομόνοια ανέβασε στροφές και ξεκίνησε να γίνεται απειλητική, με τους Μπρούνο (16') και Μάταβζ (24') να μην μποορύ ννα σκοράρουν, ενώ στο 39' οι πράσινοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Χαραλάμπους που βρήκε σε ετοιμότητα τον Δημητρίου. Το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στον Απόλλωνα ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να εδραιώσει το προβάδισμά του. Στο 41' το καλό σουτ του Ψύχα δεν βρήκε στόχο, στο 45' ο Απόλλωνας «άγγιξε» το γκολ με τον Κύπριο άσο από ιδανική θέση να πλασάρει έξω, ενώ στο 45+2' και μετά από ανατροπή του Μαυρία από τον Φαμπιάνο, ο Βραζιλιάνος απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ψύχα.

Οι πρώτες φάσεις του β' μέρους ήρθαν από την Ομόνοια με Μάταβζ (52') και μεγάλη ευκαιρία του Μπρούνο (54') ενώ στο 58' οι κυανόλευκοι πλησίασαν στο δεύτερο γκολ όμως ο Φαμπιάνο είπε «όχι» στον Αρτυματά. Στο 64' οι πράσινοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Μπεζούς 5΄ μετά την είσοδό του βρήκε με γυριστό σουτ του δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πίττας απείλησε με σουτ που αποκρούστηκε από τον πορτιέρο της Ομόνοιας. Εντέλει, τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο 73', με τον Βα να διπλασιάζει τα γκολ του Απόλλωνα με σουτ έπειτα από έξοχη συνεργασία των συμπαικτών του και ασίστ του Πίττα. Η Ομόνοια θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς στο 79' όμως είχε για δεύτερη φορά δοκάρι, με κεφαλιά του Γιούστε, ο οποίος είχε και την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του, με κεφαλιά στο 92' που βρήκε σε ετοιμότητα τον Δημητρίου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, ο Απόλλωνας νικητές του Super Cup!

92' Κεφαλιά του Γιούστε, μαζεύει ο Δημητρίου. Καλή φάση για την Ομόνοια.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

84' Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, Καμπράλ και Ρομπέρζ αντί Βα και Ψύχα.

80' Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φιλιώτης.

79' Δοκάρι (δεύτερο) για την Ομόνοια με κεφαλιά του Γιούστε μετά από εκτέλεση φάουλ!

78' Κίτρινη κάρτα στον Μπα.

73' ΓΚΟΛ, 2-0 ο Απόλλωνας με τον Βα! Μετά από πολύ ωραία συνεργασία των κυανολεύκων και ασίστ του Πίττα ο Βα βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε εύστοχα.

73' Τριπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Μιξ αντί Χαραλάμπους, Μπάρκερ αντί Κακουλλή, Παπουλής αντί Μίλετιτς.

66' Καλή ευκαιρία και για τον Απόλλωνα με σουτ του Πίττα, σώζει ο Φαμπιάνο.

64' Σπουδαία ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Μπεζούς, μετά από κεφαλιά-πάσα του Γιούστε, να βρίσκει με γυριστό σουτ δοκάρι!

63' Κίτρινη κάρτα στον Βα.

62' Τρίτη αλλαγή για τον Απόλλωνα, Μπα αντί Κολ.

61' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Αρτυματάς δίνει τη θέση του στον Πεϊμπέρν.

-Μετά τον Νταμπό αντιμετωπίζει πρόβλημα κι ο Αρτυματάς, θα γίνει κι αυτός αλλαγή.

59' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Μπεζούς στη θέση του Μάταβζ.

58' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με κεφαλιά του Αρτυματά μετά από εκτέλεση κόρνερ, σώζει ο Φαμπιάνο.

57' Σουτ του Πίττα, κόντραρε, έξω.

54' Σουτ του Μπρούνο, μόλις έξω! Σπουδαία φάση για την Ομόνοια.

53' Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο.

52' Σουτ του Μάταβζ, κόντραρε.

49' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Πίττας αντικαθιστά τον Νταμπό.

-Αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Νταμπό και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Δεύτερο ημίχρονο

45+2' Απέκρουσε ο Φαμπιάνο την εκτέλεση πέναλτι του Ψύχα!

45+1' Πέναλτι για τον Απόλλωνα! Ο Μαυρίας μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Φαμπιάνο με τον Θεουλή να σφυρίζει παράβαση.

-Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος.

45' Φοβερή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, μετά από γύρισμα του Μαυρία ο Ψύχας βρέθηκε σε θέση βολής στην καρδιά της περιοχής και πλάσαρε έξω.

43' Κίτρινη κάρτα στον Μάταβζ.

41' Καλό σουτ του Ψύχα, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

39' Μεγάλη φάση για την Ομόνοια με σουτ του Χαραλάμπους, μπλόκαρε ο Δημητρίου.

35' Επικίνδυνο γύρισμα του Μαυρία, πέφτει και μαζεύει ο Φαμπιάνο.

28' Κίτρινη κάρτα στον Φιλιώτη.

25' Cooling break.

24' Πρώτη ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Μάταβζ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Μπρούνο.

16' Σουτ του Μπρούνο, κόντραρε.

12' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Νταμπό! Mετά από λάθος πάσα του Μίλετιτς ο Κολ έκλεψε κι έδωσε με τη μία στον Γάλλο ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Φαμπιάνο!

10' Πρώτη τελική στο ματς με δυνατό διαγώνιο σουτ του Νταμπό, έξω.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Φιλιώτης, Αρτυματάς (61' Πεϊμπέρν), Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ (62' Μπα), Σαχάρ, Βα (84' Καμπράλ), Ψύχας (84' Ρομπέρζ), Νταμπό (49' Πίττας), Γιάνγκα

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (73' Παπουλής), Λανγκ, Γιούστε, Λέτσιακς, Χαραλάμπους (73' Μιξ), Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ (59' Μπεζούς), Κακουλλής (73' Μπάρκερ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28' Φιλιώτης, 63' Βα, 78' Μπα / 43' Μάταβζ 53' Μπρούνο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 80' Φιλιώτης (2η κίτρινη) / -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Βοηθοί διαιτητές: Μάριος Καλογήρου, Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος διαιτητής: Μάριος Χριστοφόρου

VAR: Δημήτρης Σολωμού

AVAR: Παύλος Γεωργίου

Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»